Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 24
  • Ескіз
    Документ
    Технологія отримання комплексу біологічно активних речовин із листя базиліку
    (2021) Буров, Андрій Андрійович; Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор Володимирович
    Проведено аналітичний огляд науково-технічної літератури стосовно властивостей листя базиліку та розглянуто ефективні способи і методи вилучення біологічно активних сполук з рослинної сировини із застосуванням системного підходу.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення властивостей олійних екстрактів орегано
    (2022) Криштоф, Валентина Олегівна; Подобій, Олена Валеріївна
    Використані теоретичні та експериментальні методи дослідження. Органолептичні властивості олійного екстракту вивчені за методикою сенсорного аналізу через показники зовнішнього вигляду, запаху та інтенсивності запаху, кольору і консистенції. Визначено густину олійного екстракту пікнометричним методом, кислотне та пероксидне числа методом індикаторного титрування.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційні послуги в сфері гостинності
    (2022) Матиящук, Олена Володимирівна; Михайленко, Владлена Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Тенденція розвитку ресторанного господарства в сучасних умовах
    (2022) Матиящук, Олена Володимирівна; Михайленко, Владлена Миколаївна; Кривчик, Марія Андріївна
  • Ескіз
    Документ
    Створення нових продуктів за принципами food-pairing
    (2023) Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена Володимирівна
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення поживної цінності борошняних кулінарних виробів
    (2023) Чмиренко, Яна Вадимівна; Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена Володимирівна
  • Ескіз
    Документ
    Use of unconventional raw materials in the technology of producing smoothies
    (2021) Varkhol, Veronika; Stukalska (Ivanova), Nataliia
  • Ескіз
    Документ
    Харчові барвники з дикорослої сировини
    (2022) Осипенко, Олена Василівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна
    Натуральні харчові барвники містять у своєму складі, крім фарбуючих пігментів, інші корисні біологічно-активні компоненти – вітаміни, глікозиди, органічні кислоти, ароматичні речовини, мікроелементи та ін., тому використання їх для фарбування продуктів харчування дозволяє не тільки покращити зовнішній вигляд, а й підвищити харчову цінність виробу. Natural food dyes contain in their composition, in addition to coloring pigments, other useful biologically active components - vitamins, glycosides, organic acids, aromatic substances, trace elements, etc., therefore, their use for coloring food products allows not only to improve the appearance, but also increase the nutritional value of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Використання алергенів у хлібопекарській промисловості
    (2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У хлібопекарській промисловості використовується широкий спектр основної і додаткової сировини, що належить до алергенів. Метою було дослідити та визначити небезпечні фактори в повітрі робочої зони при виробництві хлібо-булочних виробів та їх вплив на працівників. З метою збереження здоров’я працівників слід мінімізувати безпосередній контакт співробітників із сировиною шляхом технічного переоснащення виробничого обладнання (використання автоматичних дозувальних станцій), проводити санітарну обробку приміщень відповідно графіку, робити перерви в роботі тощо. The baking industry uses a wide range of allergen-related primary and secondary raw materials. The purpose was to investigate and determine the hazardous factors in the air of the work area in the production of bakery products and their impact on employees. In order to maintain the health of employees, the direct contact of employees with raw materials should be minimized through technical re-equipment of production equipment (use of automatic metering stations), sanitary treatment of premises according to schedule, interruptions in work, etc.
  • Ескіз
    Документ
    Використання харчових волокон у технології м`ясопродуктів
    (2019) Мехед, Роман Васильович; Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій Іванович