Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Стабілізуючі речовини у технології лікеро-горілчаного виробництва(2023) Олійник, Світлана Іванівна; Дулька, Ольга Степанівна; Небеська, Вaлерія AнaтοліївнaДля запобігання помутнінням у технологіях напоїв застосовують натуральні та синтетичні антиокислювачі, матеріали органічного та неорганічного походження, бентоніти, полівінілполіпірролідон, похідні кремнієвої кислоти, природні алюмосилікати, флокулянти на основі поліакріламіду, желатин, гідроколоїдиДокумент Помутніння та обробка лікеро-горілчаних напоїв(2020) Острик, Олександр Миколайович; Олійник, Світлана ІванівнаПравильний вибір способу та умов обробки напівфабрикатів із використанням допоміжних матеріалів дає змогу отримати стабільні та стійкі до помутнінь лікеро-горілчані напої на основі рослинної та плодово-ягідної сировини. The correct choice of the method and conditions of processing of semi-finished products with the use of auxiliary materials allows to obtain stable and turbidity-resistant alcoholic beverages based on vegetable and fruit raw materials.Документ Цукор та стійкість лікеро-горілчаної продукції(2019) Олійник, Світлана Іванівна; Острик, Олександр Миколайович; Петросян, Сергій АртаковичВстановлено необхідність проведення тестування зразків цукру білого та модельних напоїв для встановлення наявності домішок, нерозчинних у водно-спиртових сумішах для запобігання утворення різних помутніть та осадів, що є неприпустимими у лікеро-горілчаній продукції. The necessity of testing the samples of white sugar and model drinks to determine the presence of impurities insoluble in water-alcohol mixtures for prevent the formation of various opacities and sediments that are unacceptable for distillery production.Документ Appearance of turbidity in alcoholic beverages(2019) Ostryk, Oleksandr; Oliynyk, SvitlanaВстановлено, що більш тривалі терміни придатності настоянок можна отримати за рахунок підвищення стійкості за рахунок багатоетапної обробки: на етапах переробки кожного напівфабрикату та наступної обробки готової суміші. It is found that longer expiration dates of tinctures can be obtained by increasing the resistance due to multi-stage processing: on the processing stages of each semi-finished product and the following processing of the finished blend.Документ Виникнення помутнінь у лікеро-горілчаних напоях(2019) Острик, Олександр Миколайович; Петросян, Сергій Артакович; Федорова, Наталія Борисівна; Олійник, Світлана ІванівнаВпровадження заходів з прогнозування та визначення якіснокількісного вмісту компонентів помутнінь напоїв дасть змогу забезпечити необхідну якість готового напою з підвищенням його дегустаційної оцінки. Implementation of measures to predict and determine the qualitative content of the components of the turbidity of the beverages will provide the necessary quality of the finished drink with increasing its tasting rating.Документ Підвищення стійкості алкогольних напоїв з медом(2007) Кравчук, Я. В.; Прибильський, Віталій ЛеонідовичДокумент Застосування нанотехнологій при деметалізації білих столових виноматеріалів(2012) Копитко, Віталій Леонідович; Ткаченко, Світлана ВікторівнаОдним із важливих якісних показників є прозорість, стабільність до різних видів помутніть. Помутніння обумовлене наявністю високомолекулярних білків, фенольних сполук та підвищеним вмістом металів — заліза, міді, олова.Документ Удосконалення схем обробки виноматеріалів проти колоїдних помутніть(2008) Кухаренко, Ольга Євгенівна; Гречко, Ніна ЯківнаСтабілізація виноматеріалів – один з найвідповідальніших етапів технологічного процесу виготовлення вин. Найпоширенішим видом помутніть є колоїдні, які становлять біля 50% від усіх помутніть, з якими доводиться боротися виноробам. У даній роботі проведено порівняльний аналіз впливу на фізико – хімічні показники шампанських виноматеріалів ( білих і червоних) відомих стабілізуючих матеріалів ( бентоніту та палигоркісту) і нових препаратів імпортного виноробства; підібрано нові схеми обробки з урахуванням результатів науково – дослідної роботи. Stabilization of wine - one of the most critical stages of the process of manufacturing wine. The most common type is a colloidal pomutnit that make up about 50% of all pomutnit, which have porotysya winemakers. In this paper, a comparative analysis of the physical - chemical indicators of sparkling wine (white and red) of known stabilizing materials (bentonite and palyhorkistu) and new drugs imported wine; new schemes chosen treatment based on the results of scientific - research work.Документ Стабілізація, як один з напрямків розвитку технології виноробства(2005) Бабич, Ірина Михайлівна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Домарецький, Віталій АфанасійовичДокумент Використання нових оклеювальних метеріалів при обробленні червоних столових вин(2004) Бабич, Ірина Михайлівна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Домарецький, Віталій Афанасійович