Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Використання спіруліни у виробництві кормів для птахофабрик
    (2003) Шафран, Н. В.; Салюк, Анатолій Іванович; Котинський, Андрій Валерійович
    Розглядаються мікроводорості спіруліна які за хімічним складом і поживними властивостями немає собі рівних у світі. Білки, вміст яких сягає до 70%, велика кількість амінокислот, мінеральних речовин. Враховуючи все це спіруліна може стати цінною добавкою як в домашньому так і в промисловому птахівництві. Рассматриваются микроводоросли спирулина которые за химическим составом и питательными свойствами не имеет себе равных в мире. Белки, содержимое которых достигает до 70%,большое количество аминокислот, минеральных веществ. Учитывая все это спирулина может стать ценной добавкой как в домашнем так и в промышленном птицеводстве. Spirulina microalgae considered that the chemical composition and nutritional quality is unmatched in the world. Proteins, the content of which is up to 70%, a large number of amino acids and minerals. Given all that spirulina can be a valuable addition to your home as well as in the poultry industry.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення впливу фізико-хімічних факторів на накопичення фікоціаніну в клітинах спіруліни
    (2003) Коваленко, С. М.; Запольський, Анатолій Кирилович; Котинський, Андрій Валерійович; Салюк, Анатолій Іванович
    В ході досліджень встановлено, що результати культивування спіруліни при червоному світлі не піддержують даних про його позитивний вплив на вміст фікоціаніну в клітині спіруліни. Вміст фікоціаніну в клітинах спіруліни може змінюватися в межах від 1 до 15% залежно від умов культивування. Визначення оптимальних параметрів культивування дозволить значно інтенсифікувати процес накопичення фікоціаніну. During the studies found that the results of spirulina cultivation at a red light not support data has a positive effect on the content of spirulina phycocyanin percentage in a cell. Content phycocyanin percentage of cells spirulina can range from 1 to 15% depending on cultivation conditions. Determination of optimal parameters cultivation will greatly intensify the accumulation of phycocyanin percentage.
  • Ескіз
    Документ
    Перероблення хмелевої дробини з метою отримання кормової мікробної біомаси
    (2002) Малюжко, Олена Володимирівна; Салюк, Анатолій Іванович; Нікітін, Геннадій Олексійович
    Розглядається застосування метанової ферментації для зниження вмісту гірких речовин в хмельовій дробині для подальшого використання ії як кормової добавки. При використанні метанової ферментації знижується вміст гірких речовин на 70%, і виділяється біогаз з вмістом метану 80-85%. При дослідженні виявлено збільшення вмісту незамінних амінокислот (лізин 5.94%, метіонін 1.63%, фенілаланін 5.51%) The application of methane fermentation to reduce the content of bitter substances in hop pellets for use AI as a feed additive. Using methane fermentation reduced the content of bitter substances by 70%, and is released biogas methane content of 80-85%. In the study revealed increase in the content of essential amino acids (lysine 5.94%, 1.63% methionine, phenylalanine 5.51%)
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація метанового бродіння з метою збільшення виходу біогазу
    (2002) Перехватова, Н. В.; Салюк, Анатолій Іванович
    Розглядається питання інтенсифікації виробництва біогазу шляхом метанової ферментації. Одним з напрямків інтенсифікації є додавання стимуляторів росту мікроорганізмів-деструкторів. Метанове бродіння проводиться на субстраті, що містить 2% крохмалю,з додаванням сечовини,сечової кислоти, м'ясо-пептонного бульйону. Визначено оптимальну, мінімальну і максимальну концентрації речовин, що пригнічують, стимулюють,чи не впливають на метаногенез. Найкращим джерелом азоту є сечовина. The question of intensification of biogas by methane fermentation. One aspect of intensification is adding growth stimulants microorganisms-destructors. Methane fermentation is carried out on the substrate containing 2% starch, with the addition of urea, uric acid, meat-pepton broth. In the process of determining the optimal, minimum and maximum concentrations of substances that inhibit, stimulate, or no effect on methangenesis. The best source of nitrogen is urea.
  • Ескіз
    Документ
    Одержання йодованої біомаси спіруліни з використанням площинного аероліфтного фотобіореактора закритого типу
    (2000) Котинський, Андрій Валерійович; Салюк, Анатолій Іванович; Чернухіна, Л. О.
    Досліджувалось культивування спіруліни з підвищеним вмістом йоду. Культуру спіруліни вирощували в площинному аероліфтному фітобіореакторі закритого типу з товщиною шару суспензії 10 мм на модернізованому середовищі 22 л, температурі 30 0C, освітленні 5-7 тисяч люкс і постійній аерації. Йодид калію та гліцинмонойодацетат у концентрації 10 мг/л негативно впливають на ріст біомаси спіруліни. Гексагідрат йодиду кобальту при 7.5-10 мг/л забезпечує задовільний ріст спіруліни, вміст йоду (0.14-0.155 %), білку (59 %), каротиноїдів, та вітаміну B12 (з 0.9 до 1.8 %) Studied spirulina cultivation with a high content of iodine. Culture of Spirulina grown in planar aerolifted fitobioreaktor closed type with a layer thickness of 10 mm suspension at a refurbished environment 22 L, temperature of 30 0C, 5-7 thousand lux illumination and constant aeration. Potassium iodide and hlitsynmonoyodatsetat concentration 10 mg / L adversely affect the growth of Spirulina biomass. Iodide hexahydrate cobalt at 7.5-10 mg / l ensures satisfactory growth of spirulina, iodine (0.14-0.155%), protein (59%), carotenoids, and vitamin B12 (from 0.9 to 1.8%).
  • Ескіз
    Документ
    Культивування мікроводоростей на стічних водах харчових виробництв
    (1997) Рибак, Аліна Олегівна; Салюк, Анатолій Іванович