Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
26 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення сухого напою для військовослужбовців та оцінка його якості(2024) Гаврилюк, Олександр Миколайович; Гойко, Ірина ЮріївнаПоказано, що використання ягідної сировини в напою, який може використовуватись у складі раціонів харчування військовослужбовців (норма №15), забезпечує військових необхідними мікро- та макроелементами, впливає на формування гарних показників якості, сприяє розширенню асортименту страв у сухих пайках та урізноманітнює меню військовослужбовців.Документ Розроблення напою для військовослужбовців(2024) Гаврилюк, Олександр Миколайович; Гойко, Ірина ЮріївнаРозроблено напій, який може використовуватись у складі раціонів харчування норми №15 для забезпечення військовослужбовців, що ведуть бойові дії, необхідними біологічно активними речовинами, мікро- та макроелементамиДокумент Functional ingredients of wild berries to include into diets for military personnel(2023) Simahina, Galina; Naumenko, Nataliia; Masliychuk, OlhaThe article represents the results of experimental studies over black currant biological value. There was confirmed that they are the rich source of the wholesome complex of biologically active substances necessary for normal functioning of a soldier’s body, especially during active combats. Therefore, using black currant in the new technologies to obtain the foodstuff with increased biological value is affirmed as the way to widen the range of food for military personnel, proven scientifically, expedient technologically, and profitable economically.Документ Порівняння раціонів харчування військовослужбовців у різних країнах світу(2023) Гойко, Ірина ЮріївнаПоказано, що головними завданнями харчуванням військовослужбовців є забезпечення організму енергією та харчовими інгредієнтами в достатній кількості та збалансованому співвідношенні при гарантованій якості та безпеки харчових продуктів. It is shown that the main tasks of the nutrition of military personnel are to provide the body with energy and food ingredients in sufficient quantities and in a balanced ratio with guaranteed quality and safety of food products/Документ Обґрунтування використання ягідної сировини у виробництві напою для військовослужбовців(2023) Гаврилюк, Олександр; Гойко, Ірина ЮріївнаНапій з ягідної сировини - чорної смородини, обліпихи, червоної смородини, журавлини має чудові органолептичні властивості та допомагає покращити психоемоційний стан військовослужбовців.A drink made from berry raw materials - black currant, sea buckthorn, red currant, cranberry has excellent organoleptic properties and helps to improve the psycho-emotional state of military personnelДокумент Принципи розроблення харчових продуктів, адекватних нутритивним потребам військовослужбовців(2020) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаХарчові продукти для військових повинні посісти статус спеціальних; головною умовою їх виробництва має бути використання природної сировини та природних збагачувачів з широким спектром функціональних інгредієнтів різної спрямованості. В основі створення таких продуктів пріоритетна роль належить білковій та збалансованій жировій складовим, достатній концентрації харчової клітковини, вітамінів та мінеральних елементів (передусім антиоксидантної дії). Foodstuffs for the military must occupy the status of special; the main condition for their production should be the use of natural raw materials and natural enrichments with a wide range of functional ingredients of different orientations. At the heart of the creation of such products, the priority role belongs to the protein and balanced fat components, a sufficient concentration of dietary fiber, vitamins and minerals (especially antioxidant action).Документ Пастоподібний концентрат оздоровчого напою для харчування військовослужбовців(2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаОбґрунтовано доцільність створення пастоподібного концентрату із плодів обліпихи крушиноподібної. Основна сировина забезпечує вітамінну та антиоксидантну дію продукту, а додаткова дозволяє поліпшувати розумову і фізичну діяльність, здійснює нейропротекторну, антигіпоксичну дію, а також стимулює регенерацію тканин організму військовослужбовців. The expediency of creating a pasty concentrate from sea buckthorn is substantiated. The main raw material provides vitamin and antioxidant action of the product, and additional allows to improve mental and physical activity, carries out neuroprotective, antihypoxic effect, and also stimulates regeneration of body tissues of servicemen.Документ Розроблення рекомендацій до проектування жирнокислотного складу харчових продуктів для військовослужбовців(2018) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаВ роботі представлені медико-біологічні вимоги до жирнокислотного складу харчових продуктів, які можуть бути використані при проектуванні комбінованих багатокомпонентних продуктів для військовослужбовців. The work presents the medical and biological requirements for the fatty acid composition of food products that can be used in the design of combined multi-component products for military personnel.Документ Research of the convenience of pumpkin powder usage in instant food for military forces(2016) Bobel (Zinchenko), Inna; Shmatko, DarynaHaving conducted the current scientific analysis, we’ve made a conclusion that the use of pumpkin powder is appropriate while developing food concentrates for lunch of instant food for military forces. Pumpkin powder has a unique chemical composition and is useful for the human body, it is a source of biologically active substances. It also improves the work of kidneys and liver, cleanses the body of toxins, bad cholesterol. Провівши науковий аналіз, ми зробили висновок, що використання гарбузового порошку є доцільним при розробленні харчоконцентратів обідніх страв миттєвого приготування для харчування військовослужбовців. Гарбузовий порошок має унікальний хімічний склад та корисний для організму людини, є джерелом цінних біологічно активних речовин. Покращує роботу нирок та печінки, очищує організм від токсинів, холестерину та шлаків.Документ Біокорегування функціонального стану організму військовослужбовців компонентами харчових продуктів(2016) Сімахіна, Галина Олександрівна; Ярош, Катерина ОлександрівнаЗбереження і поліпшення фізичного та психофізичного стану військовиків у нинішніх умовах потребує організації спеціалізованої системи допомоги, орієнтованої на вирішення цієї надзвичайно важливої для України проблеми. Вона не повинна зводитись лише до традиційного медичного втручання, а спиратись на сучасні підходи до формування культури здоров’я в екстремальних умовах, використовуючи технології фізичної та психічної реабілітації. Preserving and improving the physical and mental and physical state of the soldiers in the current environment requires specialized system of care focused on solving this extremely important problem for Ukraine. It should not be limited only to traditional medical treatment and rely on modern approaches to creating a culture of health in extreme conditions, using the technology of physical and mental rehabilitation.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »