Навчальні посібники ІПДО
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8447
Переглянути
23 результатів
Результати пошуку
Документ Можливості використання бібліографічного контент-менеджера ZOTERO(2019) Ярковий, Андрій Олексійович; Петренко, Олександр Якович; Бондаренко, Вікторія ВадимівнаНавчальний посібник розкриває основні можливості бібліографічного контент-менеджера ZOTERO, особливості роботи та його практичне використання. The textbook reveals the main features of the bibliographic content manager ZOTERO, the features of the work and its practical use.Документ Вступ до сучасного Web-дизайну: HTML+CSS(2019) Шикула, Олена МиколаївнаНаведено практичну інструкцію по створенню сучасних Web-сайтів. Викладено основи мови HTML 5 та таблиц стилів CSS 3, що використовуються відповідно для наповнення і форматування Web-сторінок. The practical instruction on creation of modern Web-sites is given. The basics of HTML 5 and CSS 3 style sheets, which are used respectively for filling and formatting Web-pages.Документ Система НАССР. Управління безпечністю харчових продуктів, кормів та вимоги до організації технологічного процесу на елеваторах, переробних підприємствах(2019) Турянчик, Вадим Володимирович; Гавлінський, Петро Пантелійович; Куянов, Володимир Вікторович; Соболєв, Андрій СергійовичУ навчальному посібнику «Система НАССР. Управління безпечністю харчових продуктів, кормів та вимоги до організації технологічного процесу на елеваторах, переробних підприємствах»подано основи системи НАССР. Сутність системи управління безпекою харчових продуктів та кормів НАССР (абревіатура, що походить від назви системи англійською мовою Hazard Analysis and Critical Control Points – Аналіз ризиків і критичні точки контролю) полягає у виявленні, оцінці та контролі біологічних, хімічних, фізичних факторів, матеріалів або продуктів, що негативно впливають або за певних умов можуть негативно впливати на здоров’я людини. Стандарт ДСТУ ISO 22000:2007 містить вимоги, які відповідають чинному законодавству України . Національний стандарт відповідає ISO 22000:2005 Food safety management systems – Requirements for any organization in the food chain (Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга). Впровадження методології НАССР у практику вітчизняних підприємств викликане необхідністю забезпечення безпечності продукції, що випускається, з метою захисту споживача і сприяння цим підприємствам у міжнародній торгівлі. In the training manual “The HACCP system. Safety management of food, feed and requirements for the organization of the technological process at elevators, processing enterprises ”presents the basics of the HACCP system. The essence of the HACCP food and feed safety management system (abbreviation, comes from the English name of the system Hazard Analysis and Critical Control Points – risk analysis and critical control points) is the identification, assessment and control of biological, chemical, physical factors, materials or products that adversely affect or under certain conditions can adversely affect human health.DSTU ISO 22000: 2007 standard contains requirements that comply with the current legislation of Ukraine. The national standard complies with ISO 22000: 2005 Food safety management systems – Requirements for any organization in the food chain. The introduction of the HACCP methodology into the practice of domestic enterprises is caused by the need to ensure the safety of products in order to protect consumers and to assist these enterprises in international trade.Документ Географічний та просторовий аналіз даних засобами ArcGIS(2017) Петренко, Олександр ЯковичНавчальний посібник розкриває можливості універсальної географічної інформаційної системи ArcGIS для cтворення та аналізу мережевих даних. Призначено для широкого кола науковців, аспірантів, викладачів, науково-технічних працівників, професійна діяльність яких пов'язана з аналізом і візуалізацією географічних даних. The manual explores the capabilities of the global geographic information system ArcGIS for the creation and analysis of network data. Is intended for a wide circle of scientists, postgraduates, teachers, scientific workers, whose professional activity is related to the analysis and visualization of geographic data.Документ Основи роботи в ОС Ubuntu. Графічний редактор GIMP (в прикладах)(2016) Левченко, Володимир Володимирович; Петренко, Олександр ЯковичНавчальний посібник присвячено поглибленому вивченню та практичному використанню операційної системи Ubuntu а також основам роботи в графічному редакторі GIMP. Навчальний посібник розроблено на кафедрі інформатики та обчислювальної техніки Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій. Призначено для широкого кола науковців, аспірантів, викладачів, науково-технічних працівників, професійна діяльність яких пов’язана з використанням програмного забезпечення з відкритим кодом. The tutorial is devoted to in-depth study and practical use of the Ubuntu operating system as well as the basics of the GIMP graphics editor. The textbook is developed at the Department of Computer Science and Computer Engineering at the Institute of Postgraduate Education at the National University of Food Technologies. Designated for a wide range of scientists, postgraduates, faculty, scientific and technical staff, whose professional activities are related to the use of open source software.Документ Збірник завдань для самостійної роботи в AUTOCAD(2017) Левченко, Володимир Володимирович; Петренко, Олександр ЯковичНавчальний посібник розкриває можливості програми AutoCAD при виконанні широкого кола інженерних і науко-технічних робіт. Для освоєння основних прийомів роботи в AutoCAD наведено ряд завдань, які згруповані згідно тем теоретичних занять.Документ Використання комунікаційних мобільних пристроїв(2018) Петренко, Олександр ЯковичНавчальний посібник розкриває особливості використання комунікаційних мобільних пристроїв ( смартфонів, планшетів) в науковій та виробничій діяльності. Навчальний посібник розроблено на кафедрі інформатики та обчислювальної техніки Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій. Призначено для широкого кола науковців, аспірантів, викладачів, науково-технічних працівників. The manual explores the features of the use of communication mobile devices (smartphones, tablets) in scientific and production activities. The textbook is developed at the Department of Computer Science and Computer Engineering at the Institute of Postgraduate Education at the National University of Food Technologies. Designated for a wide range of scientists, graduate students, faculty, scientific and technical staff.Документ Створення та аналіз мережевих даних засобами ArcGIS(2018) Петренко, Олександр ЯковичНавчальний посібник розкриває можливості універсальної географічної інформаційної системи ArcGIS для створення та аналізу мережевих даних. The manual explores the capabilities of the ArcGIS Universal Geographic Information System for creating and analyzing network data.Документ Комп’ютерні інформаційні технології(2018) Шикула, Олена МиколаївнаВисвітлено загальні питання інформатики, основні концепції обробки даних, роботу в текстовому редакторі MS Word, в табличному редакторі MS Excel, в системі керування базами даних MS Access, а також в програмі створення і показу презентацій PowerPoint.Документ Система керування базами даних MS Access(2017) Шикула, Олена МиколаївнаРозглянуто створення реляційної бази даних і основні прийоми роботи з базами даних: створення таблиць і зв’язків між ними, обробка даних в таблиці - сортування і фільтрування. використання запитів, робота з формами, оформлення звітів, робота з макросами, а також підготовка додатка до впровадження.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »