Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Шляхи підвищення харчової цінності вафель(2024) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаУ роботі показано доцільність використання обраних нетрадиційних збагачувачів у виробництві вафель із жировими начинками для подовження термінів їх зберігання, покращення споживчих властивостей та підвищення харчової цінності.Документ Біоактивні компоненти пророщеного насіння соняшнику (Helianthus annuus l.)(2022) Ясінська, Ірина ЛеонідівнаПроцес пророщування дозволяє суттєво підвищити вміст біоактивних компонентів насіння соняшнику, зокрема сполук антиоксидантної дії. Тому така сировина є цінною з точки зору використання у якості функціонального інгредієнту для розроблення нових видів харчових продуктів та збагачення традиційних. The germination process makes it possible to significantly increase the content of bioactive components of sunflower seeds, in particular antioxidants. Therefore, such raw materials are valuable as functional ingredients for the development of new types of food products and the enrichment of traditional ones.Документ Improving nutritional quality and antiradical activity of buckwheat by germination(2022) Yasinska, Iryna; Ivanova, VictoriaGermination is an effective biotechnological process for improving nutritional quality of grains and seeds. The aim of our study was to determine the influence of germination on antioxidant activity and chemical composition in buckwheat (Fagopyrum esculentum) grains of Ukrainian varieties.Документ Вплив хлориду натрію на синтез сполук антиоксидантної дії при пророщуванні гречки(2021) Ясінська, Ірина ЛеонідівнаЯк показало дослідження, зрошування гречки розчинами хлориду натрію під час пророщування є досить дієвим технологічним прийомом для стимуляції синтезу фітонутрієнтів антиоксидантної дії.According to research, irrigation of buckwheat with solutions of sodium chloride during germination is a very effective technological technique to stimulate the synthesis of phytonutrients with antioxidant activity.Документ Пророщена гречка, як цінне джерело біологічно активних сполук(2021) Ясінська, Ірина ЛеонідівнаРозглянуто зміни біохімічного складу гречки після пророщування.Were considered changes in the biochemical composition of buckwheat after germination.Документ Пророщене насіння сільськогосподарських культур як джерело цінних біологічно активних речовин(2020) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія ДжанівнаПророщене насіння гречки, соняшнику та гірчиці є цінним сировиною для створення продукції функціонального спрямування. Використання такої сировини є доцільною для виробництва продуктів на зерновій основі, шляхом заміни традиційних зернових інгредієнтів з низькою біологічною цінністю. Sprouted seeds of buckwheat, sunflower and mustard are valuable raw materials for functional products making. The use of such raw materials is appropriate for the production of grain-based products by replacing traditional grain ingredients with low biological value.