Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Нанотехнологічні й інноваційні аспекти модифікованих олій щодо конкурентоспроможності спеціальних жирів і композицій
    (2015) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Голодна, Олена В'ячеславівна
    У результаті виконаного дослідження виявлено нове технічне рішення щодо отримання гідрованої олієжирової сировини з раціональними температурами плавлення і твердістю (консистенцією) для виробництва маргаринів, кондитерських, кулінарних жирів і жирів спеціального призначення. In the result of the study revealed a new technical solution for obtaining hydrogenated oil and fat raw materials with rational melting and hardness (consistency) for the production of margarine, confectionery, cooking fats and fats for special purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Нанотехнологічні аспекти підготовки сировини й очищення модифікованих олій і жирів у системі КТІОЛ-І
    (2015) Осейко, Микола Іванович; Голодна, Олена В'ячеславівна; Шкаруба, С. М.
    У харчовій і косметичній галузях промисловості актуальним є вирішення задач щодо проблеми ресурсоенергозбереження й імпорт заміщення олієжирової і ліпідовмісної сировини, функціональних добавок і композицій. In the food and cosmetic industries topical problem solving on the issue of import substitution and resursoenerhozberezhennya oil and fat and lipidovmisnoyi materials, functional additives and compositions.
  • Ескіз
    Документ
    Нанотехнологічні аспекти утворення міцел у розчинах мийних засобів і вовномийної води
    (2014) Осейко, Микола Іванович; Маринін, Андрій Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Голодна, Олена В'ячеславівна
    У складних екологічних і соціально-економічних умовах сьогодення виявлення і впровадження інноваційних технологій й організація виробництва забезпечить виготовлення вітчизняної продукції щодо сучасних вимог безпеки, якості, конкурентоспроможності, функціональної і споживацької цінності. In complex environmental and socio-economic conditions present identification and implementation of innovative technology and organization of production will provide manufacturing domestic products on the current requirements of safety, quality, competitiveness, functional and consumer values.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції переробки соапстоків
    (2014) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Голодна, Олена В'ячеславівна; Леник, Степан Олександрович
    Соапсток є відходом рафінації олії з використанням лужної нейтралізації вільних жирних кислот. Нині відомі п'ять схем нейтралізації, чотири з яких є промислово впровадженими. Залежно від схеми нейтралізації та хімічного складу олії, яку рафінують, соапсток має певні фізико-хімічні властивості, такі як стійкість емульсії, наявність емульгаторів та співвідношення вмісту нейтралізованих жирних кислоти до вмісту нейтрального жиру. Soap stock is waste oil refining using alkaline neutralization free fatty acids. Currently, five schemes known neutralization, four of which are industrially implemented. Depending on the scheme neutralization and chemical composition oil, which is refined, Soap stock has certain physical and chemical properties, such as resistance emulsion, the presence of emulsifiers and value content neutralized fatty acid content of neutral fat.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні аспекти гідрування олій для кондитерських жирів і композицій
    (2014) Голодна, Олена В'ячеславівна; Осейко, Микола Іванович
    Складністю технологічного процесу гідрування ОЖС є те, що технологічна система трифазна (олія/жир - каталізатор - водень). Крім того, рідка фаза є полікомпонентною щодо вмісту ацилгліцеринів.Сложностью технологического процесса гидрирования ОЖС является то, что технологическая система трехфазная (масло / жир - катализатор - водород). Кроме того, жидкая фаза является Поликомпонентные по содержанию ацилглицеринив.The complexity of the process of hydrogenation OZHS is that technological three-phase system (oil / fat - catalyst - hydrogen). In addition, the liquid phase is multicomponent Content atsylhlitseryniv.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційне обґрунтування процесу ВЕД обробки вовни в системі КТІОЛ-I
    (2014) Осейко, Микола Іванович; Пасічний, Василь Миколайович; Романовська, Тетяна Іванівна; Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Голодна, Олена В'ячеславівна
    Система КТІОЛ-I (Комплексні Технології, Інжиніринг, Обладнання, Лінії) початково була спрямована на синтез ліпідовмісних продуктів спеціального призначення з наноструктурою для використання в області високих тисків. KTIOL System-I (Integrated Technology, Engineering, Equipment, Lines) initially was focused on the synthesis of specific products lipidovmisnyh purpose of nanostructures for use in high pressure.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні аспекти гідрування тропічних олій і купажованої сировини
    (2014) Голодна, Олена В'ячеславівна; Осейко, Микола Іванович
    У технологічних процесах гідрування змінюються структура і зв'язки в олієжировій сировині (ОЖС): утворюються позиційні і просторові ізомери, змінюється молекулярний (жирнокислотний, ацилгліцериновий) склад кінцевого продукту (саломасу) тощо. In industrial processes hydrogenation changing structure and relationships in oliye- fat raw (OZHS): formation of positional isomers and spatial changes molecular (fatty acids, atsylhlitserynovyy) the composition of the final product (salomas) and others.
  • Ескіз
    Документ
    Транс-ізомери у модифікованих жирах
    (2014) Осейко, Микола Іванович; Голодна, Олена В'ячеславівна; Романовська, Тетяна Іванівна
    Для створення оздоровчих харчових продуктів необхідно відмови-тися від гідрогенізації (гідрування) жирів. Для заміни природних твердих жирів, доцільно використовувати переетерифікацію природних (негідрогенізованих) жирів. To create a health food must give up hydrogenation (hydrogenation) of fat. To replace natural solid fats, it is advisable to use natural transesterification (nehidrohenizovanyh) fats.