Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Фрукти в технології крему «Каталонського»(2017) Анненкова, Христина; Губеня, Вячеслав Олександрович; Павлюченко, Олена СтаніславівнаРозглянуто можливість використання пюре з бананів, манго, мандарин та слив в технології крему «Каталонського». The possibility of using mashed from bananas, mango, mandarin and plums in the technology of crema "Catalonskiy" is considered.Документ Здобні булочні вироби антианемічного призначення для закладів ресторанного господарства(2013) Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаКлінічні спостереження довели антианемічну дію рогаликів з лактатом заліза і «Гемовіталом», яка виявляється у збільшенні концентрації гемоглобіну та покращенні морфометричних параметрів еритроцитів крові дітей.Документ Використання ядра насіння соняшника у технології пісочного печива(2013) Ковтун, Аліна Володимирівна; Губеня, Вячеслав ОлександровичНасіння соняшника містить значну кількість ненасичених жирних кислот, які під час термічної обробки зумовлюють швидке окиснення жиру. Включення до рецептури пісочного печива порошкоподібної овочевої сировини гальмує процес окиснення ліпідного комплексу. Sunflower seeds contain a significant amount of unsaturated fatty acids during heat treatment causing rapid oxidation of fat. The inclusion of the recipe shortbread powdered raw materials slows down the oxidation process of lipid complex.Документ Особливості організації харчування дітей на підприємствах готельно-ресторанного господарства(2015) Солод, Анна Євгенівна; Губеня, Вячеслав ОлександровичХарчування є однією з основних послуг, яка надається підприємствами готельно-ресторанного господарства, тамає важливу роль у процесі задоволення потреб гостей в основних поживних речовинах та енергії. Nutrition is one of the main services provided by enterprises of hotel and restaurant business, Tama important role in meeting the needs of guests in essential nutrients and energy.Документ Розвиток мережі закладів ресторанного господарства столичного регіону України(2012) Блощинська (Дудкіна), Олена Олександрівна; Гавриш, Андрій Володимирович; Губеня, Вячеслав Олександрович; Іщенко, Тетяна Іванівна; Доценко, Віктор ФедоровичГ оловне завдання сучасного етапу розвитку нашого суспільства спрямоване на подолання спаду суспільного виробництва, побудову соціально орієнтованої економіки, основаної на ринкових відносинах. На цьому етапі виникає потреба у розробці нових підходів до організації та управління економічною діяльністю. Не залишається осторонь від проникнення елементів „нової економіки” і ресторанний бізнес, що набуває особливої актуальності. The main task of the current stage of development of society aimed at overcoming the decline of social production, the construction of a socially oriented economy, which is based on market relations. At this stage, there is a need to develop new approaches to the organization and management of economic activities. Do not remain aloof from penetrating elements "new economy" and restaurant business, which is of particular relevance.Документ Здобні булочні вироби антианемічного призначення(2015) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Губеня, Вячеслав ОлександровичНа думку багатьох вчених, сучасне харчування не в змозі задовольнити організм необхідною кількістю мікронутрієнтів. Нестача мінеральних речовин у раціоні призводить до мікроелементозів, найпоширенішим з яких вважається дефіцит заліза, що призводить до залізодефіцитної анемії у дітей, літніх людей та жінок.Документ Булочні вироби антианемічного призначення для виробництва в умовах закладів ресторанного господарства(2014) Дитюк, Юлія Сергіївна; Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаДієву профілактику залізодефіцитиої анемії можливо здійснювати збагаченням кулінарної продукції ресторанного господарства легкозасвоюваним залізом у кількості 30-50 % добової потреби, яка становить 17 мг для жінок і 15 мг для чоловіків. Effective prevention zalizodefitsytyoyi anemia may carry out enrichment restaurants culinary products easily digestible iron in an amount of 30-50% of daily needs, which is 17 mg for women and 15 mg for men.Документ Технологія хлібобулочних виробів антианемічного призначення для виробництва в закладах ресторанного господарства(2014) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Губеня, Вячеслав ОлександровичНестача або дисбаланс поживних речовин - характерна особливість структури харчування населення не лише країн з низьким рівнем доходів, але й економічно розвинених регіонів. Для України актуальною є проблема нестачі заліза у харчуванні, тривале недоотримання якого призводить до поширення захворюваності на залізодефіцитну анемію (ЗДА) серед дітей молодшого віку, жінок та літніх людей. Залізодефіцитні стани також зумовлені недостатньою кількістю в раціоні легкозасвоюваних форм заліза. The lack or imbalance of nutrients - a characteristic structure of nutrition not only low-income but also economically developed regions. For Ukraine actual problem is lack of iron in the diet, prolonged shortfall which leads to the spread of disease to iron deficiency anemia (IDA) among young children, women and the elderly. Iron deficiency also caused by the lack of a diet of easily digestible form of iron.