Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Харчові добавки в антихолестериновій дієті для нейтралізації постковідного синдрому(2021) Шевчик, Василь Іванович; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна ІванівнаОрганізму для боротьби з вірусним захворюванням SARS−CoV−2, COVID−19 та постковідним синдромом необхідно вживати ліпідні продукти з вмістом фосфоліпідів, фітостеролів, стеролів, флавоноїдів, жиророзчинних вітамінів, а також омега-3 і омега-6 жирних кислот. To fight against viral infections SARS-CoV-2, COVID-19 and post-covid syndrome, it is necessary for the body to take in lipid products containing phospholipids, phytosterols, sterols, flavonoids, fat-producing vitamins, as well as omega-3 fatty acids.Документ Восковмісні харчові продукти(2022) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Шевчик, Василь ІвановичВіск є структуроутворювачем олійновмісних харчових продуктів та дозволяє, зменшивши у харчовому раціоні твердоплавких ненасичених транс-ізомерних жирних кислот та насичених жирних кислот у складі жировмісного харчового продукту, поліпшити структурно-механічні властивості продукту та зменшити вміст компонентів, що підвищують вміст холестеролу у крові. Wax is a structure-builder of oil-containing food products and, by reducing the amount of hard-melting unsaturated trans-isomeric fatty acids and saturated fatty acids in the fat-containing food product in the diet, improves the structural and mechanical properties of the product and reduces the content of components that increase blood cholesterol.Документ Білкововмісні харчові продукти(2022) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Шевчик, Василь ІвановичРозробка рецептур виготовлення харчових продуктів з використанням як інгредієнта концентратів білків зернових та ізолятів олійних культур базується на визначенні оптимального внесення даних компонентів для поліпшення в’язкості та структурно-механічних характеристик продукту та його органолептичних показників. The development of recipes for the manufacture of food products using grain protein concentrates and oilseed isolates as an ingredient is based on determining the optimal application of these components to improve the viscosity and structural-mechanical characteristics of the product and its organoleptic indicators.Документ Якість і безпечність харчових продуктів, дієтичних добавок і препаратів у системній профілактиці здоров’я і відновленні організму в умовах пандемії(2021) Шевчик, Василь Іванович; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна ІванівнаДотримання вимог умовної стерильності виробництва, контролювання стану здоров’я персоналу та піклування про конкретно кожного працівника є запорукою забезпечення виробництва якісних і безпечних харчових продуктів, дієтичних добавок і препаратів. I could help mental sterility of the production, control the health of the staff and the specifics of the skin doctor, guarantee the safety of the production of sour and non-health food products, dietary supplements and preparations.Документ Наукові основи екоолій, ліпідовмісних композицій, біодобавок і препаратів в системі профілактики захворювань та оздоровлення населення в дитячому і дорослому віці(2021) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Шевчик, Василь Іванович; Покришко, Олена; Сова, НаталіяФункціональні продукти і препарати покращують фізіологічний стан і резис-тентність організму дітей та людей різних вікових груп. Запропоновано систем-ну концепцію здоров'я (Система KTIOL®) для профілактики захворювань та оздоровлення населення в дитячому і дорослому віці. З використанням КТІОЛ-БФ обґрунтовано композицію КТІОЛ-ЛС2. Розроблено функціональний продукт КТІОЛ-БІО для холестеринової, без лактозної дієти та оздоровчо-лікувального харчування. Подальші дослідження спрямовані на нейтралізацію критичних точок у терапії офтальмологічної профілактики і лікування з ви-користанням нанопроцесів у технології функціональних і безпечних продуктів і препаратів. Functional products and preparations to improve the physiological state and resistance of the organism of children and people of different age groups. A system-well concept of health (KTIOL® System) was proposed for the prevention of illness and health improvement of the population in the child and adult age. The KTIOL-LS2 composition was primed to the KTIOL-BF selections. A functional product KTIOL-BIO for cholesterol, lactose-free diets and health-improving and luscious eating has been developed. Further studies directing the neutralization of critical points in the therapy of ophthalmic prophylaxis and the treatment of victorious nanoprocesses in the technology of functional and safe products and preparations.Документ Зміни амінокислотого складу продуктів переробки соняшнику(2020) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Шевчик, Василь ІвановичПід час фракціонування соняшникового борошна зі збільшенням вмісту загального білка відбувається збагачення дрібнодисперсної фракції гідрофобними замінними та незамінними амінокислотами. Збільшення вмісту гідрофобних амінокислот поліпшує технологічні властивості борошна та розширює області його використання у дієтичних і функціональних харчових продуктів. During the fractionation of sunflower flour, with an increase in the total protein content, the finely dispersed fraction is enriched with hydrophobic replaceable and non-replaceable amino acids. Increasing the content of hydrophobic amino acids improves the technological properties of flour and expands the areas of its use in dietary and functional food products.Документ Профілактика, здоров'я, екопродукти і препарати в системі КТІОЛ(2020) Осейко, Микола Іванович; Шевчик, Василь Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Покришко, Олена; Сова, НаталіяПредаставлено системну концепцію здоров'я (Систему KTIOL®) для резистентності до захворювань, профілактики, лікування і реабілітації організму. A system concept of health (KTIOL® System) for disease resistance, prevention, treatment and rehabilitation of the body is presented.