Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Використання електромагнiтного випромінювання для одержання екстракту з плодiв глоду(2023) Косоголова, Людмила Олексіївна; Романова, Зоряна МиколаївнаВ Українi спостерiгається тенденцiя щодо зростання виробництва продуктiв, збагачених вiтамiнами, органiчними кислотами, вуглеводами, фенольними сполуками та iншими бiологiчно активними речовинами. При виборi методу екстракцiї для кожного виду сировини необхiдно мати науково обґрунтований пiдхiд з урахуванням особливостей конкретної лiкарської рослинної сировини. Одним iз сучасних методiв екстракцiїє застосування електромагнiтного випромiнювання. Перевагами дiї фiзичних чинникiв є їх екологiчна чистота та простота використання, а також можливiсть безконтактно дiяти на перебiг бiохiмiчних процесiв, проте дiяможе бути як стимулююча, так й iнгiбуюча.Документ Застосування ІЧ променів для сушіння морквяних вичавок(2005) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Косоголова, Людмила Олексіївна; Луцик, Юрій ПавловичПроведені дослідження по застосуванню ІЧ-сушіння морквяних вичавок. Побудовані криві сушіння та криві швидкості сушіння.Документ Розробка консервів з підвищеним вмістом біологічно активних речовин із вторинних продуктів(2005) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Ткаченко, І. М.; Федорець, Ю. О.; Косоголова, Людмила ОлексіївнаРозроблено новий продукт на основі морквяних вичавок та кукурудзяного солоду. Визначено оптимальні умови процесу затирання солоду. Developed new product from carrot husks and corn malt. Defined The optimum process conditions mashing malt.Документ Зміни каротину при виробництві морквяного порошку(2005) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Косоголова, Людмила Олексіївна; Безусов, Анатолій ТимофійовичДосліджено вплив бланшування моркви та сушіння різними способами: конвективне, НВЧ та інфрачервоними променями на ступінь збереження каротину в одержаних порошках.Документ Приготування пивного сусла з ярим і озимим ячменем(2013) Кошова, Валентина Миколаївна; Косоголова, Людмила ОлексіївнаПорівнюючи вартість ячменю ярого – 2 тис. грн/т і озимого 1,8 тис. грн/т, рекомендуємо в якості несолодженої сировини і озимий ячмінь у кількості до 20 %, що зменшить собівартість готової продукції. Comparing the value of spring barley - 2 UAH / t and winter 1.8 UAH / t, be as nesolodzhenoyi raw winter barley in an amount up to 20%, which will reduce the cost of the finished product.Документ Комплексні ферментні препарати для виробництва спирту(2011) Косоголова, Людмила Олексіївна; Веселовська, Таїсія Євгеніївна; Селенко, В. О.; Решетняк, Людмила РасуловнаПроведено порівняння ефективної дії амілолітичних ферментних препаратів у виробництві спирту. A comparison of the effective action of amylolytic enzyme preparations in the production of alcohol was conducted.Документ Вплив фізичних методів обробки на активність дріжджових культур(2010) Косоголова, Людмила Олексіївна; Телькова, А. Ю.; Хіміч, О. О.; Решетняк, Людмила РасуловнаПоказана можливість стимуляції дріжджів методами опромінення. The possibility of stimulation of yeast with irradiation methods was shown.