Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Вторичные ресурсы молочной промышленности: пути использования(2020) Сулейко, Татьяна Леонидовна; Семенова, Елена Ивановна; Бублиенко, Наталья АлександровнаОхарактеризованы основные вторичные материальные ресурсы молочной промышленности. Приведенные их показатели качества и безопасности. Особое внимание уделено проблеме использования сыворотки, которая имеет очень высокие показатели ХПК. Проанализирована текущая ситуация с их использованием. Указанные возможные способы утилизации. The main secondary material resources of the dairy industry are characterized. Their indicators of quality and safety are given. Particular attention is paid to the problem of using serum, which has a very high HSC. The current situation with their use is analyzed. Possible ways of utilization are outlined.Документ Використання маслянки для виробництва оздоровчого напою з комбінованим складом сировини(2019) Стеценко, Наталія ОлександрівнаБагатий біохімічний склад маслянки обумовлює доцільність її застосування для створення харчових продуктів оздоровчого призначення. Як молочна основа може використовуватись суміш знежиреного молока і маслянки. Експериментально встановлено, що найкращу консистенцію має продукт, у якому співвідношення знежиреного молока і маслянки становить 1:2. Запропоновано при виробництві кисломолочного напою використовувати стабілізатор молочної основи – низькометоксильований пектин. Такий прийом дозволяє покращити структурно-механічні властивості кисломолочних продуктів і сприяє поліпшенню життєдіяльності лактобактерій. Пектин виконує роль не тільки стабілізатора структури, а й функціонального інгредієнту, який має здатність зв’язувати та виводити з організму іони важких металів та радіонукліди.Документ Инновации в производстве молочно-белковых копреципитатов(2016) Гницевич, Виктория Альбертовна; Дейниченко, Людмила ГригорьевнаВ статье приведена технология получения молочно-белковых копреципитатов с использованием ягодных коагулянтов и проанализировано содержание в них незаменимых аминокислот. The article the technology of obtaining of milk-protein co-precipitates made using berry coagulants is presented and the content of essential amino acids in them is analyzed.Документ Вплив низькотемпературного зберігання на структуру молочно-білкових концентратів зі сколотин(2018) Дейниченко, Людмила ГригорівнаУ статті досліджено вплив низьких температур на структуру молочно-білкових концентратів зі сколотин. The article analyzes the influence of low temperatures on the structure of milk-protein concentrates of buttermilk.Документ Biologically active substances of milk-protein concentrates with berry puree(2017) Deinychenko, LiudmylaThis work provides the results of studies of organic acids and P-vitamin substances content in cranberry and viburnum puree, used as coagulants, and in MPC obtained with their use.