Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
19 результатів
Результати пошуку
Документ Отримання антоціанів з лушпиння насіння соняшника(2022) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена ВалеріївнаПроведено аналітичний огляд науково-технічної літератури та підібрано більш оптимальну технологію виробництва антоціанів з лушпиння насіння соняшникаДокумент Дослідження антиоксидантного потенціалу чаю зеленого(2022) Осипенко, Олена Василівна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ роботі проаналізовано 8 зразків зеленого чаю на вміст в їх складі антоціанів, які визначали фотометричним методом . Для вилучення фенольних сполук використовували подвійну екстракцію розчином етилового спирту. Підтверджено, що антоціани не є маркером зеленого байхового чаю, і лише частковою мірою забеспечує антиоксидантні властивості зеленого чаю. Наявність антоціанів в зеленому чаї свідчить більше про порушення технології його виготовлення, а саме часткового проходження процесу ферментації.Документ Anthocyanins in raspberry and their potential health benefits(2024) Kuzinska, Vladyslava; Podobiy, OlenaIn this study the analysis of modern scientific literature was conducted. The methods that were used are generalization, systematization, specification.Документ Червоноголова капуста та її цінність для харчової промисловості(2024) Охріменко, Олена Володимирівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Торопець, Ілля ОлександровичРозглянуто особливість хімічного складу чорвоноголової капусти та можливості використання її у виробництві різних харчових продуктів для збагачення антоціанамиДокумент Дослідження мікроелементного складу екстракту з ягід чорноплідної горобини етиловим спиртом методом мас-спектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2020) Омелянчук, Ілля Миколайович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичДокумент Дослідження мікроелементного складу екстракту з ягід чорноплідної горобини диметилсульфоксидом методом мас-спектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою(2020) Хомов, Євгеній Вячеславович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичДокумент Дослідження мікроелементного складу екстракту з ягід чорноплідної горобини ізопропіловим спиртом методом мас-спектрометрії з індуктивнозв’язаною плазмою(2020) Ошурко, Павло Анатолійович; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло ВасильовичДокумент Вплив кислотності середовища на колір антоціанів із вичавок журавлини(2023) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена ВалеріївнаМатеріалом для експерименту було обрано вичавки журавлини. Проаналізовано вплив кислотності середовища на колір антоціанів. Максимальна частка біологічно активних речовин в ягоді журавлини міститься саме в шкірці і при вилученні соку потрапляє у відходи з вичавками. Переважна частка біологічно активних речовин (барвних, фенольних, пектинових) знаходиться у зв’язаному стані і тільки частина їх – у клітинному соці.Документ Сучасні методи очищення антоціанів(2023) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена ВалеріївнаМатеріалом для експерименту обрано пресові залишки журавлини. Проаналізовано сучасні методи очищення антоціанів, отриманих шляхом екстрагування із пресових залишків журавлини.Документ Порівняння методів екстракції поліфенолів з пресових залишків журавлини(2023) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена Валеріївна