Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Micronutrient composition of alfalfa extract
    (2022) Dyka, Alona; Podobiy, Olena
    Alfalfa extract is a promising ingredient in various industries. It contains flavonoids, proteins, amino acids, chlorophyll, coumarins, polysaccharides. It exhibits mild antiseptic and antioxidant effects, has an anti-inflammatory effect and a high iron content, strengthens capillary walls. Therefore, it is widely used in the pharmaceutical, cosmetic and food industries.
  • Ескіз
    Документ
    Використання сублімованої плодоовочевої та ягідної сировини у виробництві дієтичних добавок
    (2020) Арлачова, Марина Ігорівна; Подобій, Олена Валеріївна
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання сублімованої рослинної сировини у складі дієтичних добавок
    (2020) Арлачова, Марина Ігорівна; Подобій, Олена Валеріївна
  • Ескіз
    Документ
    Техніко-економічне обгрунтування виробництва дієтичної добавки з пробіотичними властивостями на основі корисного штаму бактерій Streptococcus salivarius BLIS K12
    (2023) Мельничук, Яна Олександрівна; Старовойтова, Світлана Олександрівна
    В сучасних реаліях світова тенденція фармакології все більше розвивається в галузі попередження різноманітних хвороб для усунення їх негативних наслідків і запобігання стресу для організму. Одним з таких препаратів є Бактобліс – дієтична добавка з пробіотичними властивостями на основі мікроорганізмів Streptococcus salivarius BLIS K12, що колонізують ротову порожнину, верхні дихальні шляхи, рото – та носоглотку. Streptococcus salivarius BLIS K12 мають властивість вивільняти бактеріоцини (Саліваріцин А2 і Саліваріцин В), тим самим пригнічуючи розвиток патогенної мікрофлори на слизових оболонках. Саліваріцин А2 чинить бактеріостатичну дію, порушуючи синтез мембран бактерій і уповільнюючи їх розмноження. Саліваріцин B чинить бактерицидну дію, руйнуючи клітинні стінки чутливих до нього бактерій, тим самим спричиняючи їх загибель. Препарат рекомендовано приймати в пікові періоди захворювань на грип та ГРВІ // In modern realities, the global trend of pharmacology is increasingly developing in the field of prevention of various diseases to eliminate their negative consequences and prevent stress for the body. One of these drugs is Bactoblis - a dietary supplement with probiotic properties based on Streptococcus salivarius BLIS K12 microorganisms that colonize the oral cavity, upper respiratory tract, oro- and nasopharynx. Streptococcus salivarius BLIS K12 has the ability to release bacteriocins (Salivaricin A2 and Salivaricin B), thereby inhibiting the development of pathogenic microflora on mucous membranes. Salivaricin A2 has a bacteriostatic effect, disrupting the synthesis of bacterial membranes and slowing down their reproduction. Salivaricin B has a bactericidal effect, destroying the cell walls of bacteria sensitive to it, thereby causing their death. The drug is recommended to be taken during the peak periods of influenza and acute respiratory viral infections
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення дієтичної добавки на основі порошків з пастернаку, петрушки, селери, імбиру та хрону
    (2018) Івчук, Надія Павлівна; Личак, Анастасія
    За результатами проведених досліджень було розроблено дієтичну добавку до складу якої ввійшли порошки петрушки, пастернаку, селери, імбиру та хрону у співвідношенні: 33 : 33 : 13 : 13 : 8 відповідно. Методом підіймальної сили, встановлено, що кількість дієтичної добавки у рецептурі хліба пшеничного не повинна перевищувати 7 %. According to the results of the conducted research, a dietary supplement was developed that included parsley, parsnip, celery, ginger and horseradish in a ratio of 33: 33: 13: 13: 8, respectively. The method of lifting force, it is established that the amount of dietary supplement in the formulation of wheat bread should not exceed 7%.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування способу отримання рослинної сировини для виробництва дієтичної добавки з підвищеним вмістом хрому
    (2018) Личак, Анастасія; Івчук, Надія Павлівна
    Встановлено, що для профілактики і зниження захворювань, пов’язаних з дефіцитом Cr3+ і мікроелементів загалом, доцільним і перспективним буде розроблення дієтичної добавки з листя салату, вирощеного в мінералізованому хромом середовищі. It has been established that for the prevention and reduction of diseases associated with the deficiency of Cr3 + and trace elements in general, it is expedient and promising to develop a dietary supplement from the leaves of lettuce grown in a mineralized chromium medium.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз біохімічного складу сировини для створення дієтичної добавки антиоксидантної дії
    (2019) Уромова, Катерина Євгенівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Дієтичні добавки – важливий компонент оптимізації харчування і здоров'я людини, але тільки за умови, що дотримані всі вимоги, які пред'являються до дієтичних добавок відповідно до сучасної законодавчої та нормативної бази, і при використанні таких добавок як профілактичних засобів. При створенні рецептури дієтичної добавки проведено розгляд наступних чинників: загальна хімічна активність і сумісність всіх інгредієнтів композиції; фізіологічна активність по відношенню до систем організму; дозування нутрієнтів, що визначають функціональну спрямованість; метаболізм в організмі; доступність для всіх верств населення. Dietary supplements are an important component of optimizing nutrition and human health, but only on condition that all the requirements for dietary supplements are complied with in accordance with modern legislative and regulatory frameworks and when using such supplements as prophylactic agents. When creating a dietary supplement formulation, the following factors were considered: the total chemical activity and compatibility of all ingredients of the composition; physiological activity in relation to body systems; dosing of nutrients that determine the functional orientation; metabolism in the body is accessible to all segments of the population.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи створення дієтичних добавок на основі ягід шовковиці
    (2017) Ярош, Наталія Володимирівна; Соколова, Ольга Миколаївна
    Запропоновано наступні шляхи перероблення ягід шовковиці: відділення соку, отримання водних та водно-спиртових екстрактів з вичавок ягід шовковиці, створення порошкоподібних напівфабрикатів із висушених вичавок. Результати проведених експериментів можуть бути використані при розробленні технологій багатокомпонентних продуктів функціонального призначення на основі соків, екстрактів, а також продукції з підвищеним вмістом харчових волокон. The following ways of processing of mulberry berries are offered: juice separation, obtaining of water and alcohol-based extracts from mullet juniper berries, creation of powdered semifinished products from dried squeezes. The results of the experiments can be used in the development of technologies of multicomponent products of functional purpose based on juices, extracts, as well as products with high content of food fibers.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив дієтичної добавки "Ламідан" на формування якості розсільних сирів
    (КНТЕУ, 2009) Рябченко, Наталія Олександрівна; Рудавська, Ганна Богданівна; Лізогуб, Віра
    Визначено раціональну концентрацію дієтичної добавки «Ламідан» під час виготовлення м’яких розсільних сирів. It was determined rational concentration of dietary supplements "Lamidan" during the production of soft cheese brine.