Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Вплив сировини на способи ферментації шампанських виноматеріалів та стійкість шампанських вин
    (2015) Гречко, Ніна Яківна; Межмедінова, Аліє; Ільїн, Ілля Сергійович
    Унікальність шампанських вин обумовлена процесом вторинного бродіння шампанських виноматеріалів із використанням сахарози в герметично закритих ємностях, завдяки якому вина насичуються вуглекислим газом ендогенного походження. Ігристі та пінисні властивості шампанських вин, що обумовлюють їх унікальність, залежать від багатьох факторів, в першу чергу, від складу та якості сировини – виноматеріалів, цукру та дріжджів. The uniqueness of sparkling wines due to the process of secondary fermentation of sparkling wine with the use of sucrose in sealed containers, thanks to which the wine is saturated with carbon dioxide gas of endogenous origin. Pnin and sparkling properties of sparkling wines, contributing to their uniqueness, depend on many factors, primarily the composition and quality of raw material – wine materials, sugar and yeast.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика токайських вин виготовлених в Угорщині та Закарпатті
    (2016) Микора, Микола Станіславович; Гречко, Ніна Яківна
    Дослідження показали, що токайські вина, які виготовляються в Угорщині та Закарпатті, мають багато відмінностей майже на кожній стадії виготовлення; Studies have shown that Tokaj wines that are produced in Hungary and Transcarpathia have many differences on almost every stage of manufacture.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу рас дріжджів на якість білих ігристих вин
    (2016) Ільїн, Ілля Миколайович; Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина Михайлівна
    У процесі дослідження було вивчено вплив рас дріжджів на хімічний склад та формування аромату білих ігристих виноматеріалів; The research studied the effect of yeast races on the chemical composition and flavor formation of white sparkling wine.
  • Ескіз
    Документ
    Темпранільо – перспективний сорт винограду для виробництва вітчизняних вин
    (2016) Орловська, Євгенія Сергіївна; Білько, Марина Володимирівна; Гречко, Ніна Яківна
    Дослідження способів переробки винограду сорту Темпранільо на формування показників якості виноматеріалів. Research methods of processing grapes Tempranillo on the formation of indicators of quality wine.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу оклейки на зміну вмісту фенольних речовин у виноматеріалах
    (2014) Бабич, Ірина Михайлівна; Гречко, Ніна Яківна
    У виноробстві фенольні речовини, та продукти їх перетворення активно впливають на смак, аромат, колір і прозорість виноматеріалів і вин. У результаті взаємодії фенольних речовин з білками з'являються продукти, які випадають в осад, що спричиняє помутніння вина, тому проводиться оклеювання желатином для виділення конденсованих форм фенольних речовин із вина. In wine phenolic substances and their transformation products actively influence the taste, aroma, color and transparency and wine tasting. The interaction of phenolic compounds with proteins appear foods that precipitate, causing turbidity of wine because gelatin glue is made to highlight the condensed form of phenolic compounds of wine.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив грунту на якісні характеристики винограду та виноматеріалу
    (2014) Бабич, Ірина Михайлівна; Гречко, Ніна Яківна
    Знання закономірностей впливу екологічних факторів на зростання, розвиток, урожайність виноградної рослини і якість продукції - теоретична і практична основа агроекологічного районування, за допомогою якого вирішують цілий ряд важливих практичних завдань. Knowledge of patterns of influence of environmental factors on growth, development, yield of grapes and quality products - theoretical and practical basis agroecological zoning by which solve a number of important practical problems.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика якісних показників рожевих столових виноматеріалів в залежності від зони вирощування винограду
    (2014) Пшенична, Анастасія Олексіївна; Гречко, Ніна Яківна
    Результати порівняння якісних показників рожевих столових виноматеріалів в залежності від зони вирощування винограду є цінними при виборі місцевості вирощування винограду для отримання високоякісних рожевих вин. Compare quality indicators rose table wine according to the grape growing areas are valuable when choosing a location for growing grapes to produce high quality pink wine.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні способи деметалізації виноматеріалів для ігристих вин
    (2014) Духненко, Ірина; Пилипюк, Юлія; Гречко, Ніна Яківна
    Найбільшу роль у формуванні якісних характеристик готового ігристого відіграють біохімічні процеси, які відбуваються у виноматеріалі протягом вторинного бродіння. Greatest role in shaping the quality characteristics of the finished sparkling play the biochemical processes that occur in wine materials for secondary fermentation.
  • Ескіз
    Документ
    Основні напрямки розвитку виноградарства та виноробства в Україні на шляху інтеграції в Європейський Союз
    (2006) Домарецький, Віталій Афанасійович; Білько, Марина Володимирівна; Куц, Анатолій Михайлович; Гречко, Ніна Яківна; Бабич, Ірина Михайлівна
    Запропоновані основні напрями розвитку виноградарства та виноробства в Україні, які узгоджуються з нормами і правилами ринку вина ЄС, які стосуються посадки та вирощування виноградної лози і застосування відповідних технологічних прийомів під час виготовлення виноматеріалів, вин й інших продуктів із винограду.7. The basic directions of development of viticulture and winemaking in Ukraine, which are consistent with the rules and regulations of the EU wine market relating to planting and cultivation of the vine and the use of appropriate technological methods in the manufacture of wine, wines and other products of the grape.ponovanі osnovnі eg rozvitku viticulture that vinorobstva in Ukraїnі, yakі uzgodzhuyutsya h i norms rules Rinku wine ЄS, yakі stosuyutsya landing that viroschuvannya vinogradnoї Lozi i zastosuvannya vіdpovіdnih tehnologіchnih priyomіv pid hour vigotovlennya vinomaterіalіv, wines th іnshih produktіv іz grapes.8.