Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Використання нетрадиційної рослинної та молочної сировини у технології м’ясних виробів
    (2023) Бірюк, Юлія Вікторівна; Кушнір, Анатолій Олександрович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна
    У період військового стану, епідемії хвороб, постійного стресу забезпечення населення харчуванням є одним з важливих завдань. Харчування повинно не лише задовольняти фізіологічні потреби та слугувати енергією для організму, але й мати профілактичну та лікувальну дію. Саме тому виробництво харчових продуктів загального та спеціального призначення з використанням біологічно активних речовин, сприяння формування у населення звичок раціонального харчування є актуальним. In the period of martial law, disease epidemics, and constant stress, providing the population with food is one of the important tasks. Food should not only satisfy physiological needs and serve as energy for the body, but also have preventive and curative effects. That is why the production of food products of general and special purpose with the use of biologically active substances, promoting the formation of healthy eating habits among the population is relevant.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нетрадиційної сировини у технологіях борошняних кондитерських виробів
    (2021) Дяченко, Ольга; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології збивних цукерок з використанням пюре з плодів чорноплідної горобини
    (2020) Стадник, Світлана Богданівна; Цапук, Ірина Святославівна; Оболкіна, Віра Іллівна
    Визначено хімічний склад пюре з ягід чорноплідної горобини, проведено дослідження його впливу на зміну органолептичних, фізико-хімічних та структурно-механічних показників збивної цукеркової маси. Проведені дослідження підтвердили ефективність застосування пюре чорноплідної горобини при створенні нового асортименту збивних цукерок привабливого кольору, з гарним ароматом без використання барвників і ароматизаторів, з покращеною харчовою цінністю, зниженою собівартістю та калорійністю.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування пюре з ягід журавлини при удосконаленні технології цукерок зі збивними корпусами
    (2020) Цапук, Ірина Святославівна; Стадник, Світлана Богданівна; Оболкіна, Віра Іллівна
    Визначено хімічний склад пюре з ягід журавлини, проведено дослідження його впливу на зміну органолептичних, фізико-хімічних та структурно-механічних показників збивної цукеркової маси. Проведені дослідження підтвердили ефективність застосування пюре журавлини при створенні нового асортименту збивних цукерок з підвищеним вмістом біологічно активних речовин та подовженим терміном придатності до споживання.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нетрадиційної сировини для підвищення якості кондитерських виробів
    (2020) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Івчук, Надія Павлівна
    У даній роботі підтверджено доцільність створення композиції плодово-ягідного міксу з високим вмістом біологічно активних речовин та отримання на його основі мармеладу оздоровчого призначення. This paper confirms the feasibility of creating a composition of fruit and berry mix with a high content of biologically active substances and obtaining on its basis marmalade for health purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Якон та скорцонера – нетрадиційна інуліновмісна сировина для виробництва оздоровчих продуктів
    (2020) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Отримані результати дозволили припустити, що скорцонера та якон містять значну кількість полісахаридів – клітковини, пектину та інуліну, а поєднання вуглеводів різноспрямованої дії позитивно впливатиме на обмінні процеси в організмі. The results suggest that scorzonera and yacon contain a significant amounts of polysaccharides - fiber, pectin and inulin, and the combination of carbohydrates of different actions will have a positive effect on metabolic processes in the body.
  • Ескіз
    Документ
    Cherry laurel is an unconventional raw material in the canning industry
    (2020) Ivasyuta, Lyudmyla; Romanіv, Volodymyr; Levkivska (Muzika), Tetiana
    Проаналізовано, що плоди лаврової вишні мають цінний хімічний склад - великий комплекс біологічно активних речовин та велику кількість антиоксидантів. The analysis that laurel cherry fruits are valuable chemical composition - a large set of biologically active substances and a large number of antioxidants.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні технології борошняних та цукристих кондитерських виробів з підвищеної харчової цінністю із застосуванням рослинної вітчизняної сировини та камеді акації - гуміарабіку
    (2018) Оболкіна, Віра Іллівна
    Проведено аналіз доцільності застосування гуміарабіку для борошняних та цукристих кондитерських виробів з підвищеної харчової цінністю. Встановлено, що застосування гуміарабіку при виробництві кондитерських виробів сприяє поліпшенню органолептичних показників та термінів придатності готових виробів, дозволяє знизити їх калорійність, надати виробам пребіотичні властивості і розширити асортимент з підвищеною харчовою цінністю.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу амарантового борошна та гуміарабіку на структурно-механічні властивості тіста при створенні технології крекерів підвищеної біологічної цінності
    (2019) Дзигар, Ольга Олександрівна; Оболкіна, Віра Іллівна
    Проведено дослідження технологічних властивостей амарантового борошна, його вплив на якість та кількість клейковини, на структурно-механічні властивості крекерного тіста та оптимальні умови його приготування. Результати досліджень показали доцільність застосування амарантового борошна та гуміарабіку у розширені нового асортименту крекерів підвищеної смакової, харчової та біологічної цінністі. Оскільки використання нетрадиційної сировини рослинного походження для виробництва БКВ дає можливість отримати продукцію з багато-функціональними властивостями. The technological properties of amaranth flour, its influence on the quality and quantity of gluten, on the structural-mechanical properties of cracker dough and the optimal conditions for its preparation were investigated. Research results have shown the feasibility of using amaranth flour and gum arabic in an expanded new range of crackers of high taste, nutritional and biological value. Because the use of non-traditional raw materials of vegetable origin for the production of FC makes it possible to obtain products with multi-functional properties.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості застосування борошна з насіння амаранту при створенні крекерів з підвищеною харчовою та біологічною цінністю
    (2019) Дзигар, Ольга Олександрівна; Стадник, Тетяна Богданівна; Оболкіна, Віра Іллівна
    Проведено дослідження визначення впливу амарантового борошна на структурно-механічні властивості крекерного тіста та оптимальні умови його приготування. За результатами досліджень встановлено доцільність застосування амарантового борошна та гуміарабіку для створення нового асортименту крекеру з підвищеної харчової та біологічної цінністю. Розроблені та затверджені рецептури та технологічні інструкції на крекери «Амарантова магія» та «Амарантове диво». Отримано патент на корисну модель. The study of determining the effect of amaranth flour on the structural and mechanical properties of cracker dough and optimal conditions for its preparation. According to the results of the research, the expediency of using amaranth flour and gum arabic to establish a new range of crackers with high nutritional and biological value was established. Formulations and technological instructions for amaranth magic and Amaranth miracle crackers have been developed and approved. Patent for utility model obtained.