Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості вибору зерносушарок(2023) Ліпінський, ОлександрПри виборі зерносушильного обладнання, ключовим є питання коректного розуміння задач, які будуть вирішуватись: орієнтовну кількість зерна, що буде надходити протягом однієї доби; культури, котрі будуть надходити на доробку; середні вологості культур в регіоні встановлення обладнання, за попередні 5 років; паливо, яке буде використовуватись; місце розташування обладнання. Стартовою точкою вибору, є кількість зерна, що надходитиме на доробку. Якщо кількість зерна незначна, до 100-300 тон, хорошим рішенням будуть мобільні порційні зерносушарки. Їх сильними сторонами є мобільність, відсутність необхідності проведення будівельних робіт. До слабких сторін можна віднести підвищене травмування зерна, за рахунок його постійного механічного перенесення (шнеки, норії), втрата ефективного часу, що витрачається на завантаження – розвантаження сушарки. Якщо ж кількість зерна значна, єдиним правильним рішенням є вибір сушарки проточного типу. Культури, що надходять на доробку. Ключовим є питання, чи в циклі роботи підприємства присутні олійні культури чи ні. Це пов’язано з їхньою підвищеною пожежонебезпечністю. В разі, якщо буде необхідність в їх доробці – обладнання повинне бути або без системи рекуперації, або мати можливість її відключення. Система рекуперації дає можливість економити до 25% палива, тож оптимальним рішенням є сушарки з нею та можливістю її відключення.Документ Дослідження ефективності роботи лабораторного пропарювача(2021) Харченко, Євген Іванович; Шум, Владислав СергійовичНаведено результати дослідження кінетики пропарювання зерна кукурудзи в лабораторному пропарювачі періодичної дії за атмосферних умов. Показано, що збільшення приросту вологи в зерні кукурудзи відбувається за криволінійною залежністю, яку умовно можна поділити на два етапи. Найбільш інтенсивний приріст вологи спостерігається на першому етапі, і уповільнюється на другому. The results of studying the kinetics of steaming corn grain in a laboratory batch steamer under atmospheric conditions are presented. It is shown that an increase in the increase in moisture content in corn grain occurs according to a curvilinear relationship, which can be conditionally divided into two stages. The most intense increase in humidity is observed at the first stage and decreases at the second.Документ Моделювання температури зерна пшениці в процесі його гідротермічної обробки(2021) Харченко, Євген Іванович; Єремеєва, Олена АнатоліївнаНаведено результати математичного моделювання температури зерна пшениці в процесі гідротермічної обробки зерна під час підготовки зерна до помелу. Показано, що без підігрівання зерна неможливо досягнути температури зерна 20 °С. The results of mathematical modeling of the temperature of wheat grain in the process of its hydrothermal treatment during the preparation of grain for grinding are presented. It is shown that without heating the grain it is impossible to reach a grain temperature of 20 °С.Документ Вплив вологості насіння люпину на ефективність його лущення(2019) Ласкава, Катерина Володимирівна; Харченко, Євген ІвановичНаведено результати дослідження впливу вологості на ефективність лущення насіння люпину в лущильнику з абразивними робочими дисками. Показано лінійну залежність індексу лущення люпину від його вологості. The results of a study of the effect of moisture on the efficiency of dehulling lupine in a dehuller with abrasive working disks are presented. A linear dependence of the dehulling index of lupine on its moisture content is shown.Документ Особливості виробництва пшеничного пива(2019) Смажко, Ірина Олександрівна; Кошова, Валентина МиколаївнаДокумент Дослідження структурно-механічних показників тістових напівфабрикатів формованих картопляних чіпсів(2018) Ковтун, Аліна Володимирівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Солошенко, Владислав ЮрійовичВстановлено залежність структурно-механічних показників напівфабрикатів чіпсів. Установлена зависимость структурно-механических показателей полуфабрикатов чипсов. The dependence of structural and mechanical indices of semi-finished chips is established.Документ Дослідження фізичних властивостей зерна(2017) Шатківська, Олена Миколаївна; Євтушенко, Олег ОлександровичВстановлено, що найбільш однорідним за крупністю було насіння льону (97,57 % насінин із середнім розміром 2,5 мм). Для відокремлення дрібних домішок із сировини можна рекомендувати такі розміри полотен решітних: пшениця та соя – № 20, кукурудза – № 50, соняшник – № 30, льон – № 10. It was found that the most homogeneous in grain particle size was flaxseed (97.57% of seeds with an average size of 2.5 mm). For the separation of small admixtures from grains, we can recommend the following sizes of lattice cloths: wheat and soy - № 20, corn - № 50, sunflower seeds - № 30, flax seeds - №10.Документ Processes of walnuts splitting(2017) Ukrainets, Anatoliy; Smirnova, Elizabeth; Negrei, OlenaДокумент Дослідження впливу технологічного обладнання на травмування зерна кукурудзи(2015) Шпак, Ольга; Євтушенко, Олег ОлександровичВ тезах наведено інформацію про якісні показники 5 зразків кукурудзи до та після технологічної обробки. In the abstracts was produced information about qualitative adjectives of 5 corn samples before and after technological treatment.Документ Research of influence of gradients of temperature and moisture on a conductus moisture exchange(2013) Gaponjuk, IgorFor different materials on content luing-ins the gradient of temperature influences on the gradient of humidity. However this conformity to law takes place only for identical masso materials, and for other bodies, as grain tree, peat, this conformity to law does not stick to. It is well-proven by us experimentally and conformity to law is specified thermo diffusions of moisture for similar materials after a masso capacity.Для різних за вологовмістом матеріалів градієнт температури впливає на градієнт вологості. Проте ця закономірність має місце лише для відмінних за масоємністю матеріалів, а для інших тіл, як зерно дерево, торф, ця закономірність не дотримується. Це й доведено нами експериментально та уточнено закономірність термовологодифузії для подібних масоємних матеріалів.