Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Біологічно активні добавки з екстракту топінамбура(2014) Бессараб, Олександр Семенович; Баклан (Гаган), Інна ОлександрівнаБіологічно активні добавки (БАДи) призначені для вживання одночасно з їжею або введення до складу харчових продуктів. Біодобавки можуть випускатися в таблетках, капсулах і розчинах. Важливо враховувати, що БАДи не є ліками й вводяться в харчовий раціон тільки з метою регуляції функцій організму в рамках фізіологічних норм. Наш спосіб життя й харчування такий, що фізична активність стала набагато меншою, а обсяг і, особливо, поживність їжі значно зменшилися. Dietary supplements (dietary supplements) are intended for use with food or the introduction of food. Supplements may be issued in tablets, capsules and solutions. It is important to bear in mind that dietary supplements are not drugs and administered in the diet only to the regulation of body functions within physiological norms. Our lifestyle and food so that physical activity become much smaller, and the volume and especially nutritious foods decreased significantly.Документ Дослідження процесу екстракції топінамбура при кипінні під вакуумом(2014) Гончар, Юлія; Калітка, Валентина; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ результаті дослідження екстракції топінамбура під час кипіння під розрідженням визначено такі раціональні технологічні режими: температура — 50...60 °С, тривалість — 30...45 хв, гідромодуль - 1,5...2,0. За таких умов вихід інуліну становить понад 70 % від початкового вмісту. The study of extraction artichoke boiling under watering, the following rational technological conditions: temperature - 50 ... 60 ° C, duration - 30 ... 45 min hydraulic - 1.5 ... 2.0. Under these conditions, the output of inulin is more than 70% of the original content.Документ Харчові інгредієнти та БАД з екстракту топінамбуру(2014) Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Бессараб, Олександр Семенович; Точкова, Оксана ВасилівнаТопінамбур як вітамінну добавку до їжі, рекомендовано щодня вживати. Щоб скоротити витрати часу людей хворих на цукровий діабет доцільно виготовляти порошок з топінамбуру. Який легко вживається та доступний споживачам протягом року. Jerusalem artichoke as vitamin food supplements, recommended daily use. To reduce the time spent sick people with diabetes it is advisable to make a powder of Jerusalem artichoke. What used and easily available to consumers throughout the year.Документ Топінамбур - нетрадиційна сировина у виробництві нових видів консервованих продуктів(2014) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр СеменовичВстановлено можливість підготовки топінамбуру на типових збірних лініях консервних заводів. The possibility of preparing artichoke on typical modular lines canneries.Документ Стан та перспективи розвитку технологый оздоровчих продуктыв на основы топынамбуру(2014) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр СеменовичБрак знань та відсутність нормативної документації й прикладних досліджень з вивчення біохімічних процесів перероблення топінамбуру є об'єктивною причиною відсутності на ринку сучасних функціональних продуктів на його основі. Подальші наукові дослідження можливості з отримання нових інноваційних продуктів з бульб топінамбуру є перспективними та актуальними. Lack of knowledge and lack of regulatory documents and applied research on the biochemical processes of processing of Jerusalem artichoke is an objective reason for the absence on the market of modern functional products based on it. Further research opportunities to obtain new and innovative products from the tubers of Jerusalem artichoke are promising and relevant.Документ Дослідження теплових процесів отримання сухого екстракту топінамбура(2014) Калітка, Валентина; Гончар, Юлія; Костючок, Неля Вікторівна; Бессараб, Олександр Семенович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі розглянуті технологію отримання сухого екстракту з топінамбура. Наведені основні результати досліджень з різних технологічних режимів екстрагування топінамбура під вакуумом та сушіння екстракту топінамбура на розпилювальній сушарці.Документ Дослідження процесу сушіння екстракту топінамбура(2014) Калітка, Валентина; Гончар, Юлія; Бессараб, Олександр Семенович; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі розглянуті технологію отримання сухого екстракту з топінамбура. Наведені основні результати досліджень з різних технологічних режимів сушіння екстракту топінамбура. In the article the technology of dry extract of artichoke. The basic results of studies with different technological modes of artichoke dry extract.Документ Дослідження кінетики процесу сушіння екстракту топінамбура(1998) Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр СеменовичВ роботі наведено результати дослідів з сушіння екстракту топінамбура. Показано схему експериментальної установки для дослідження кінетики сушіння екстракту топінамбура. This paper presents the results of experiments with dry extract of of Jerusalem artichoke. Shows a diagram of the experimental setup for studying the kinetics of dry extract of of Jerusalem artichoke.Документ Використання інулину та пектину для виробництва профілактичних продуктів(2013) Гейнце, Вікторія Віталіївна; Писарєв, Максим Григорович; Бессараб, Олександр СеменовичКоренеплоди топінамбура особливо багаті на інулін, його рекомендують хворим на цукровий діабет. Пектини топінамбура належать до пектинів з високим ступенем етерифікації. Цим вони прирівнюються до найякісніших сортів пектинів з яблук і цитрусових і навіть перевершують їх. Root artichoke particularly rich in inulin, it is recommended for patients with diabetes. Pectins belong to artichoke pectin with a high degree of esterification. These are equivalent to the highest quality grades of pectin from apples and citrus, and even surpass them.Документ Дієтичні продукти з топінамбуру, отримані біохімічним способом(2012) Бавровська, Т. В.; Лесечко, О. А.; Бессараб, Олександр Семенович; Бандуренко, Галина МихайлівнаЗроблено аналіз сучасного стану ринку продуктів харчування консервованих біохімічним способом. Запропоновано технологія соленого топінамбура для розширення асортименту дієтичних продуктів. The analysis of the current state of food canned biochemical means. A technology salted artichoke to expand the range of health food.