Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив гідротермічного оброблення на вітамінний комплекс зерна тритикале(2019) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Солодко, Лілія Миколаївна; Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Тогачинська, Ольга ВасилівнаДосліджено основні показники якості зерна тритикале сортів вітчизняної селекції. Науково обгрунтовано режим гідротермічного оброблення зерна тритикале – холодного кондиціонування за температури 12 - 16 ºС протягом 28 – 30 год. Процес передбачає три послідовних цикли зволоження та відволожування зерна. Встановлено, що у процесі гідротермічного оброблення за запропонованого режиму вміст водорозчинних та жиророзчинних вітамінів у зерні тритикале суттєво підвищується: кількість тіаміну та рибофлавіну зростає у 2 – 2,5 рази; вміст нікотинової кислоти та холіну збільшується у 1,5 – 2 рази, інозиту - у 4 рази, кількість вітаміну С збільшується у 2 – 3 рази, рутину – у 2 - 2,5 рази, значно зростає вміст токоферолів.Документ Перероблення зерна на пластівці підвищеної біологічної цінності(2017) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Тогачинська, Ольга ВасилівнаЗапропоновано застосування режиму холодного кондиціювання зерна злакових культур при виготовленні пластівців підвищеної біологічної цінності. Визначено загальну кількість колонієутворювальних одиниць мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів (КУО МАНФАнМ) у висушених нативних та зразках зерна після гідротермічного оброблення Встановлено, що мікробіологічна обсеміненість нативного зерна пшениці, тритикале та голозерного вівса і біологічно активованого не перевищує показники допустимих значень, отже зерно після запропонованого оброблення є безпечною сировиною для виробництва харчових продуктів з точки зору мікробіологічної чистоти. The application of cold-conditioned grain cereal grains in the production of flakes of high biological value is proposed. The total number of colony-forming units of mesophilic aerobic and extra-anaerobic microorganisms (KUO MANFANM) in dried native and grain samples after hydrothermal treatment was determined. The microbiological imbalance of native grain of wheat, triticale and lobster oats and biologically activated does not exceed the values of allowable values, hence the grain after The proposed treatment is a safe raw material for the manufacture of food products in terms of microbiological purity.Документ Застосування методів біоіндикації для оцінки екологічних ризиків діяльності харчових підприємств(2014) Ничик, Оксана Василівна; Салавор, Оксана Мирославівна; Степанець, Любов Филимонівна; Тогачинська, Ольга ВасилівнаУ зв'язку з глибокою трансформацією природного середовища, що активізується під дією антропогенного впливу, загострюються та стають актуальними проблеми збереження екосистеми і біосфери в цілому. Вплив на екосистеми з кожним роком стає більш інтенсивним, тому необхідність контролю за антропогенними чинниками набуває актуального значення.Документ Транслокація свинцю в органи сільськогосподарських рослин на прикладі пшениці озимої(2014) Тогачинська, Ольга Василівна; Ничик, Оксана Василівна; Салавор, Оксана Мирославівна; Столяр, ІннаВ останні роки зростає кількість країн, законодавство яких вимагає впровадження системи управління безпечністю продукції, що базується на концепції „Аналіз небезпечних чинників та критичні точки контролю" („Hazard Analysis and Critical Control Points"). Основними принципами системи управління якістю і безпечністю сільськогосподарської продукції є проведення аналізу небезпечних чинників на всіх стадіях, починаючи з вирощування і до кінцевого споживання. Для цього визначаються критичні етапи технологічного процесу і вживаються заходи щодо їх контролю. In recent years, a growing number of countries whose legislation requires the introduction of safety management products based on the concept of "Hazard analysis and critical control points" ("Hazard Analysis and Critical Control Points"). The basic principles of management quality and safety of agricultural products is the analysis of hazards at all stages, starting from cultivation to final consumption. For this defined critical stages of the process and the measures for their control.Документ Екологічні ризики при виробництві цукру(2014) Салавор, Оксана Мирославівна; Ничик, Оксана Василівна; Тогачинська, Ольга ВасилівнаБурякоцукрове виробництво негативно впливає на навколишнє природне середовище. Це проявляється, перш за все, в забрудненні підземних вод в місцях розташування очисних споруд (поля фільтрації, біологічні ставки) та в місцях складування відходів виробництва; у виснаженні водних джерел та деградації рибних ресурсів.Документ Екологічний стан водних ресурсів Київської області(2014) Ященко, Ксенія; Тогачинська, Ольга Василівна; Ничик, Оксана ВасилівнаСтан природних вод Київської області потребує певних заходів, що змогли б його покращити. Існує велика кількість способів очищення стічних вод і різні види їх класифікації. Серед способів очищення найпоширеніші механічний, фізико-хімічний і біологічний. Кожен із них передбачає цілий ряд методів. Застосування того чи іншого способу чи методу очищення вод визначається залежно від агрегатного стану, складу і концентрації забруднюючих речовин.Документ Екологічний аудит об'єктів - забруднювачів природних вод міста Лубни(2014) Дронько, Лілія; Ничик, Оксана Василівна; Тогачинська, Ольга ВасилівнаВ умовах сталого розвиту економіки екологічний аудит є важливим механізмом системи управління навколишнім середовищем та інструментом регулювання еколого - економічних відносин.Документ Екологічна оцінка використання пестицидів в ґрунтових екосистемах(2014) Демчик, Юлія; Тогачинська, Ольга Василівна; Ничик, Оксана ВасилівнаПестициди є токсичними речовинами, які людина свідомо вносить у агроценози, питання міграції, транслокації та трансформації їхньої діючої речовини у об'єктах довкілля є одним з першочергових питань при виборі засобів захисту рослин.Документ Нормування вмісту радіоактивних речовин в продуктах харчування(2014) Вакула, Юлія Віталіївна; Панько, Оксана; Тогачинська, Ольга Василівна; Ничик, Оксана ВасилівнаСтупінь забруднення радіонуклідами овочів становить 1,25. Це свідчить проте, що овочі є радіоактивними і непридатними до реалізації і вживання. Виживання їх можливе лише після ретельного промивання гарячою водою. The degree of contamination of vegetables is 1.25. This indicates that vegetables are radioactive and unsuitable to implement and use. Their survival is possible only after a thorough washing with hot water.Документ Екологічна експертиза технологій вирощування озимої пшениці(2008) Тогачинська, Ольга ВасилівнаОцінку технологій вирощування озимої пшениці за гігієнічними показниками якості проводять згідно чинних нормативів. Екологічна експертиза технологій вирощування сільськогосподарських культур сприяє запобіганню їх негативного впливу на стан навколишнього середовища та здоровся людей, а також підвищує ступінь їх екологічної безпеки.