Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження ефективності очисної дії реагентів в нанорозмірному стані в процесі попередньої дефекації дифузійного соку(2014) Пушанко, Микола Миколайович; Олішевський, Валентин Вікторович; Маринін, Андрій Іванович; Захаревич, Валерій БолеславовичФормування якісних показників білого цукру залежить в першу чергу від якості сировини (цукрових буряків), яка в свою чергу суттєво впливає на перебіг технологічних процесів в екстракційному, сокоочисному відділеннях та на станції кристалізації. Особливістю одержання цукру з бурякової сировини є протікання технологічних процесів в багатокомпонентних розчинах в присутності комплексу нецукрів, як тих, що надійшли в складі дифузійного соку, так і тих, що утворились уже на технологічному верстаті заводу. Formation of white sugar quality indicators depends primarily on as a raw material (sugar beet), which in turn significantly affect the course processes of extraction, juice purification offices and at the station crystallization. Feature of obtaining sugar from beet raw materials are leaking processes in multicomponent solutions in the presence of complex netsukriv as those received as part juice and those from already at the technological machine factory.Документ Один із способів підвищення ефективності роботи колонної дифузійної установки(2014) Пушанко, Микола Миколайович; Парахоня, Андрій МиколайовичНа цукрових заводах для вилучення цукрози з бурякової стружки методом протитечійної екстрагування застосовуються дифузійні установки. Завдяки простоті конструкції та невеликій металоємності, порівняно з аналогами, широкої популярності набули установки колонного типу. Одним з параметрів, за яким визначають техніко-економічні показники цукрового заводу є величина відкачки дифузійного соку на виробництво. Для забезпечення стабільної відкачки потрібно мати постійну величину відбору башенного соку. In sugar mills to extract sucrose from beet chips protytechiynoyi extraction method used diffusion plant. With its simple design and small metal compared to similar, have become very popular setting column type. One of the parameters that determine the technical and economic performance of the sugar factory is the value of pumping juice into production. To ensure stable pump must have a constant selection bashennoho juice.Документ Двохсекційний сатуратор цукрового розчину(2014) Пушанко, Микола Миколайович; Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро МиколайовичПерспективними сатураторами для цукрової промисловості є секційні апарати, в яких лужність соку з секції в секцію поступово знижується, чим забезпечується висока ефективність очищення цукрового розчину від нецукрів. Promising saturator for the sugar industry are sectional units, in which the alkalinity of the juice used in section gradually decreases, which provides high cleaning efficiency of sugar solution netsukriv.Документ Перспективна схема гідроподачі та очищення сировини(2014) Пушанко, Микола Миколайович; Хоменко, Олександр ІвановичМайже в усіх типах схем гідроподачі сировини на цукрозаводах використовуються буряконасоси, які піднімаючи буряководяну суміш на потрібні висоти відмивають забруднення і подрібнюють коренеплоди. Недостатня тривалість перебування буряків на тракті перед буряконасосом викликає незавершеність просочування, набухання та відмокання зв'язаних забруднень, знижує ефективність очищення, підйом суміші на великі висоти (до 25...30 м) викликає збільшення подрібнення коренеплодів, втрат цукрози і витрат електроенергії. Almost all types of circuits on hidropodachi raw sugar refineries used beetpumper that raising buryakovodyanu mixture as needed height washed dirt and crushed roots. Insufficient duration stay beet tract before beetpumper is incomplete seepage, swelling and vidmokannya related pollution, and reduces cleaning, lifting the mixture at high altitudes (up to 25 ... 30 m) causes an increase in chopping roots, sucrose losses and power consumption.Документ Модернізація дифузійного апарату нахиленого типу(2014) Булах, Євген; Люлька, Дмитро Миколайович; Пушанко, Микола МиколайовичОдним із недоліків роботи дифузійного апарату нахиленого типу є різна швидкість руху стружки вздовж апарату в різних зонах поперечного перерізу апарату, особливо в місцях переходів бурякової стружки з секцію в секцію, що призводить до низької швидкості руху стружки в зонах, наближених до трубовалів, її спресовування, що погіршує умови омивання стружки екстрагентом в цих зонах, а отже погіршення вилучення сахарози з стружки. One of the shortcomings of the diffusion apparatus gentle slope is a different type of chip velocity along the device in different cross-sectional areas of the device, especially in places of transition beet chips used in the section, resulting in low velocity shavings in areas close to trubovaliv its spresovuvannya, which engraves washing chips extractant in these areas, and consequently deterioration extraction of sucrose from shaving.Документ Удосконалення способу подачі барометричної води в екстрактори нахиленого типу(2014) Кадиков, Максим Григорович; Пушанко, Микола Миколайович; Люлька, Дмитро МиколайовичЗавдяки покращенню умов масообміну між буряковою стружкою та екстрагентом вміст сахарози в жомі буде найнижчим. Вихід цукру по заводу внаслідок більш повного висолодження бурякової стружки збільшиться. Due to the improvement of mass transfer between beet chips and extractant sucrose content in the pulp is low. Sugar yield of the plant due to better vysolodzhennya beet chips increase.Документ Схема подачі і очищення буряків в завод(2014) Прозор, Сергій Михайлович; Пушанко, Микола Миколайович; Пономаренко, Віталій ВасильовичЯкісне очищення буряків від легких домішок є актуальною та не вирішеною проблемою до теперішнього часу. Обладнання, що використовується для цього не дає очікуваного результату внаслідок його низької ефективності. Quality cleaning beets from light impurities is relevant and unsolved problem to date. The equipment used for this does not give the expected result because of its low efficiency.Документ Мікроскопічні дослідження осадів, утворених при поступовому підлуженні вапном дифузійного соку в умовах теплої перед дефекації(2014) Головіна, Олена Валеріївна; Рева, Леонід Павлович; Пушанко, Микола МиколайовичНа основі мікроскопічного дослідження динаміки осадження нецукрів в процесі поступового підлуження дифузійного соку в теплому режимі і порівняння їх з якісними показниками отриманих проб, можна зробити висновки, що коагуляція білків (І 60' С) починається вже при рН вище 7,5, а масова коагуляція -при рН>10,5 і продовжується до оптимуму попередньої дефекації: рН 11,4 (Л=0,137% СаО). Based on microscopic examination of the dynamics of the deposition process of gradual netsukriv pidluzhennya juice in warm mode and compare them with quality indicators derived samples, it can be concluded that the coagulation of proteins (and 60 'C) begins at pH above 7.5, and massive coagulation -at pH> 10.5 and continues to defecate prior optimum: pH 11.4 (L = 0.137% CaO).Документ Особливості викладання дисципліни БЖД студентам заочного факультету(2003) Слободян, Ольга Петрівна; Гуць, Віктор Степанович; Яцюк, Микита Мефодійович; Пушанко, Микола МиколайовичПроводиться аналіз вивчення дисциплін безпека життєдіяльності, виходячи з профілю університету. Темами є захист людей від радіоактивного і хімічного ураження, найбільш поширених і небезпечних факторів. В навчальному процесі використовують методичні матеріали для підготовки розділу в дипломному проекті та комп'ютерні програми для розрахунків. The analysis of the study subjects safety, based on the profile of the university. The subject is to protect people from radioactive and chemical weapons, and the most common hazards. In the learning process used to prepare the training materials section of the thesis project and software for calculations.Документ З досвіду роботи модернізованого колонного дифузійного апарата КД2-А30(2012) Пушанко, Микола Миколайович; Парахоня, Андрій Миколайович; Кухар, Володимир Миколайович; Парахоня, М. П.; Скобель, Леонід ВолодимировичПроведено технічне переоснащення бурякопереробного відділення цукрового заводу ПАТ «Червонський цукровик». Розглянуто конструктивні особливості нової удосконаленої транспортної системи та зони вивантаження жому колонного дифузійного апарата КД2-А30. Приведено конструкцію пробовідбірника ПВ-1, що дозволив дослідити розподіл питомого навантаження стружки в об’ємі колони. Наведені основні показники роботи дифузійного апарата під час проведення дослідів. Розглянуто чинники, що призвели до підвищення втрат цукру в жомі. Запропоновані практичні заходи направлені на покращення роботи колонного дифузійного апарата.