Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Червоноголова капуста та її цінність для харчової промисловості
    (2024) Охріменко, Олена Володимирівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Торопець, Ілля Олександрович
    Розглянуто особливість хімічного складу чорвоноголової капусти та можливості використання її у виробництві різних харчових продуктів для збагачення антоціанами
  • Ескіз
    Документ
    Отримання антоціанових барвників із сировини рослинного походження
    (2023) Бурлак, Наталія Іванівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    Одним із перспективних напрямів розвитку харчової промисловості є пошук нових технологічних рішень в отриманні антоціанових барвників, тому що, спостерігається збільшення попиту на природні харчові колоранти, серед яких лідируючі позиції за обсягом продажів займають саме антоціанові
  • Ескіз
    Документ
    Небезпека синтетичних барвників як харчових добавок
    (2021) Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    У харчових виробництвах слід враховувати, небезпечні поєднання харчових барвників з іншими добавками, що можуть утворювати в результаті токсичні речовини і давати численні ефекти імунопатогенного характеру. Аналіз стану проблеми вказує на актуальність досліджень по вивченню алергенних та імуномоделюючих властивостей барвників, що входять до складу продуктів харчування і лікарських засобів. In food production it is necessary to consider dangerous combinations of food dyes with other additives which can form as a result toxic substances and give numerous immunopathogenic effects. Analysis of the state of the problem indicates the relevance of research to study the allergenic and immunomodulatory properties of dyes that are part of food and medicines.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання чорниці для виготовлення натуральних барвників
    (2020) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Розглянуто та доведено можливість виробництва натурального барвника з чорниці у вигляді концентрованого соку. Отриманий барвник містить має високий вміст антоціанів - 2408,5 мг/100г та аскорбінової кислоти - 55 мг/100 г. The possibility of production of natural blueberry dye in the form of concentrated juice is considered and proved. The obtained dye contains a high content of anthocyanins – 2408,5 mg / 100 g and ascorbic acid - 55 mg / 100 g.
  • Ескіз
    Документ
    Prospects of use of concentrated juice as food natural coloring
    (2020) Levkivska (Muzika), Tetiana; Benderska (Dushchak), Olga; Pysarev, Maxim
    In the food industry, coloring are used in the production of numerous products in order to give them a more attractive appearance. Usually coloring are used in the production of confectionery, non-alcoholic and low alcohol drinks, liqueurs, cheese desserts, yoghurts, oils, margarines, macaroni, etc. There is no domestic production of food dyes in Ukraine. Purchases of mainly synthetic dyes are carried out to provide food industry enterprises. An alternative to synthetic food colors is the natural ones that come from natural raw materials: vegetables, fruits, berries. A special place among the natural coloring is anthocy. У харчовій промисловості барвники застосовуються при виробництві чисельних продуктів з метою надання їм привабливішого зовнішнього вигляду. Зазвичай барвники використовують при виробництві кондитерських виробів, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, лікерів, сиркових десертів, йогуртів, масел, маргаринів, макаронів та ін. Вітчизняного виробництва харчових барвників в Україні немає. Для забезпечення підприємств харчової промисловості проводяться закупівлі переважно синтетичних барвників. Альтернативою синтетичним харчовим барвникам є природні, що отримуються з натуральної сировини: овочів, фруктів, ягід.
  • Ескіз
    Документ
    Методи виявлення фальсифікації виноградних соків барвними речовинами
    (2015) Науменко, Ксенія Андріївна; Васюра, Анна Олегівна
  • Ескіз
    Документ
    Методи ідентифікації макаронних виробів
    (2013) Юрчак, Віра Гаврилівна
    В роботі викладена суть методів визначення в макаронних виробах домішок борошна з м’якої пшениці, наявності яєчних продуктів, наявності барвників та домішок соєвого і кукурудзяного борошна. Огрунтована необхідність розроблення та впровадження державних нормативних документів на методи ідентифікації макаронних виробів. At this work has been shown the essence of the methods for determination impurities of flour from common wheat, the presence of egg products and colorants, impurities soy and corn flour at the macaroni products. The necessity of the development and implementation of government regulations on the methods of identification of macaroni products has been grounded.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування колорантів у складі розсольних колоїдних систем
    (2013) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Топчій, Оксана Анатоліївна; Донець, Олександр Петрович
    В роботі наведена можливість застосування барвників на основі препаратів гемоглобіну крові АпроРед та Vepro 70 Col дозволяють забарвити шинкові вироби за умов використання в складі розсолів сполучнотканинних білків і харчових гідроколоїдів, знизити залишкову кількість нітриту натрію до 0,003 % та підвищити безпеку та екологічність солених виробів з рівнем ін’єктування понад 60 %.