Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Методологія розробки методики визначення залишкової кількості ацетону в харчовому лецитині
    (2023) Голубець, Ольга В.; Левчук, Ірина Володимирівна; Шеманська, Євгенія Іванівна
    В науково-методичній лабораторії хроматографічних досліджень ДП "ДП "УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ" розроблено методику виконання вимірювань масової частки ацетону в харчових продуктах та продуктах переробки олійних культур (фосфатидних концентратах, лецитині, шроті, макусі та ін.) методом газорідинної хроматографії з парофазним пробовідбірноком. Метод виконання вимірювань базується на десорбції ацетону при нагріванні зразка продукції за відповідної температури у закритому флаконі. Масова частка ацетону розраховується за градуювальною характеристикою залежності площі хроматографічного піку від масової частки ацетону в градуювальних зразках. Розроблена методика надає можливість здійснення контролю технологічного процесу при виробництві харчового знежиреного лецитину
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження режимів сушіння насіння ріпаку
    (2021) Пазюк, Даша Вадимівна; Шеманська, Євгенія Іванівна; Демидова, Анастасія Олександрівна
    Запропонована низькотемпературна технологія сушіння насіння ріпаку, яка дає можливість знизити енергетичні витрати на процес та зменшити вплив температури на матеріал. Дослідження режимів низькотемпературного сушіння виконувалось на лабораторному конвективному стенді в Науково–дослідному інституті технічної теплофізики НАН України (м. Київ) та передбачало одночасне знімання даних температури теплоносія, часу процесу та маси матеріалу.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження складу мінеральних речовин фосфоліпідних продуктів
    (2013) Осейко, Микола Іванович; Шеманська, Євгенія Іванівна
    Проведені дослідження щодо визначення складу мінеральних речовин фосфоліпідних продуктів. Проаналізоване значення основних та токсичних елементів відповідно норм раціонального харчування та показників безпеки. The research on the definition of minerals phospholipid products. Analyzed the importance of basic and toxic elements in accordance with the rules of good nutrition and safety parameters.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційне технологічне рішення — фосфоліпідний жировий продукт фунціонального та оздоровчо-профілактичного призначення
    (2012) Осейко, Микола Іванович; Шеманська, Євгенія Іванівна
    Олієжирові продукти мають бути не лише джерелом енергії і пластичного матеріалу, але і найважливішим постачальником фізіологічно функціональних інгредієнтів: поліненасичених жирних кислот, жиророзчинних вітамінів, фосфоліпідів, інших біологічно-активних компонентів. Fatty oil products must be not only a source of energy and plastic material, but also an important supplier physiologically functional ingredients: fatty acids, fat soluble vitamins, phospholipids and other biologically active components.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні аспекти створення купажованих олій з подовженим терміном зберігання
    (2015) Жолдош, Марія Петрівна; Шеманська, Євгенія Іванівна
    Метою роботи було створення купажованих рослинних олій збалансованого жирнокислотного складу з подовженим терміном зберігання.За даними дієтологів, збалансованими можуть вважатися жири, які містять в своєму складі 30 % насичених, 50-60 % мононенасичених та 10-20 % полінена- сичених жирних кислот (ПНЖК). The aim was to create kupazhovanyh vegetable oils balanced fatty acid composition with long term zberihannya.Za According to nutritionists, can be considered as balanced fats containing incorporates 30% saturated, monounsaturated 50-60% and 10-20% polinena- saturated fatty acids (PUFAs ).
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження технологічних параметрів холодного пресування рижію
    (2015) Кияниця, О. О.; Шеманська, Євгенія Іванівна
    Олію одержану холодним пресуванням першого віджиму можна розглядати як харчовий функціональний продукт, так як вона збагачена натуральним мікронутрієнтами. При високих температурах пресування, які застосовують в традиційних технологіях, олія піддається не лише ризику окиснення киснем повітря, але і зміні нативного стану. Олія холодного пресування у своєму складі зберігає всі корисні речовини і тільки цей процес залишає всі характеристики олії у первісному виді, так як температура процесу 40...50 °С.
  • Ескіз
    Документ
    Нетрадиційні олії у складі косметичних скрабів
    (2014) Жолдош, Марія Петрівна; Шеманська, Євгенія Іванівна
    Створення косметичних скрабів на основі емульсії вимагає спільного використання цілого комплексу допоміжних речовин, що забезпечують фізичну, хімічну і мікробіологічну стабільність продукту протягом визначеного проміжку часу. Це формотворні речовини, емульгатори, консерванти, антиоксиданти, а також речовини, що поліпшують споживчі властивості косметичного препарату - біологічно активні речовини, барвники, ароматизатори. Creating cosmetic scrubs based emulsion requires joint the use of a complex excipients that provide physical, chemical and microbiological stability of the product during a specified period time. This form-building substances, emulsifiers, preservatives, antioxidants, and substances that improve consumer properties of cosmetic products - biologically active substances, dyes, flavors.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія отримання та використання купажованих жирових основ для виробництва спредів
    (2014) Вінніченко, Інна; Шеманська, Євгенія Іванівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Сучасне виробництво продуктів харчування перейшло на нову ступінь розвитку, коли продовольча програма повинна вирішувати проблему задоволення не тільки потреб населення в окремих харчових продуктах, але і забезпечувати їх збалансованість за основними нутрієнтами. Modern food production moved to a new stage of development when food program should solve the problem not only meet the needs of the population in some foods, but also to ensure their balance on the basic nutrients.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка технології спредів підвищеної біологічної цінності
    (2014) Вінніченко, Інна; Шеманська, Євгенія Іванівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Встановлена перспективність і доцільність виробництва спредів збалансованого жирнокислотного складу, які збагачені комплексом функціональних інгредієнтів. Installed viability and feasibility of producing a balanced fatty acid composition of spreads that are enriched with a set of functional ingredients.