Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 16
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу комбінованого термопідведення в процесі сушіння на зміну характеристик білків різної природи
    (2014) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Пасічний, Василь Миколайович; Страшинський, Ігор Мирославович; Стрельченко, Людмила Василівна; Коломієць, Роман Анатолійович; Фурсік, Оксана Петрівна
    В даний час гостро стоїть проблема економії електроенергії в будь-яких її аспектах, зокрема під час сушіння харчових продуктів в промисловості, де виробництво готової продукції передбачає значні затрати електроенергії. Для вирішення цієї проблеми було створено новий спосіб сушіння – комбінування конвективного та інфрачервоного. Сушіння інфрачервоними променями, як відомо, має певний недолік – підгорання поверхневого шару сировини та за рахунок проникнення променів ззовні в середину відбувається дефундування вологи у внутрішні шари сировини, що погіршує як органолептичні так і фізико-хімічні властивості готового продукту. Проте при ІЧ сушінні електроенергії затрачається значно менше в порівнянні з конвективним. At present, the problem of saving electricity in all its aspects is acute, in particular during the drying of food products in the industry, where the production of finished products involves significant energy costs. To solve this problem, a new method of drying - a combination of convective and infrared. Infrared drying is known to have a certain disadvantage - the burning of the surface layer of raw materials and the expulsion of rays from the outside in the middle is the dehumidification of moisture in the inner layers of raw materials, which degrades both the organoleptic and the physical and chemical properties of the finished product. However, in IR, the drying of electricity consumes much less than convective.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження сушіння культивованих грибів глива при різній відстані іч-випромінювачів
    (2014) Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор Володимирович
    Забезпечення населення у високоякісних продуктах харчування є проблемою всіх сучасних держав. В Україні недостатньо як вироблялись, так і виробляються окремі види продуктів для безперебійного цілорічного постачання їх населенню. У зв'язку з цим необхідно збільшити товарні ресурси і, насамперед продукти, що містять білкові речовини. Перспективними видами білковмісної рослинної сировини вважаються гриби. Зокрема гриби глива звичайна, вирощені в регульованих умовах. Глива звичайна є джерелом повноцінних білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, харчових волокон та мінеральних солей.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення способів сушіння картоплі комбінованими методами енергопідведення
    (2015) Бандуренко, Галина Михайлівна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор Володимирович; Писарєв, Максим Григорович
    Найбільш ефективним методом консервування харчових продуктів на сьогодні є сушіння. В той же час, цей метод є і найдорожчим. Тому головним завдання процесу сушіння є добитися найвищої якості при мінімальних витратах електроенергії. Для зневоднення картоплі з енергетичної точки зору найбільш доцільним є сушіння інфрачервоним випромінюванням, але данний метод не набув значного поширення через явище термодифузії. У роботі наведено результати дослідження процесу сушіння за класичною технологією картоплі трьома методами: конвективним, конвективно-інфрачервоним, конвективним-НЧВ. The most effective method of preserving food products today is drying. At the same time, this method is also the most expensive. Therefore, the main task of the drying process is to achieve the highest quality at a minimum cost of electricity. For dewatering of potatoes from the energy point of view, the most appropriate is the drying of infrared radiation, but this method has not become widely distributed due to the phenomenon of thermodiffusion. The paper presents the results of the study of the drying process on the classical technology of potatoes by three methods: convective, convective infra-red, convective-NCHV.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення способу виробництва сухої комбінованої закваски для технології виробництва квасу
    (2005) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Прибильський, Віталій Леонідович
    Сушіння є найбільш надійним способом консервування харчових продуктів. В сухих продуктах сповільнюються мікробіологічні процеси, що погіршують їх якість. Найбільш технологічною формою зберігання висушених харчових продуктів є порошкова форма. Drying is the most reliable method of preserving food. In dry foods slow down microbiological processes that impair their quality. The most technological form of storage of dried foods are in powder form.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості виробництва сушеної картоплі комбінованим способом
    (2014) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Дубковецький, Ігор Володимирович; Писарєв, Максим Григорович
    Досліджено комбінований спосіб сушіння картоплі, який здійснюють шляхом комбінування інфрачервоного опромінювання з конвекцією. При цьому затрати на процес сушіння знижуються на 35 %. Доведено переваги якісних показників картоплі, висушеної комбінованим способом. Investigated the combined method of drying the potato, which is performed by a combination of infrared radiation with convection. This drying process costs are reduced by 35%. Proven benefits of quality indicators potatoes, dried combined method.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології виробництва фарбованого наповнювача для покращення кольору м’ясних продуктів
    (2015) Пасічний, Василь Миколайович; Тимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Вишнівська, Марія Валеріївна; Макарчук, Мирослава Ростиславівна
    Пошук технологічних рішень, які б дозволили стабілізувати якість м'ясних та м'ясомістких продуктів при зменшеній кількість нітриту, що застосовується у виробництві м'ясопродуктів, є однією із актуальних задач м'ясопереробної галузі. Search technology solutions that enable quality meat and stabilize m'yasomistkyh products at a reduced amount of nitrite used in meat products, is one of the urgent tasks of the meat processing industry.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нетрадиційної лікарської сировини в хлібопекарському виробництві
    (2014) Євчук, Яна Валеріївна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор Володимирович
    Жорсткі реалії конкуренції на ринку змушують виробників розширювати асортимент нової продукції, яка відрізняється від продукції конкурентів. Одним із способів підвищення харчової цінності хліба може бути удосконалення технології виробництва хліба з використанням нетрадиційної рослинної сировини, яка є не тільки джерелом енергії, але і біологічно активних речовин (вітамінів, лімітуючих амінокислот, харчових волокон і мінеральних речовин). Hard realities of market competition forced producers to expand range of new products, which is different from the competition. One of the ways to improve the nutritional value of bread can be improved technology bread production using non-traditional plant material that is not only source of energy, but also biologically active substances (vitamins, limiting amino acids, dietary fiber and minerals).
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення способу сушіння з комбінованим енергопідведенням
    (2014) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Бурлака, Тетяна Василівна; Стрельченко, Людмила Василівна
    Як відомо при конвективному висушуванні повітря є носієм теплоти від електрокалорифера до продукту, що є більш енергозатратним ніж при інфрачервоному при якому повітря не виконує функцію носія теплоти, а лише функцію відведення вологи. Недоліками ІЧ- випромінювання є те, що енергія поглинається в основному поверхнею матеріалу, що висушується , і щоб не допустити його розтріскування і деформацію, що погіршують якість готового продукту, доводиться зменшувати кількість енергії, що підводиться, що знижує інтенсивність сушіння і погіршує економічні і тимчасові показники процесу. Погіршує ці ж показники і безперервний підвід енергії ІЧ- випромінювання, що створює в поверхневому і приповерхневому шарах висушується, особливо навпроти ІЧ- випромінювачів, градієнт температур, спрямований всередину нарізаного шматочками продукту . Це перешкоджає тепломасопереносу, тобто погіршує умови переміщення вологи з внутрішніх шарів до зовнішніх. As is known in the convective drying air is the carrier of heat from Electroheaters to the product, which is more energy intensive than in the infrared where the air carrier does not perform the function of heat, but only a function of moisture removal. Disadvantages of IR radiation is that the energy is absorbed mainly surface material, which is dried, and to prevent it from cracking and deformation that can impair the quality of the finished product, it is necessary to reduce the amount of energy supplied, which reduces the intensity of drying and deteriorating economic and time process indicators. Aggravated by the same indicators and continuous power carts IR radiation creates the surface and subsurface layers dried, especially in front of the IR emitters, temperature gradient directed into the cut pieces of the product. This prevents heat and mass transfer, that engraves movement of moisture from the inner to the outer layers.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження кінетики конвективного сушіння грибів Гливи
    (2014) Бурлака, Тетяна Василівна; Лановенко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович
    Різноманітний асортимент матеріалів, що висушуються, зумовлює використання різних способів підведення теплоти і проведення процесу і, отже, різних типів та конструкцій сушарок. A wide range of materials that are dried, makes use of different methods of heat supply and of the process and, therefore, different types and designs of dryers.
  • Ескіз
    Документ
    Використання грибів, як сировини для сушіння
    (2014) Лановенко, Людмила Василівна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор Володимирович
    Промислове розведення, вирощування в спеціальних умовах, система підживлень, зручність збирання врожаю зробили вирощування гливи і шампіньйонів прибутковим заняттям, а самі гриби недорогими і зручними для використання. Industrial breeding, breeding in special circumstances, fertilizing system, ease of harvesting done growing oyster mushrooms and lucrative, and most fungi inexpensive and convenient to use.