Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження вилучення β-глюкану із зернової сировини за допомогою кислотного гідролізу
    (2019) Терлецький, Дмитро Едуардович; Карпович, Інна Віталіївна
    Нездатність відповідних захисних систем організму адекватно відповідати на негативні впливи навколишнього середовища призводить до ризику розвитку багатьох захворювань. Одним із шляхів вирішення даної проблеми є використання біологічно активних речовин зернової сировини, зокрема - β-глюкану. Досліджено технологію одержання β-глюкану методом кислотного гідролізу та встановлено оптимальні параметри проведення процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зернової сировини для виробництва β-глюкану
    (2018) Лісна, Анна Василівна; Карпович, Інна Віталіївна
    Досліджено хімічний склад зернової сировини (ячмінь,овес,кукурудза) для одержання бета глюкану. Найбільшу увагу було зосереджено на показниках вмісту білка, крохмалю, жиру та клітковини. На підставі проведених досліджень встановлено,що кращою сировиною для отримання β-глюкану є подрібнений овес та ячмінь.
  • Ескіз
    Документ
    Вдосконалення технології кавових напоїв як спосіб зменшення об’ємів кавових відходів
    (2021) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович
    Збільшення частки споживання кавових напоїв на основі цикорію та зернової сировини дозволить зменшити загальні об’єми відходів кавової гущі. Сучасні кавові напої за органолептичними показниками можуть бути максимально наближені до натуральної кави. Відходи від виробництва кавових напоїв на основі зернової сировини є екологічно чистими та придатними до утилізації в сільсько-господарській галузі промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тенденції використання зернової сировини у виробництві функціональних харчових продуктів
    (2020) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    В роботі доведено цінний склад обраних збагачувачів та запропоновано рецептуру зернового батончика підвищеної біологічної цінності. The valuable composition of the selected enrichments is proved in the work and the recipe of a grain bar of the increased biological value is offered.
  • Ескіз
    Документ
    Improving technology of low gluten beer
    (2016) Usach, Andrij; Koshova, Valentyna; Smirnova, Elizabeth
  • Ескіз
    Документ
    Комплексні використання зернової сировини у виробництві пива
    (2000) Євсеєва, Тетяна Вікторівна; Твердохліб, Леонід Вікторович
    Досліджено комплексне використання сорго а ячменем, рисом і кукурудзою, що дозволяє оптимізувати як якість, так і технологію пива. Studied integrated use of sorghum and barley, rice and corn, to optimize both the quality and technology of beer.
  • Ескіз
    Документ
    Наукові основи розроблення оздоровчих продуктів на основі мінералізованої зернової сировини
    (2005) Сімахіна, Галина Олександрівна; Штанько, Олег Анатолійович; Островська, А. О.; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна
    Робота присвячена з'ясуванню можливостей максимального накопичення в рослинах мінеральних сполук у процесі пророщування. Встановлено, що в процесі пророщування зерна відбувається біотрансформація мінеральних елементів живильного середовища з неорганічної форми в органічну. Висока біодоступність та мінімальна токсичність отриманих органічних форм мінеральних елементів визначають доцільність та перспективність широкого використання пророщеного таким чином зерна у складі біологічно активних добавок до їжі та спеціальних продуктів профілактичного призначення.