Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Моделювання процесу зберігання яблучних снеків(2022) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор ВолодимировичЗберігання яблучних снеків є актуальним завданням, оскільки вплив факторів сушіння і тривалість зберігання продукту суттєво впливають на органолептичний і фізико-хімічний склад. Виробництво снеків здійснювалось за вдосконаленою технологією, яка базувалась на попередній обробці в цукровому сиропі з додаванням лимонної та аскорбінової кислоти. Сушіння напівфабрикату здійснювалось конвективно-терморадіаційним енергопідведенням. Критерієм оптимізації обрано вміст аскорбінової кислоти в готовому продукті. Дослідження динаміки вмісту аскорбінової кислоти здійснювалось від температури теплоносія під час сушіння і тривалості зберігання снеку.Документ Інтенсифікація способу сушіння білкових композицій конвективно-терморадіаційним енергопідведенням(2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Пасічний, Василь МиколайовичВ умовах сучасної екології споживач обираючи продукти харчування в першу чергу звертає увагу на ціну продукту та його склад. При цьому м'ясна група товарів має достатньо високу ціну, тому метою нашої роботи було створення оптимального способу сушіння для білкових композицій рослинного та тваринного походження, які в подальшому будуть використані як білковміcні наповнювачі для м'ясних і м'ясомістких продуктів. Часткова заміна м'ясної сировини на білковмісні препарати є досить чудовою альтернативою основній сировині оскільки це дасть нам можливість збагачення даних продуктів повноцінним білком та здешевлення готового продукту. Тим самим можна ще й покращити структури м'ясних фаршів за рахунок наповнювачів. In modern ecology, the consumer chooses food in the first place draws attention to the price of the product and its composition. At the same time, the meat group of goods has a fairly high price, therefore, the purpose of our work was to create the optimal drying method for albuminous compositions of plant and animal origin, which will be used later as protein-rich fillers for meat and meat products. Partial replacement of meat raw materials with protein-rich preparations is a rather remarkable alternative to the main raw material as it will enable us to enrich these products with valuable protein and reduce the cost of the finished product. In this way, you can also improve the structure of meat minced meat due to fillers.Документ Обгрунтування процесу зневоднення конвективно-терморадіаційним ергопідведенням(2015) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Стрельченко, Людмила Василівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаСьогодні існує велика потреба в зневоднених продуктах тривалого зберігання, у першу чергу з рослинної сировини. Не менш нагальною стоїть проблема економії електроенергії в будь-яких її аспектах, зокрема під час сушіння харчових продуктів в промисловості, де виробництво готової продукції передбачає значні затрати електроенергії. Today there is a great need for dehydrated long-term storage products, primarily from plant raw materials. Equally urgent is the problem of energy saving in all its aspects, in particular during the drying of food products in the industry, where the production of finished products involves significant energy costs.Документ Удосконалення процесу сушіння білкових композицій конвективно-терморадіаційним способом(2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван ФедоровичУ даний час людство зосереджується на здоровому харчуванні, при цьому вартість запропонованих товарів для здорового харчування на сучасному ринку бажала б бути нижчою. Одна із найбільш важливих груп товарів є м’ясна та м’ясомістка продукція з якої ми отримуємо повноцінні білки. Тому перед нами постало завдання здешевлення м’ясомісткої продукції без зниження харчової цінності для продукту. At present, humanity focuses on healthy eating, while the cost of the proposed goods for healthy eating in the modern market would be desirable to be lower. One of the most important product groups is meat and meat products, from which we receive full proteins. Therefore, we faced the challenge of reducing the cost of meat products without reducing the nutritional value of the product.Документ Удосконалення процесу сушіння комбінованим енергопідведення(2015) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Стрельченко, Людмила Василівна; Буpлака, Тетяна ВасилівнаРозроблення технологічного процесу і обладнання для виробництва сушених продуктів за допомогою різних методів сушіння і їх комбінації. Development of technological process and equipment for the production of dried products using various drying methods and their combination.Документ Актуальність процесу сушіння продуктів з яблук комбінованим енергопідведенням(2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван ФедоровичВсім відомо, що один з найкращих методів збереження харчових продуктів, особливо сезонних, є сушіння. Цей процес водночас є досить простим та ефективним, але і енергозатратним. В даний час коли людство зосереджене на економії електроенергії постає глобальне завдання зменшення енергозатрат під час сушіння особливо актуально це в промислових масштабах. На сучасному ринку харчових продуктів можна знайти сушені яблука різних виробників, як вітчизняних так і закордонних, якість яких може коливатися в основному по-перше: від якості вихідної сировини – високого вмісту сухих речовин та цукрокислотного показника, а по-друге від способу та режимів сушіння. Everyone knows that one of the best methods of preserving foods, especially seasonal ones, is drying. This process, at the same time, is quite simple and effective, but also energy-efficient. At present, when humanity is focused on saving electricity, the global task of reducing energy consumption during drying is particularly relevant on an industrial scale. On the modern food market you can find dried apples from different manufacturers, both domestic and foreign, whose quality can fluctuate mainly in the first place: on the quality of the raw material - high content of dry matter and the sugar indicator, and secondly, the method and modes of drying.Документ Кінетика процесу конвективно-терморадіаційного сушіння білкових комбінацій(2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван ФедоровичЗгідно з теорією збалансованого харчування основним завданням є збагачення продукту білком. Саме тому завданням даної роботи була розробка функціональної харчової білкової композиції тваринного і рослинного походження, що дозволить розширити асортимент, збагатити м'ясопродукти білком, оптимізувати функціонально-технологічні показники готових виробів. According to the theory of balanced nutrition, the main task is to enrich the product with protein. That is why the task of this work was the development of a functional dietary protein composition of animal and plant origin, which will expand the range, enrich the meat products of the protein, optimize the functional and technological characteristics of the finished products.Документ Аналіз процесу сушіння комбінацій білкових препаратів конвективно-терморадіаційним способом(2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван ФедоровичПроблеми сьогодення, які пов'язані з екологічною ситуацією в україні, вимагають забезпечення населення високоякісними харчовими продуктами із збалансованим складом поживних та біологічно активних речовин. У зв'язку з цим особливо важливою стає реалізація державної затвердженої програми здорового харчування, що передбачає створення продуктів з нормованим складом і властивостями. Today's problems related to the ecological situation in ukraine require the population to provide high-quality food products with a balanced composition of nutrients and biologically active substances. In this regard, the implementation of a state-approved healthy nutrition program, which involves the creation of products with normalized composition and properties, becomes particularly important.Документ Удосконалення процесу сушіння глоду конвективно-інфрачервоним енергопідведенням(2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Бурлака, Тетяна Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Євчук, Яна ВалеріївнаВраховуючи сезонність виробництва плодо-ягідної сировини, для харчової промисловості велике значення має зберігання. Тому, одним із завдань нашої роботи є обґрунтування оптимальних і допустимих строків зберігання плодів глоду, зневоднених конвективно-інфрачервоним енергопідведенням. При вивченні плодів глоду, як малопоширеної лікарської сировини, важливим є не використання їх у свіжому вигляді, а отримання із них напівфабрикатів у вигляді сушених плодів, настоянок, екстрактів і т.п. У зв’язку із цим необхідно знати закономірності накопичення поживних речовин у плодах в процесі технологічної переробки. Taking into the account the seasonality of the production of fruit and berry raw materials, storage is of great importance for the food industry. Therefore, one of the tasks of our work is the substantiation of optimal and admissible shelf life of hawthorn fruit, dehydrated by convective infra-red power supply. When studying the hawthorn fruit, as a low-frequency medicinal product, it is important not to use them fresh, but to obtain them from semi-finished products in the form of dried fruits, infusions, extracts, etc. In this regard, it is necessary to know the laws of the accumulation of nutrients in the fruit in the process of technological processing.Документ Інноваційний метод сушіння плодоовочевої сировини(2015) Стрельченко, Людмила Василівна; Бурлака, Тетяна Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Писарєв, Максим Григорович; Бандуренко, Галина МихайлівнаСьогодні існує велика потреба в зневоднених продуктах тривалого зберігання, у першу чергу з рослинної сировини. Сюди відносяться сушені фрукти, овочі, гриби, різноманітні снеки та лікарські рослини. Існує досить багато способів сушіння, які досить широко застосовуються на харчових підприємствах України. Багато з них досить енергозатратними й не дають бажаних якісних показників отриманих продуктів. Багато науковців пропонують застосування комбінованих способів сушіння, поєднуючи два і більше способи. Всі вони мають як свої переваги, так і недоліки. Today there is a great need for dehydrated long-term storage products, primarily from plant raw materials. These include dried fruits, vegetables, mushrooms, various snacks and medicinal plants. There are quite a number of drying methods that are widely used in food businesses in Ukraine. Many of them are quite energy-consuming and do not give the desirable qualitative indicators of the received products. Many scientists propose the use of combined drying methods, combining two or more methods. All of them have both their advantages and disadvantages.