Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
18 результатів
Результати пошуку
Документ Теплопередача при низькочастотних коливаннях поверхні теплообміну(1967) Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичВ результаті проведення значної кількості експериментів по охолодженню і нагріванню цукрових розчинів і утфелів одержано критеріальне рівняння тепловіддачі вібруючих змійовиків. As a result of a large number of experiments on cooling and heating solutions and sugar massecuite obtained criterion equations of heat transfer of vibrating coils.Документ До технологічного контролю кристалізації утфелю останнього продукту(1967) Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичВивчено процес термостатування проб і кінетику розчинення цукру під впливом низькочастотних коливань, описано характеристики експериментальної установки і її можливості. The process temperature control of samples and kinetics of sugar under the influence of low-frequency oscillation characteristics of the experimental setup is described and its capabilities.Документ Вплив низькочастотних механічних коливань на теплообмін у цукрових розчинах(1966) Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичПоказана необхідність інтенсифікації теплообміну у високовязких цукрових розчинах, досліджено вплив коливань поверхонь теплообміну різних видів на процес теплопередачі. The necessity of intensification of heat transfer in high-viscosity of sugar solutions, the effect of fluctuations of various kinds of heat transfer surfaces in heat transfer process.Документ Прискорене визначення коефіцієнтів насичення нечистих цукрових розчинів і нормальної доброякісності меляс(1966) Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичНа основі літературних даних про прискорене визначення коефіцієнтів насичення нечистих цукрових розчинів була створена і випробувана установка, яка повністю вирішила цю задачу. On the basis of published data on the rapid determination of the coefficients of saturation of impure sugar solutions has been created and tested the installation, which completely solved the problem.Документ Висококонцентровані природні розсоли - екологічно чисте поновлюване джерело енергії(1995) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Диченко, Анатолій Сергійович; Сінат-Радченко, П. Д.В харчовій промисловості є чимало розчинів низької концентрації, випарювати які економічно недоцільно. Для їх згущення можна використовувати апарати з мембранами, що проникні лише для молекул води і висококонцентровані природні розсоли озер і лиманів, що мають високий осмотичний тиск. In the food industry, there are many solutions of low concentration, the extract are not economically feasible. For their condensation can use the device with a membrane permeable only to water molecules and highly concentrated natural brine lakes and estuaries with a high osmotic pressure.Документ Врахування неадитивності теплофізичних властивостей розчину(1995) Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичЗапропоновано новий вид поправки на неадитивність, що забезпечує високу точність апроксимації кривих різної форми властивостей розчинів. A new kind of correction for not additive that provides high accuracy of approximation curves of different shape properties of solutions.Документ Про допоміжні матеріали цукрового виробництва та їх властивості(1995) Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичЗроблено перелік важливих допоміжних матеріалів цукрового виробництва. Для фізичних властивостей деяких з них запропоновано розрахункові формули. Make a list of important supporting material for sugar production. For the physical properties of some of these proposed formulas.Документ Оцінка вмісту зв'язаної води у цукровому розчині(1995) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Онишко, М. В.; Жуковін, О. І.З'ясовано відмінність властивостей вільної і зв'язаної води. Запропоновано новий простий спосіб визначення кількості звязаної води і наведено приклади визначення вмісту звязаної води в цукровому розчині за різних концентрацій і температур. It was found difference properties free and bound water. A new simple method of determining the amount of bound water and are examples of determining the content of bound water in a sugar solution at various concentrations and temperatures.Документ Оцінка схильності молекул у водному розчині до асоціації(1995) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Жуковін, О. І.; Чугурова, Г. І.З'ясовано межі концентрацій водного розчину сахарози, коли її молекули практично не взаємодіють між собою, коли починається колективний процес утворення асоціатів та кількість молекул в одному асоціаті за даних умов. It is shown the limits of concentration of an aqueous solution of sucrose when its molecules practically do not interact with each other when starting the formation of collective associates and the number of molecules in one associates under these conditions.Документ Насіння цукрових буряків та його властивості(1995) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Устименко-Бакумовський, О. В.Розглянуто одно- та багаторослинне насіння цукрового буряку та його густина, теплоємність, теплопровідність і деякі інші фізичні властивості. One-and lots of vegetable seeds of sugar beet and its density, specific heat, thermal conductivity and some other physical properties.