Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 19
  • Ескіз
    Документ
    Актуальні способи водопідготовки для підприємств з виробництва алкогольних напоїв
    (2024) Олійник, Світлана Іванівна; Целінський, Владислав Петрович
    Наведено характеристику про основні способи водопідготовки, які використовують лікеро-горілчані підприємства для отримання підготовленої води високої якості
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу освітлення пивного сусла
    (2023) Небеська, Вaлерія Aнaтοліївнa; Мукоїд, Роман Миколайович
    Особливим видом обладнання для освітлення сусла є котел-вирпул. Це метод, який використовується переважно для відділення гранул хмелю та осаду від сусла після його кип’ятіння. Метод передбачає обертання сусла круговими рухами для створення вихру, який допомагає концентрувати тверді частинки вцентрі посудини, полегшуючи їх видалення із сусла. Основними перевагами цього методу є його висока ефективність освітлення, простота використання, знижений вміст диметилсульфіду (DMS) та посилений аромат та смак хмелю за рахунок підтримування температури, яка запобіжить збільшення ізомеризації, так як пиво може отримати сильний, різкий гіркий смак
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу фільтрування пива
    (2023) Литвинчук, Юлія Ігорівна; Мукоїд, Роман Миколайович
    Filtration is the process of separating beer into clear filtrate and filter residue (sediment), as a result of which we get a shiny and stable beer that retains its original appearance and taste for a long time of storage. The filtering abilities of beer vary depending on the chemical and physical properties of some compounds. The amount of substances that affect the filtering properties of beer depends on the composition of the raw materials used, the technological process of wort and beer preparation. The purpose of filtering is to make the beer so stable that it does not undergo any visible changes over a long period of time and the beer retains its appearance
  • Ескіз
    Документ
    Фільтрування та стабілізація лікеро-горілчаних напоїв
    (2022) Острик, Олександр Миколайович; Кучеренко, Валентин Олександрович; Олійник, Світлана Іванівна
    Наведено переваги та недоліки способів фільтрування лікеро-горілчаних напоїв за допомогою фільтр-пресів та патронних фільтруючих елементів різних типів
  • Ескіз
    Документ
    Використання природного матеріала в водопідготовці та очистці сортівки лікеро-горілчаного виробництва
    (2022) Велигорський, Данило Олегович; Алєксєєв, Олександр Сергійович; Олійник, Світлана Іванівна
    Проведено аналіз використання природних адсорбентів. Найбільш показова група природних матеріалів, які мають високу адсорбційну активність: цеоліти, кремнисті опалкристобалітові породи тощо. Проведено дослідження природного фільтраційного матеріалу кремнистої опалкристобалітової породи, в порівнянні з контрольним зразком кварцевого песка, зі встановленням оптимальних режимів та ефективності фільтрації
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз способів подрібнення зернопродуктів у пивоварінні
    (2019) Пивоваров, Олексій Андрійович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Подрібнення зернової сировини має вирішальний вплив на наступні стадії процесу виробництва пива і на його якісні показники, зокрема, на процес затирання, тривалість оцукрювання, фільтрування затору, вихід продукції, а також на процес бродіння, фільтрування пива, його колір, смак, стійкість до старіння і стабільність. Основні завдання, які потрібно вирішити при подрібненні пивоварного солоду: збереження оболонки зерна для кращого фільтрування на фільтр-апаратах, збільшення швидкості фільтрування і виходу екстракту, запобігання забиванню фільтраційних сит. Для цього будуть розглянуті декілька методів подрібнення зернової сировини для виробництва пива
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження ефективності підготовки енергоресурсу для пакувального обладнання
    (2022) Дригайло, Дмитро Олегович; Ясичев, Владислав Віталійович; Шевченко, Сергій Вікторович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна
    Виробництво мікроелектроніки, фармакологічних препаратів, продуктів харчування та ін. пред'являє підвищені вимоги до чистоти енергоресурсу, пов’язаного із пневмоприводом. Слід зазначити, що на сьогодні недостатньо розроблена розрахункова модель, здатна передбачати основні характеристики фільтрування та ресурс експлуатації фільтрувального елемента.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення підземних вод від сполук заліза та марганцю
    (2018) Войтенко, Ілля Валентинович; Карпович, Інна Віталіївна
    Наявність у воді бучакського горизонту великого вмісту заліза та марганцю обумовлюють її жорсткість, а також погіршені фізико-хімічні та органолептичні показники. На підставі експериментальних досліджень нами запропоновано спосіб очищення підземних вод, який дозволяє зменшити вміст заліза та марганцю на 70.2%
  • Ескіз
    Документ
    Практичне використання модифікованих та нанооброблених природних матеріалів у виробництві напоїв
    (2020) Тарасюк, Леся Анатоліївна; Самченко, Ірина Олександрівна; Пивоваров, Олексій Андрійович; Олійник, Світлана Іванівна
    Модифікація на нанооброблення природного завантаження дає змогу інтенсифікувати процес освітлення води, знизити витрати реагентів на 15-30 % з отриманням якісної підготовленої води, зменшити собівартість фільтрування води. Modification for nanoprocessing of natural loading allows to intensify the process of water clarification, reduce the cost of reagents by 15-30% to obtain quality prepared water, reduce the cost of water filtration.
  • Ескіз
    Документ
    Фільтрування сортівки у лікеро-горілчаному виробництві
    (2019) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна
    Встановлено, що застосування у виробництві лікеро-горілчаної продукції кварцевого піску потребує спеціальної підготовки та дотримання тривалості циклу фільтрування. It is established that the use in the production of alcoholic beverages quartz sand requires special training and compliance with the duration of the filtering cycle.