Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості безвідходного використання овочевої сировини в закладах ресторанного господарства(2023) Боровко, Софія Святославівна; Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаДокумент Екологічні проблеми виробництва кави(2020) Захарова, Руслана Анатоліївна; Бублієнко, Наталія ОлександрівнаОхарактеризовані екологічні проблеми виробництва кави. До найбільших належать відходи, а саме кавовий шлам. Його рекомендовано використовувати у виробництві косметичних і парфумерних продуктів, композиціях компостів, як паливо, для отримання кавової олії та біогазу. Для вилучення крупнодисперсного кавового пилу запропоновано використання циклонів. Очищення стічних вод здійснюється біологічним аеробним або анаеробно-аеробним способом. The ecological problems of coffee production are characterized. The largest is waste, namely coffee sludge. It is recommended for use in the production of cosmetics and perfumes, compost compositions as fuel, for the production of coffee oil and biogas. The use of cyclones has been proposed to remove coarse coffee dust. Wastewater treatment is carried out by biological aerobic or anaerobic-aerobic method.Документ Утилізація бурякового жому з отриманням біогазу(2020) Бублієнко, Наталія Олександрівнахарактеризовані відходи цукрової промисловості (буряковий жом). Запропонована анаеробна ферментація для отримання біогазу. Досліди проводили при 10 % дозі завантаження в термофільному режимі (50 °С). Тривалість бродіння 25 діб. Процес супроводжувався виділенням значної кількості біогазу з високим вмістом метану (до 67 %). Ефективність біотрансформації сухих речовин жому 90 %. Wastes of the sugar industry (beet pulp) are characterized. Anaerobic fermentation for biogas production is proposed. The experiments were performed at 10 % loading dose in thermophilic mode (50 °C). The duration of fermentation is 25 days. The process was accompanied by the release of a significant amount of biogas with a high methane content (up to 67 %). The efficiency of biotransformation of pulp dry matter is 90 %.Документ Технологія поводження з відходами в готельно-ресторанному комплексі(2020) Накемпій, Олена КостянтинівнаВ готельно–ресторанному комплексі в основному утворюються так звані «зелені відходи». Це більшість відходів, які утворюються на кухні, під час приготування страв: картопляні шкурки, обрізки овочів та фруктів, відходи м’ясні та рибні, яєчна шкарлупа. В цій сфері діяльності утворюється близько 25% відходів від основної сировини. Було аналіз використання вторинних матеріальних ресурсів, які утворюються в готельно-ресторанних комплексах.Компостування є досить простим та енергоефективним способом утилізації відходів готельно-ресторанних комплексів. The so-called "green waste" is mainly formed in the hotel and restaurant complex. This is most of the waste that is generated in the kitchen, during cooking: potato skins, fruit and vegetable trimmings, meat and fish waste, eggshell. In this area of activity, about 25% of waste from basic raw materials is generated. There was an analysis of the use of secondary material resources that are formed in hotel and restaurant complexes. Composting is quite simple and energy efficient method of waste disposal of hotel and restaurant complexes.Документ Лінія сортування твердих побутових відходів(2018) Масло, Микола Андрійович; Гавва, Олександр Миколайович; Серьогін, Олександр ОлександровичТверді побутові відходи в значній мірі складаються з цінних, а в недалекому майбутньому безцінних матеріалів. Велику частину твердих побутових відходів складає використана упаковка. Для попередження накопичення цієї сміттєвої маси в природі доцільно створити раціональний кругообіг матеріалів, перетворити відходи в сировину. Розроблена лінія відповідає сучасному рівню аналогічних технологічних ліній,які використовуються у розвинених країнах. Solid domestic wastes consist largely of valuable, and in the near future, priceless materials. Most of solid household waste is the used packaging. To prevent the accumulation of this garbage mass in nature, it is advisable to create a rational circulation of materials, turning waste into raw materials. The developed line corresponds to the current level of similar technological lines used in developed countries.Документ Екологічні проблеми від забруднення сміттям навколишнього середовища(2016) Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра АнатоліївнаДля переробки сміття найбільш широко застосовyються компостування, спалення і піроліз твердих побутових відxoдів. Особливо ефективне компостування в тих районах, де вміст органічних речовин у смітті значний і є потреба в добривах.Документ Use of Waste Materials as Feedstocks for Alcohol Production(2016) Boiko, PetroIn this artical we describe the use of Waste as a raw material in ethanol production. В статті розглядаються питання використання відходів для виробництва спирту етилового, у тому числі бiоетанол.Документ Пути ресурсоэнергосбережения в пищевой промышленности и перспективные источники энергоресурсов Украины и Болгарии(2012) Мельник, Ирина Петровна; Домарецкий, Виталий Афанасьевич; Куц, Анатолий Михайлович; Митев, ПанкоСделан анализ современного состояния использования энергии в пищевой промышленности Украины и Болгарии. Указаны перспективные направления внедрения ресурсоэнергосберающих технологій. Так, в спиртовой промышленности – это утилизация барды с производством биогаза с дальнейшим использованием его как биотоплива. Из некондиционного сирья нужно производить биоэтанол, как добавку к моторному топливу. Made the analysis of the current state of energy use in the food industry of Ukraine and Bulgaria. Specified promising implementation resursoenergosberezheniya technologies. So, in the alcohol industry is the disposal of vinasse production of biogas with continued use it as a biofuel. Of substandard raw materials needed to produce bioethanol as an additive to motor fuel.Документ Біоконверсія промислових відходів у мікробні поверхнево-активні речовини з різноманітними біологічними властивостями(2014) Пирог, Тетяна ПавлівнаУнікальні властивості мікробних поверхнево-активних речовин (ПАР) зумовлюють їх використання у різноманітних галузях промисловості замість хімічно синтезованих аналогів. The unique properties of microbial surface-active agents (surfactants) determine their use in various industries instead chemically synthesized analogs.Документ Екологічний аудит житлово-комунального господарства Голосіївського району міста Києва(2014) Бондаренко, МаринаРезультатом проведення аудиту є розроблення висновку про екологічний стан Голосіївського району міста Києва.