Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Аллюлоза, як альтернатива цукру і цукрозамінникам у закладах ресторанного господарства(2024) Хрищенюк, Аристарх Олегович; Наконечна (Мартинюк), Аліна СергіївнаНові види цурозамінників, які мають особливі фізикохімічні та лікувальні властивості, завжди будуть актуальними і знаходитимуть застосування у сфері харчування.Документ Зменшення калорійності борошняних виробів(2024-05) Яковенко, Єлизавета Сергіївна; Силка, Ірина Миколаївна; Наконечна (Мартинюк), Аліна СергіївнаДокумент Запровадження стандартів НАССР у виробництві соусів(2024) Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Дударєв, Ігор Миколайович; Кузьмін, Олег ВолодимировичДокумент Розробка технології кондитерських виробів на основі пшоняного та кукурудзяного борошна для безглютенової дієти(2024-04-11) Станжицький, Микола Олександрович; Силка, Ірина Миколаївна; Наконечна (Мартинюк), Аліна СергіївнаЗа даними Всесвітньої асоціації гастроентерологів, на целіакію страждає близько 1% населення нашої планети. Це захворювання пов'язане з непереносимістю глютену, який міститься в крупах і продуктах їх переробки. Целіакія – це розлад, який пошкоджує тонкий кишечник і ускладнює проникнення поживних харчових речовини з їжі в кров. Профілактика та лікування цього захворювання полягає, перш за все, у дотриманні спеціальних безглютенових або безбілкових дієт. Збільшення хворих на целіакію сприяє розробці безглютенової продукції, зокрема борошняних кондитерських виробів.