Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Теплова регенерація шунгіту для багаторазового використання у виробництві соків(2015) Шейко, Таміла Володимирівна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Зіновій ПетровичДосліджено, що для підвищенні ефективності багаторазового використання природного мінерала шунгіта, який застовують для очищення та освітлення плодо - овочевих соків в харчовій промисловості, з метою скорочення енерговитрат доцільно проводити регенерацію шунгіта перегрітою парою. Investigated that increasing the efficiency of reusable natural mineral shungite, which zastovuyut cleaning and lighting fruit - vegetable juices in the food industry to reduce energy regeneration should be performed Shungites superheated steam.Документ Пошук альтернативних джерел цукровмісної сировини(2014) Шейко, Таміла Володимирівна; Ткаченко, Сергій Володимирович; Смоленський, В. Б.; Хомічак, Любомир МихайловичСучасні тенденції розвитку ринку харчових продуктів дієтичного призначення характеризуються зростанням попиту населення на цукрозамінники. Які, в свою чергу, поділяються на синтетичні і природні.. Modern trends in the food dietary purposes characterized by rising demand for sweeteners. Which, in its turn, are divided into synthetic and natural.Документ Досвід очищення соку цукрового сорго(2014) Курятнікова, Н. О.; Шейко, Таміла Володимирівна; Хомічак, Любомир МихайловичЦукрове сорго - багатоцільова культура, різні частини якої можна одночасно переробляти з отриманням різноманітних продуктів: зерна з китиць для виробництва крохмалю; солодких соків із стебел для подальшої переробки на сироп; біоетанолу; а також жому і зеленого листя як відмінного корму для тварин, або як біомаси для отримання біогазу, як органічного добрива або для виробництва паперу. Крім того, сорго є невибагливою культурою і може вирощуватися за різних кліматичних і ґрунтових умов. Також потреба культури у поливі і внесенні добрив є мінімальною, що призводить до зниження вартості її вирощування. Ці характеристики роблять сорго ідеальною культурою для виробництва харчового сиропу, так званого соргового меду. Переробку цукрового сорго можна адаптувати під існуюче цукрове виробництво. Харчовий сироп сорго може використовуватися як рідкий підсолоджувач в різних харчових продуктах, безалкогольній та консервній промисловостях, але, на відміну від класичних сиропів, він має більш різноманітний склад, в тому числі є джерелом природного кальцію. Sugar sorghum - a multi-culture, different parts of which can be simultaneously Remodel obtaining various products: corn with tassels for production starch; sweet juices from the stems for processing into syrup; bioethanol; as well as pulp and green leaves as an excellent animal feed or as biomass for biogas as an organic fertilizer or for the manufacture of paper. In addition, sorghum is a lightweight culture and can be grown under different climatic and soil conditions. also need culture in irrigation and fertilization is minimal, which reduces the value of its cultivation. These characteristics make sorghum an ideal culture for the production of food syrup, so-called sorhovoho honey. Of sugar sorghum can be adapted under existing sugar production. Food sorghum syrup can be used as a liquid sweetener in various food products, soft drinks and canning industry, but, unlike the classic syrups, it has a diverse composition, including is Natural source of calcium.Документ Підвищення якості та безпеки соку столового буряка шунгітом(2010) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила МиколаївнаВ роботі встановлено, що шунгіт адсорбує практично всі досліджувані важкі метали, зменшуючи їх вміст у соці в 2…3 рази, що підвищує якість та безпеку соку столового буряка. The paper found that shungite adsorbs practically all tested heavy metals, reducing their content in the juice 2 ... 3 times, which increases the quality and safety of the juice of red beet.Документ Охорона довкілля – обов’язкова умова впровадження інноваційних технологій(2010) Мельник, Людмила Миколаївна; Шейко, Таміла ВолодимирівнаУ цій роботі досліджено ефективність адсорбентів природних мінералів для очищення питної води від твердих речовин, хлоридів, нітратів, сульфатів та заліза. Це покращує прозорість, смак і запах. Ці результати виправдовують використання адсорбентів для очищення промивної води у виноробній промисловості, а також покращення показників якості води, призначеної для пиття. This paper investigated the effectiveness of natural minerals adsorbents for purification of drinking water from solids, chlorides, nitrates, sulfates, and iron. This improves transparency, taste and smell. These results justify the use of adsorbents to clean washing water in the wine industry as well as improvement of quality indicators of water intended for drinking.Документ Моделювання процесу адсорбції пектинових речовин шунгітом із соку столового буряка.(2012) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Зіновій Петрович; Мельник, Людмила МиколаївнаДля проведення процесів адсорбування пектинових речовин шунгітом із соку столового буряка в автоматичному режимі авторами розроблено математичну модель, за допомогою якої можна розрахувати тривалість проведення процесу адсорбції до настання фазової рівноваги. To carry out the processes of adsorption of pectin shungita of beet juice in the automatic mode the authors developed a mathematical model which can be used to calculate the duration of the adsorption process until the phase equilibrium.Документ Очищення стічних вод природними адсорбентами(2012) Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Шейко, Таміла ВолодимирівнаДосліджена можливість використання природних дисперсних мінералів для адсорбційної очистки стічних вод. The possibility of using natural minerals for adsorption of disperse wastewater.