Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження впливу попереднього теплового оброблення капусти білокачанної на якість сушіння(2019) Коваль, Марина Олександрівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ роботі наведено дослідження попереднього теплового оброблення капусти білокачанної перед сушінням. Встановлено що бланшування різними способами капусти білокачанної значно скорочує термін її конвективного сушіння. Але після тримісячного зберігання сушеної капусти краще зберігають колір зразки бланшовані мікрохвильовим випромінюванням тривалістю 120 с. The study presents a preliminary heat treatment of white cabbage before drying. It is established that blanching of cabbage in different ways significantly shortens the term of its convective drying. But after three months of storage of dried cabbage it is better to preserve the color of the samples blanched by microwave radiation lasting 120 s.Документ Перспективи використання плодів калини в харчовій промисловості(2019) Соловей, Олена Сергіївна; Коваль, Марина Олександрівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено результати комплексної оцінки пріоритетності деяких сортів калини звичайної для виробництва харчових продуктів. Ягоди калини є високоефективною сировиною харчової промисловості у виробництві сиропів, морсів, цукатів, напоїв тощо. The paper presents the results of a comprehensive assessment of the priority of some varieties of common currants for food production. Berries of Kalina are highly effective raw materials of the food industry in the production of syrups, mozz, candied fruits, beverages, and the like.Документ Дослідження впливу осмотичного зневоднення полуниці на процес сушіння(2018) Ляцевич, Людмила Володимирівна; Коваль, Марина Олександрівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено результати сушіння свіжих ягід полуниці та попередньо осмотично зневодненими. Попередня обробка супроводжується деформацією та розривом клітин полуниці. The results of drying of fresh strawberry berries and pre-osmotically dehydrated are presented in this work. Preliminary treatment is accompanied by deformation and breakage of strawberry cells.Документ Дослідження процесу осмотичного зневоднення айви(2017) Шутюк, Віталій Володимирович; Коваль, Марина Олександрівна; Шешлюк, Олександр СергійовичУ тезах наведено результати експериментального дослідження осмотичного зневоднення айви в розчині цукру різних концентрацій та температури. Аналіз отриманих даних показав, що під час осмотичного зневоднення айви спостерігається три етапи проходження процесу – насичення вологою, безпосередньо зневоднення і насичення цукром. Зі збільшенням концентрації розчину цукру з 40 до 60 % час зневоднення зменшується, а період насичення айви цукром починається раніше для всіх експериментів. The thesis presents the results of an experimental study of osmotic dehydration of quince in a sugar solution of various concentrations and temperature. Analysis of the obtained data showed that during the osmotic dehydration of quince, three stages of the process are observed: saturation with moisture, direct dehydration and saturation with sugar. With an increase in the concentration of the sugar solution from 40 to 60%, the dehydration time decreases, and the saturation of quince with sugar begins earlier for all experiments.Документ Аналіз забруднення плодоовочевої сировини нітратами(2017) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Коваль, Марина Олександрівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр СеменовичВ ході досліджень було кількісно визначено вміст нітратів в овочевої продукції,придбані в торгових мережах м. Києва (редис, полуниця, томати,огірки картопля), а також було проведено порівняльну характеристику результатів з ГДК. In the course of the research, the content of nitrates in vegetable products purchased in the shopping malls of Kyiv (radishes, strawberries, tomatoes, potato cucumbers) was quantitatively determined, as well as a comparative description of the results from the MAC.Документ Стан ринку томатних соусів в Україні(2017) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Коваль, Марина Олександрівна; Бессараб, Олександр СеменовичВ ході досліджень було проведено аналіз ринку, стану виробництва та споживання томатних соусів в Україні. Було виявлено, що ринок томатних соусів України має певний потенціал розвитку і вдосконалення, тому прогнозується подальше зростання обсягів виготовлення і збуту продукції. In the course of the research, the market analysis, production and consumption were carried out Tomato sauces in Ukraine. It was found that the market for tomato sauces in Ukraine has a certain potential for development and improvement, therefore the further growth of volumes of production and sales of products is projected.Документ Оцінка забруднення нітратами питної води м. Києва(2017-04) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Коваль, Марина Олександрівна; Бессараб, Олександр Семенович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі наведені результати досліджень зразків питної води міста Києва та Київської області на вміст нітрозамінів, нітрозамідів і попередників нітратів. Розглянуті джерела надходження нітратного забруднення. The results of researches of drinking water samples of the city of Kyiv and the Kyiv region for the content of nitrosamines, nitrosamides and precursors of nitrates are presented. Considered sources of nitrate pollution.Документ Характеристика нітратного забруднення зразків питної води(2017) Коваль, Марина Олександрівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведені результати досліджень зразків питної води міста Києва та Київської області на вміст нітрозамінів, нітрозамідів і попередників нітратів. Розглянуті джерела надходження нітратного забруднення. The results of researches of drinking water samples of the city of Kyiv and the Kyiv region for the content of nitrosamines, nitrosamides and precursors of nitrates are presented. Considered sources of nitrate pollution.Документ Перспективи розвитку систем кріоконцентрування у виробництві соків(2015) Коваль, Марина Олександрівна; Лехнівська, Світлана Василівна; Швецова, Інга Володимирівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі наведено дослідження процесу кріоконцентрування соків з утворенням суспензії льоду проводять з позицій досягнення необхідних технологічних і органолептичних показників соків. In this paper the research process kriokontsentruvannya juices to form a slurry of ice carried from the position of achieving the necessary technological and organoleptic characteristics juices.