Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Реалізація системи керування апаратом для вирощування дріжджів(2015) Самойленко, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичЗа допомогою імітаційного моделювання було доведено, що загальне середнє значення ефекту мінімізації тривалості циклу становить 9 %, а всього циклу - 6 %. Загальне середнє значення збільшення виходу дріжджів становить 2.4 % в порівнянні з експериментальними даними, тривалість процесу вирощування дріжджів не перевищила 12 годин. Using simulation modeling was proved that the overall average effect of minimizing the cycle time is 9%, and the entire cycle - 6%. The overall average of the increase in the yield of yeast is 2.4% compared with experimental data, the duration of the process of growing the yeast does not exceed 12 hours.Документ Динамічне керування об’єктами періодичної дії(2012) Трегуб, Віктор Григорович; Клименко, Олег МиколайовичОсновним елементом динамічного підсистеми АСУ періодичної дії апарат програміст, який розуміє, Програма і, отже, функція переходу від початкового значення до кінцевого стан об'єкта. Дослідження присвячене розробці програмісти, які містять логічні пристрої в своєму складі. The main element of the dynamic subsystem ACS of periodic action apparatus is a programmer which realizes the program and therefore a function of transition from initial to final state of the object. Research is devoted to the development of programmers, which contain logic devices in its composition.Документ Визначення сталої часу динамічної моделі процесу вирощування хлібопекарських дріжджів(2014) Трегуб, Віктор Григорович; Чорна, Юлія ОлександрівнаБіотехнологічний процес вирощування хлібопекарських дріжджів, що відбувається в апаратах періодичної дії і відноситься до процесів з міжфазними переходами, має свої особливості, що ускладнюють їх оптимальне керування. Biotechnological process of growing bakery yeast that occurs in devices of periodic action and refers to the process of interfacial transitions, has its own characteristics that complicate their optimal management.Документ Визначення параметрів динамічної моделі процесу вирощування хлібопекарських дріжджів(2014) Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичУ ряді галузей харчової промисловості основні технологічні процеси проходять в апаратах періодичної дії (АПД). До них відносяться і апарати для вирощування хлібопекарських дріжджів. Особливістю систем управління АПД є те, що вони повинні вирішувати дві задачі: задачу логічного управління багатостадійним циклом апарату і задачу динамічного, бажано оптимального, управління робочої стадією. In some sectors of the food industry key processes held in the apparatus batch (ADF). This includes devices for cultivation of baking yeast. The peculiarity of management ADF is they have to solve two problems: the problem of logical control multistage cycle system and the problem of dynamic, preferably optimal, management working stage.Документ Розробка програматора для автоклава з протитиском(2014) Клименко, Олег Миколайович; Трегуб, Віктор ГригоровичУ харчовій промисловості в даний час ще можна зустріти стерилізацію консервів де використовується виключно ручне управління у водяному середовищі. На таких виробництвах персонал піддає продукцію впливу високої температури з витримкою певного періоду часу. При цьому весь контроль за ходом технологічного процесу здійснюється візуально за даними показань термометрів і манометрів. Значний вплив людського чинника не може не позначитися на ході технологічного процессу, що нерідко призводить до неминучого браку продукції і фінансових втрат. Застосування програматорів для керування такими об'єктами сприяє теплозберіганню та покращенню якості готової продукції. In the food industry is currently still be found sterilization cans which uses only manual control in a water environment. Such productions staff exposes the products of the high temperature of certain time lag. The entire monitoring the progress process is performed visually according to the indications of thermometers and manometers. A significant influence of the human factor can not affect the course of technological process, which often leads to the inevitable lack of production and financial losses. The application programmer to manage such objects teplozberihannyu promotes and improves product quality.Документ Побудова структури системи керування дріжджовирощувальним апаратом(2014) Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичЗапропонована система оптимального управління, що заснована на ситуаційному підході, є багатоцільовою. Залежно від виробничої ситуації вона може або мінімізувати час вирощування хлібопекарських дріжджів, або максимізувати вихід готового продукту по відношенню до витраченої для цього вуглеводневої сировини. The proposed system optimal control based on the situational approach, there are many targeted. Depending on the production situation, it may or minimize growing baker's yeast, or maximize the yield of the finished product in relation to carbohydrate spent for this material.Документ Синтез та аналіз системи керування за інтегральними показниками якості(2011) Голінко, Ігор Михайлович; Трегуб, Віктор ГригоровичРозглядається алгоритм синтезу неідеального ПІД-регулювання з використанням інтегрального показника якості. Використовують в якості моделі об'єкта перехідні характеристики, які дозволяють виключити крок апроксимації. The nonideal PID control synthesis algorithm using the integral quality index is considered. The transient characteristics is used as plant model, that allows exclud an approximation step.Документ Побудова параметричної логіко-динамічної моделі апарата для вирощування хлібопекарських дріжджів(2011) Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичРозглядається мікробіологічний процес, що відбуваються в апараті для товарного вирощування хлібопекарських дріжджів (АВХД) та побудова параметричної логіко-динамічної моделі апарата для вирощування хлібопекарських дріжджів. Self-reactance logical-dynamic model of vehicle for growing of baker’s yeasts is presented, what is the most complete form of mathematical description of vehicles of batchtype.Документ Логічне управління періодичним процесом вирощування хлібопекарських дріжджів(2010) Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор ГригоровичРозглядається застосування уніфікованої мови моделювання uml для авхд, що дозволяє відобразити логічну частину логіко-динамічної моделі за допомогою діаграм класів, послідовностей та діяльності. The application of the unified modeling languageuml for avhd that can display a logical part of the logic-dynamic model using class diagrams,sequence and activity.Документ Розроблення логічної моделі апарата для періодичного вирощування хлібопекарських дріжджів(2012) Трегуб, Віктор Григорович; Чорна, Юлія ОлександрівнаМодель періодичного процесу вирощування дріжджів хліб, зроблений з використанням мови UML за допомогою діаграм класів і діяльності. Model periodic process of growing yeast bread made with the use of language UML using class diagrams and activity.