Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Способи і апарати для електроконтактної обробки харчової сировини
    (2016) Бабанов, Ігор Геннадійович; Михайлов, Валерій Михайлович; Бабкіна, Ірина Володимирівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Михайлова, Світлана Валеріївна
    У статті проаналізовано існуючі способи і конструкції апаратів для електро-контактної обробки харчових продуктів. Розглянуто сфери їх застосування. Поставлено завдання з розробки нового способу та апарата, визначено напрямок його вирішення. Запропоновано конструкцію нового апарата з електро- контактним нагріванням. The article contains analysis of existing methods and devices for construction electro-contact heating of food. To implement electro-contact heating using the apparatus and methods are different methods of processing and structural diversity. The vast majority of devices designed to handle stuffing masses and for mass production of sausages. Testing method electro-contact heating has shown that purely electric current heating in most cases is not enough. For toasted crust must use parallel heating from another source, such as from the heated surface.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія напівкопчених ковбас
    (2008) Пасічний, Василь Миколайович; Мороз, Олена Олексіївна
    У статті наведено основні технологічні операції виготовлення напівкопчених ковбас двома способами (без підморожування і з підморожуванням м’яса), а також можливості підвищення технологічних характеристик фаршів (з використанням білоквмісних наповнювачів – молочних та яєчних продуктів, композицій зернобобових культур, добавок). The article presents the basic manufacturing operations making smoked sausages in two ways (without frosting meat and with frosting meat), as well as opportunities to increase the technological characteristics of ground meat (using fillers containing protein - dairy and egg products, legumes compositions, additives).
  • Ескіз
    Документ
    Синбіотики у технології ферментованого рибного фаршу
    (2013) Пешук, Людмила Василівна
    У статті наведено встановлена доцільність одночасного застосування про- і пребіотиків у процесі автолітичної деградації білків подрібненої рибної сировини. Залежно від тривалості процесу встановлено значення pH, ступінь гідролізу білків, кількість азоту летких основ фаршу з товстолоба, інокульованого культурою Bacillus coagulans. The article presents a set of simultaneous feasibility of applying the pro-and prebiotics in the process of protein degradation avtolitychnoyi chopped raw fish. Depending on the duration of the set pH, the degree of hydrolysis of proteins, the amount of volatile nitrogen bases minced carp, inoculated culture of Bacillus coagulans.
  • Ескіз
    Документ
    Ферментування рибного фаршу з товстолобу білого
    (2013) Пешук, Людмила Василівна
    У статті наведено встановлені раціональні режими ферментолізу фаршу з товстолобу ферментним препаратом. Вивчено вплив температури та тривалості процесу на ефективність ферментування рибної сировини прісноводного походження. The article presents a rational set modes fermentolizu minced carp enzymes. Influence of temperature and duration of fermentation on the efficiency of raw freshwater fish origin.
  • Ескіз
    Документ
    Стабілізація показників напівкопчених ковбас з м’ясом птиці
    (2009) Пасічний, Василь Миколайович; Мороз, Олена Олексіївна; Мітяєва, С. М.
    В статті викладені результати досліджень зміни технологічних показників фаршів і напівкопчених ковбас при використанні зародків пшениці, молочної сироватки та сухого молока. In the article are presents the results of studies technological change indicators stuffing and smoked sausages with using wheat germ, whey and dried milk.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання процесів коекструзії при виготовленні трубчастих виробів з начинками
    (2005) Штефан, Євгеній Васильович; Мізнік, Лариса Миколаївна
    Наведено аналітичну модель процесу коекструзії дисперсних матеріалів, зокрема, при виготовленні трубчастих виробів з начинками. An analytical model of the co-extrusion of dispersed materials, particularly in the manufacture of tubular products with fillings.
  • Ескіз
    Документ
    Використання водорості Fucus vesiculosus у виробництві продуктів коекструзійної технології
    (2004) Махинько, Людмила Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Хмелюк, Генадій Олександрович
    Досліджено можливість застосування морської водорості фукус у виробництві жирових начинок для продуктів коекструзії.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення реологічних характеристик фаршу при виробництві м'ясних хлібів
    (1994) Орлов, Леонід Олексійович; Яровий, Володимир Леонідович; Янковий, Микола Григорович
    Наведено основні формули для визначення реологічних характеристик м'ясного фаршу. Висвітлено особливості формування м'ясних хлібів під тиском. Обгрунтовано висновки про основні структурно-механічні властивості фаршу, від яких залежить якість готового продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Машина для формования мясных хлебов
    (1992) Орлов, Леонид Алексеевич; Яровой, Владимир Леонидович; Янковой, Николай Григорьевич
    Освещен современный способ производства мясных хлебов с применением новой формовочной машины. Дано ее описание. Изложены выводы о направлении дальнейшего совершенствования процесса.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність використання антиадгезійного покриття форм для виробництва м'ясних хлібів
    (1994) Орлов, Леонід Олексійович; Яровий, Володимир Леонідович; Янковий, Микола Григорович
    Наведено аналіз використання антиадгезійного покриття форм при виробництві м'ясних хлібів. Висвітлено його переваги та недоліки. Обгрунтовано залежність сили адгезії від реологічних властивостей фаршу.