Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Технологічні особливості використання батату при виробництві дієтичних хлібних виробів(2022) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Миколів, Іван Михайловичпроаналізовано переваги використання бульб батату у виробництві дієтичних хлібних виробів.Документ Аналіз харчової цінності гастрономічно-туристичного продукту «Kyiv pie»(2022) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівнапроаналізово харчову цінність та туристичний потенціал нового гастрономічного символу столиці України - випічки "Kyiv pie".Документ ТОВ «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА» – один із найбільших виробників та постачальників натуральних харчових барвників в Україні(2022) Полевик, Ольга; Івчук, Надія Павлівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаПроаналізовано особливості використання природних харчових барвників ТОВ «ЕКО РЕСУРС УКРАЇНА» у виробництві оздоровчих харчових продуктів. Компанія є одним з найбільших виробників та постачальників натуральних харчових барвників в Україні, для виготовлення яких використовує високоякісні інгредієнти та технологічний супровід щодо застосування своїх продуктів.Документ Особливості викладання дисципліни «Проектування харчових виробництв» у період дистанційного навчання(2022) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Івчук, Надія ПавлівнаРозглянуто особливості викладання дисципліни «Проектування харчових виробництв» у НУХТ в період карантину із використанням таких он-лайн ресурсів як платформа Moodle та застосунок Zoom.Документ Цілюща сила вітамінів: сучасні погляди і проблеми(2003) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Фантич, А. Б.Вітаміни – органічні сполуки, які життєво необхідні живому організмові для нормального обміну речовин і підтримання важливих функцій. Із різних продуктів харчування вітаміни засвоюються неоднаково. В роботі наведено переваги використання вітамінів, які випускає медична промисловість. Vitamins are organic compounds which vitally need a living organism for the normal metabolism and maintenance of important functions. From different food stuffs vitamins are mastered differently. Advantages are in-process resulted the uses of vitamins, which are produced by medical industry.Документ Дослідження смакових якостей харчових продуктів(2007) Рябушко, К. А.; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаСмакові відчуття мають велике значення у дослідженні якості та безпеки харчових продуктів. Дослідження смаку проводять якісно та кількісно. Для покращення смакових властивостей продуктів у харчовій промисловості в якості харчових добавок широко застосовуються смакові речовини — модифікатори смаку. The taste feeling matter very much in research of quality and safety of food products. Researches of taste conduct qualitatively and in number. For the improvement of taste properties of products in food industry as food additions taste substances – modifiers of taste are widely used.Документ Дослідження змін сорбційних властивостей зерна пшениці під час пророщування(2003) Дика, Ю. М.; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаВикористання цільного зерна пшениці та інших злакових культур в пророщеному стані є актуальним при створенні продуктів оздоровчого призначення. Робота присвячена дослідженню сорбції іонів кальцію і магнію харчовими волокнами пшениці під час пророщування зерна. The use of whole grain of wheat and other cereal cultures in the sprouting state is actual at creation of products of the health setting. Work is sanctified to research of persorption of ions of calcium and magnesium by the food fibres of wheat during sprouting of grain.Документ Вивчення особливостей біонакопичення рослинами мікроелементів в штучному середовищі(2005) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Пальоха, М. С.Для корегування харчування населення України актуальним є створення нових продуктів з підвищеним вмістом певних мінеральних речовин. Пропонується здійснювати збагачення зернових, бобових культур та інших рослинних матеріалів мікро- та макроелементами в процесі їхнього пророщування із штучно підготовлених живильних середовищ, що містять необхідні мінеральні елементи. For the changing the feed of population of Ukraine actual is creation of new products with enhanceable maintenance of certain mineral substances. It is suggested to carry out enriching of, leguminous grain-crops and other vegetable materials by macro- and macronutrients in the process of their sprouting from the artificially prepared nourishing environments that contain necessary mineral elements.Документ Перспективи використання природних живильних мінералізованих середовищ для збагачення зерна(2010) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаПропонується здійснювати збагачення мінеральними елементами насіння зернових культур шляхом пророщування його зі штучних живильних середовищ – розчинів солей металів. Розглянуто можливості використання в якості живильних композицій також таких природних середовищ як молочна сироватка, яблучний сік, розчин меляси.Документ Обгрунтування вибору зерна вівса як сировини для отримання оздоровчих продуктів(2006) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Івчук, Надія ПавлівнаПроаналізовано ефекти накопичення мінеральних елементів у різних зернових культурах при пророщуванні зі штучних живильних середовищ. Встановлено, що полісахариди визначають кількість мінеральних елементів, яку поглинають клітинні оболонки зернових культур зі штучних живильних середовищ. Максимальний ефект накопичення мінеральних елементів виявлено для зерна вівса. Збагачене мінеральними речовинами зерно вівса є перспективною сировиною для створення на його основі продуктів оздоровчого призначення.