Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Нові модифікації крохмалю як спосіб отримання екологічних плівок
    (2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Проведена модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетиляблучної кислоти, яка підтверджена елементним аналізом. В ІЧ-спектрах відбулися зміни смуг частоти коливань нативного крохмалю в нехарактеристичній області. Досліджено властивості отриманого модифікованого продукту та встановлено, що модифікація змінила форми зв’язків вологи з крохмалем, зовнішній вигляд зерен, ступінь кристалічності зменшилася з 12 до 4 %.
  • Ескіз
    Документ
    Експертиза біодеградабельних їстівних пакувальних матеріалів
    (2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Експертиза біодеградабельних їстівних пакувальних матеріалів може проводитися за широким спектром показників, їх перелік буде обумовлений метою експертизи. Наведений перелік показників підтверджує, що визначені показники та підібрані методики для їх визначення дозволяють провести дослідження з метою повної характеристики досліджуваного матеріалу.
  • Ескіз
    Документ
    Постійне оновлення харчового законодавства України – запорука безпечності харчових продуктів
    (2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Законодавчі зміни у сфері безпечності харчових продуктів обумовлені необхідністю виконання вимог Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та теперішнім воєнним станом у державі. Аналіз змін, які було зроблено у 2022 році показав, що більш ретельно упорядковано норми простежуваності за рахунок введення позначок для харчових продуктів тваринного походження та вимог до маркування. Крім того, прийняття закону щодо матеріалів та предметів, які контактують з харчовими продуктами дозволить знизити ризик небезпеки щодо міграції шкідливих речовин у харчові продукти. Постійне оновлення асортименту харчових продуктів та пакувальних матеріалів і тари для них та методів дослідження їх якості і безпечності буде обумовлювати постійні зміни харчового законодавства.
  • Ескіз
    Документ
    Антимікробне пакування – запорука безпечності харчових продуктів
    (2020) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Сергій Іванович
    Результати дослідження дають можливість рекомендувати ТіО2 як дієвий засіб для боротьби з картопляною хворобою. Біодеградабельне пакування з вмістом ТіО2 1 % у формувальному розчині за умови нанесення його на нарізані скибочки хліба буде безпосередньо контактувати з місцем розвитку захворювання пшеничних хлібобулочних виробів, що найбільш актуальним є влітку. The results of the study make it possible to recommend TiO2 as an effective means of combating potato disease. Biodegradable packaging with a TiO2 content of 1% in the molding solution, provided it is applied to sliced ​​bread slices, will be in direct contact with the site of disease development of wheat bakery products, which is most relevant in summer.
  • Ескіз
    Документ
    Програма для обрахунку оптимізованого складу їстівного покриття/плівки для кондитерських і хлібобулочних виробів
    (2019) Шульга, Оксана Сергіївна; Грибков, Сергій Віталійович; Шульга, Сергій Іванович
    Проведено параметричну оптимізацію цільової функції – паропроникність їстівного покриття/плівки, яка дозволила отримати оптимальні значення складу біодеградабельного їстівного покриття/плівки. Найменшого значення паропроникності досягається за таких концентрацій складових їстівного покриття/плівки: крохмаль – 4,93 %; желатин – 15,11 %; карбамід – 2,83 %; лляна олія – 5,05 %; решта вода – 72,08 %. Запропонована програма повинна полегшити технологічні розрахунки за умови використання їстівного покриття у виробництві хлібобулочних та кондитерських виробів. Крім того, її також можна налаштувати на розрахунок економічних параметрів та підрахунку підвищення біологічної цінності виробів за рахунок використання біологічно цінних добавок у складі їстівного покриття
  • Ескіз
    Документ
    Біодеградабельна їстівна плівка та покриття як спосіб внесення вітамінів у кондитерські та хлібобулочні вироби
    (2018) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    У статті представлено результати експериментальних досліджень щодо внесення нетермостабільних вітамінів С та F, а також фрутово-овочевих порошків за допомогою біодеградабельного їстівного покриття або плівки. The article presents the results of experimental studies on the introduction of non-thermostable vitamins C and F, as well as fruit and vegetable powders with the help of biodegradable edible coatings or films.
  • Ескіз
    Документ
    Метод визначення ступеня етерифікації пектину за титрованою кислотністю
    (2018) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович; Листопад, Володимир Васильович
    Літературний твір Метод визначення ступеня етерифікації пектину за титрованою кислотністю. Literature The method of determining the degree of esterification of pectin for titrated acidity.
  • Ескіз
    Документ
    Використання генно-модифікованих організмів (ГМО) в харчових продуктах - досягнення науки чи небезпека
    (2015) Мазур, Лариса Михайлівна; Шульга, Сергій Іванович; Попова, Інна Вадимівна
  • Ескіз
    Документ
    Мікробіологічні показники екструзійних картоплепродуктів
    (2011) Шульга, Оксана Сергіївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Шульга, Сергій Іванович
    Досліджено умови екструзії, завдяки яким екструзійні картоплепродукти мають допустимі показники мікробіологічного забруднення. The conditions of extrusion, extrusion through which the potato are valid indicators of microbiological contamination.