Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз способів отримання ефірного масла з пряних рослин
    (2022) Іванишина, Катерина Миколаївна; Рубанка, Катерина Володимирівна
    Робота присвячена опису передових методів отримання ефірної олії з пряних рослин. Описано ефективність застосування зріджених газів в процесі екстрагування, а саме використання СО2. Проаналізовано доцільність застосування екстракції протитечійної, циркуляційної, вихрової, ультразвукової, імпульсної обробки накладення низько- або високо- і надвисокочастотних коливань, віброекстракціі, витягання за допомогою кульових млинів, роторно-пульсаційного апарату, що призводить до інтенсифікації процесу масообмін. У висновках представлені проблеми даного напрямку. The work is devoted to the description of advanced methods of obtaining essential oil from spicy plants. The effectiveness of the use of liquefied gases in the extraction process, namely the use of CO2, is described. The expediency of using countercurrent, circulation, vortex, ultrasonic, pulse processing of low- or high- and ultra-high-frequency oscillations, vibration extraction, extraction using ball mills, rotary-pulsation apparatus, which leads to the intensification of the mass transfer process, was analyzed. The conclusions present the problems of this direction.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення показників якості натурального ароматизатора ''М'ята''
    (2018) Багінська, Оксана Вікторівна; Подобій, Олена Валеріївна
  • Ескіз
    Документ
    Технологія комплексного перероблення ефірних олій
    (2013) Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Фролова, Наталія Епінетівна
    Отримані продукти комплексної переробки ефірних олій - фракції і окремі ароматичні компоненти використано при розробленні рецептур композиційних ароматизаторів наперед спланованого аромату, які є натуральними продуктами з корисним впливом на функції і системи організму людини. The resulting product of complex processing of essential oils - aromatic fractions and the individual components used in developing the formulas of composite pre-planned flavor flavors, which are natural products with beneficial effects on the function and systems of the human body.
  • Ескіз
    Документ
    Встановлення фальсифікації натуральних композиційних ароматизаторів з ефірних олій
    (2012) Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Чепель, Наталія Василівна
    Безпечність композиційних ароматизаторів значною мірою визначається натуральністю використаних ефірних олій, які часто фальсифікують заміною їх синтетичними аналогами. Safety flavoring composition is largely determined naturalness used essential oils, which are often falsify their replacement by synthetic analogues.
  • Ескіз
    Документ
    Методи визначення вмісту ефірної олії
    (2012) Романовська, Тетяна Іванівна
    У насінні сарептської та чорної гірчиці під час гідролізу глюкозинолатів (тіолікозидів), які містять сірку , утворюється алілова ефірна олія, у білої гірчиці — синальбінова ефірна олія, а у ріпаку — кротонілова ефірна олія. Визначають вміст ефірної олії кількома методами: ваговим та титрометричним. The seeds of black mustard sareptskoy and the hydrolysis of glucosinolates (tiolikozydiv) containing sulfur, formed allyl essential oil in white mustard - synalbinova essential oil, while rape - krotonilova essential oil. Determine the content of essential oil several methods: gravimetric and titration.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання ароматичних композицій з ефірної олії лаванди (lavandula) для інкапсулювання гуміарабіком
    (2015) Чепель, Наталія Василівна
    З метою стабілізації хімічного складу ефірних олій (ЕО) проводять їх інкапсулювання, що передбачає нанесення на гідрофільні адсорбенти та утворення плівки навкруги краплин ефірної олії з одержанням сухого розчинного порошку або мікрокапсул. Це дає змогу зберігати хімічну структуру ароматичних сполук різних органічних класів ЕО, зменшувати швидкість їх випаровування і контролювати швидкість виділення при нанесенні на гідрофільні адсорбенти, що забезпечує подовження біологічної активності. In order to stabilize the chemical composition of essential oils (EO) spend their Inkapsulyuvannya that involves coating the hydrophilic adsorbents and film formation around drops of essential oil to form a soluble dry powder or microcapsules. This allows you to keep the chemical structure of organic aromatic compounds of different classes EA reduce their rate of evaporation and control release rate when applied to the hydrophilic adsorbents, providing extension of biological activity.
  • Ескіз
    Документ
    Базилік у технологіях ресторанної продукції
    (2014) Бідзюра, Ангеліна Михайлівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна
    Базилік запашний (Ocimum basilicum L.) - це однорічна трав'яниста рослина, яка належить до сімейства м'ятних трав, або ж губоцвітних. Базилік з солодким пряним ароматом і солодкувато-гіркуватим смаком використовують як у свіжому, так і сушеному вигляді у технологіях продукції ресторанного господарства. Sweet basil (Ocimum basilicum L.) - is an annual herb, which belongs to the family of peppermint herbs or hubotsvitnyh. With sweet basil slightly spicy and sweet-bitter taste used as fresh, and dried in technology products restaurants.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний спосіб очищення дистилятів ефірної олії лаванди
    (2014) Красногорський, Євгеній Ігорович; Житнецький, Ігор Володимирович
    При застосуванні процесу ультрафільтрації для вилучення ефірної олії лаванди вирішуються проблеми вилучення цінних компонентів, нерентабельності та недостатньої ефективності технології переробки рослинної сировини, охорони навколишнього середовища. When using ultrafiltration process to extract essential oil of lavender solve problems extracting valuable components nerentabelnosti and inefficiency technology processing of vegetable raw materials, environmental protection.
  • Ескіз
    Документ
    Використання хроматографії для виявлення фальсифованих ефірних олій
    (2014) Фролова, Наталія Епінетівна; Колядич, Олександр Петрович
    Проведені дослідження показали ефективність препаративної газової хроматографії для виділення в чистому вигляді ключових компонентів ефірних олій і подальшого їх використання при визначенні справжності пропонованих на вітчизняному ринку ефірних олій, а також отримувати стандартні речовини для промислових і наукових потреб. Studies have shown the effectiveness of preparative gas chromatography for selection in pure form key components of essential oils and their subsequent use in determining the authenticity of the offered in the domestic market of essential oils, and receive standard material for industrial and scientific purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування способу внесення прянощів при виробництві сиркових виробів
    (2012) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Визначено кількісний вміст ефірних олій у сухих прянощах та їх екстрактах, отриманих при різних температурах. Доведено доцільність внесення прянощів у сухому вигляді. The quantitative content of essential oils in the dry spices and their extracts obtained at different temperatures. The expediency of making spices in a dry form.