Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
284 результатів
Результати пошуку
Документ Study of brake systems performance by the finite element method(2024) Tokarchuk, Serhii; Vasylkivskyi, Kostyantyn; Gavva, OleksandrOptimizing friction braking systems is key to ensuring safety and increasing production efficiency. Computer simulation enables detailed analysis of brake system performance, justifying more reliable and durable lean solutions for a wide range of industrial applications, from individual components to robotic intelligent production lines.Документ I I O T: a tool to increase productivity and reduce costs in the packaging industry(2024) Kryvoplias-Volodina, Liudmyla; Gavva, Oleksandr M.; Savchuk, OleksandrThe study focuses on the use of the Industrial Internet of Things (IIoT) concept to optimize the operation of packaging machines. The study examines the potential of IIoT to collect, process, and analyze data on the operation of individual components of packaging machines, such as solenoid valves. Using sensors and electronic systems, data on temperature, vibration, pressure, and other valve parameters can be obtained. Analyzing this data allows us to assess the health of the valves, identify potential problems, and optimize their performance. The results of the study show that the use of IIoT can significantly improve the efficiency and reliability of packaging machines, as well as reduce maintenance and repair costs.Документ Engineering approach to optimization of pneumatic transportation processes in the food industry(2024) Volodin, Sergiy; Mironchuk, Valeriy; Zaporozhets, OleksandrThe study is aimed at developing and improving mechatronic systems for pneumatic transportation of bulk food products. The relevance of this topic is due to the ever-increasing requirements for the efficiency and accuracy of such systems in modern production processes. Existing models of pneumatic conveying often do not take into account the complex physical processes that occur during the movement of particles in a compressed air stream, such as particle migration, hydrodynamic and electrical interactions. This leads to inaccuracies in calculations and, as a result, to a decrease in the efficiency and reliability of systems. To solve this problem, we developed an experimental mechatronic module that allows us to study the process of pneumatic transportation in detail.Документ Технологія отримання комплексу біологічно активних речовин із листя базиліку(2021) Буров, Андрій Андрійович; Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор ВолодимировичПроведено аналітичний огляд науково-технічної літератури стосовно властивостей листя базиліку та розглянуто ефективні способи і методи вилучення біологічно активних сполук з рослинної сировини із застосуванням системного підходу.Документ Determination of the rational current frequency for electric contact heating of minced meat products(2024) Babanova, Olena; Shevchenko, Andrii; Prasol, SvitlanaЗ відомих способів нагріву ефективним є електроконтактний нагрів (ЕКО). Низькочастотний (LF) ECH є кращим над високочастотним (HF), оскільки генератори, необхідні для виробництва HF, вимагають значного споживання електроенергії.Документ Rationale for the development of the design and manufacturing technology of flexible consumer packaging for coffee beans(2024) Dolomakin, Yuriy; Babanova, OlenaКава є одним із найпопулярніших напоїв у світі, споживання якого постійно зростає. Щороку з'являються нові сорти кави, способи заварювання та смаки. Разом з цим зростає попит на якісну упаковку, яка не лише збереже свіжість та аромат кави, а й приверне увагу споживачів та підкреслить риси бренду. Одним із найперспективніших матеріалів для упаковки кави є полімерні плівки, які мають високу бар’єрну здатність, захищаючи каву від зовнішніх факторів. Вони також можуть бути виготовлені з перероблених матеріалів або бути біологічно розкладаними, що відповідає вимогам екологічної безпеки.Документ Process of hop particle precipitation in combined wort brew machine(2024) Chepeliuk, Oleksandr; Udodov, Sergiy; Chepeliuk, OlenaA mathematical model of separating solid particles of crushed hops from wort has been developed to improve the combined wort brew machine. A formula for determining the radius of the sediment formation area, which depends on the characteristics of the medium, the operating modes of the apparatus, and the functions characterising the velocity distribution in the boundary layer, is proposed. A dependence for calculating the deposition rate at which moving particles settle to the bottom of the combined wort brew machine is obtained. Based on the obtained results, recommendations on the design and operating parameters of the apparatus are given.Документ Підвищення ефективності роботи комбінованого сусловарильного апарату(2023) Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаПри вивченні осідання твердих часточок хмелю на дно комбінованого сусловарильного апарату використані напівемпірична теорія руху річкових наносів та теорія пограничного шару, зокрема відомий розподіл поля швидкості поблизу дна апарата. Математичний опис процесу відділення часточок хмелю від сусла враховує вплив конструктивних та режимних параметрів роботи апарату. Отримано залежність для розрахунку швидкості відкладання від, при якій часточки, що рухаються, осідають на дно комбінованого сусловарильного апарату. Встановлено, що для часточок різних розмірів і форми швидкість відкладання за умови руху сусла в апараті становить від 0,65 до 0,08 м/с. На основі отриманих результатів дано рекомендації по конструкційних і режимних параметрах апарату. Розроблена модель є адекватною реальному процесу осадження.Документ Інноваційне рішення у приготуванні пивного затору(2023) Удодов, Сергій Олександрович; Чепелюк, Олександр МиколайовичНа практиці при приготуванні затору доцільно використовувати, крім традиційних заторних апаратів, додаткове обладнання, яке дає можливість проводити не тільки змішування солодової крупки з гарячою водою, а й попереднє її затирання. Різновидом такого обладнання є механічний гомогенізатор подрібненого солоду. Встановлення та використання гомогенізатора передбачає змішування солодової крупки з гарячою водою та попереднє затирання через предзаторний насос, за допомогою якого заторна маса подається на остаточне затирання в заторний апарат. Така схема є дуже ефективною, оскільки дозволяє отримати найбільший вихід екстракту на заторному апараті та досягти максимального розчинення сахарози, декстринів, неорганічних речовин, білків крохмалю, клітковини, частини високомолекулярного білка й інших з'єднань. При цьому отримуємо необхідну кількість екстракту, а отже маємо економію дорогоцінної сировини – пивоварного солоду. Застосування механічного гомогенізатора на сучасних традиційних варильних агрегатах у пивоварінні дозволяє отримати найбільший вихід екстракту при приготуванні пивного затору, а також значно підвищити якість кінцевого продукту – пива.Документ Моделювання процесу витискання фаршу шнековим шприцем(2024) Курінний, Богдан Сергійович; Чепелюк, Олександр МиколайовичПри формуванні ковбасних батонів машиною-шприцом важливо запобігти потраплянню повітря в оболонку під час її наповнення, тому в такому обладнанні передбачена система вакуумування. Промодельовано процес шприцювання структурно-однорідного фаршу для варених ковбас в додатку Solid Works Flow Simulation, предмет досліджень – режими роботи шнекових витискувачів шприца. Розглянуто різні варіанти конструктивного виконання ділянки формування: встановлення на вході фаршу в цівку розсікачів; розміщення стабілізатора в циліндричній частині цівки; додаткові конструктивні елементи в цівці відсутні. Встановлення пристроїв для розсікання в цівці приводить до якіснішого видалення включень повітря з фаршу внаслідок його більш тривалого перебування у зоні вакуумування. Але разом з цим це збільшує механічний вплив на фарш та зменшує продуктивність обладнання. Частота обертання шнекових витискувачів має обмежуватися значенням 4,8 с-1 . Підвищення щільності структури фаршу і зменшення включень повітря дозволяє покращити якість варених ковбасних виробів. When forming sausages with a stuffer machine, it is important to prevent air from entering the casing during its filling, so a vacuum system is provided in such equipment. The process of stuffering structurally homogeneous minced meat for cooked sausages was modeled in the Solid Works Flow Simulation application, the subject of research is the operating modes of the twin-screw pump. Various variants of the design of the forming section are considered: installation of a splitter at the inlet of minced meat into the spout; placement of a stabilizer in the cylindrical part of the spout; no additional structural elements in the spout. The installation of the splitting devices in the spout leads to a better removal of air inclusions from the minced meat due to its longer stay in the vacuum zone. But at the same time, it increases the mechanical impact on the minced meat and reduces the productivity of the equipment. The rotational speed of the screws should be limited to 4.8 s-1. Increasing the density of the minced meat structure and reducing air inclusions can improve the quality of cooked sausages.