Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
64 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Використання органічного циклу ренкіна для забезпечення електропостачання власних потерб котелень житлових комплексів(2024) Пилипенко, Олексій Юрійович; Михайличенко, Дмитро ВікторовичIn Ukraine, there is currently a problem with the backup power supply of critical infrastructure and residential buildings. This especially affected the roof boilers of newly built residential complexes. The paper considers the use of organic Rankine cycle in the thermal scheme on existing boiler houses. As a conclusion, it is possible to use ORC on different substances when connecting to existing boiler rooms.Документ Аналіз енергетичної ефективності схемних рішень холодильних машин для льодової арени НУХТ(2024) Пилипенко, Олексій Юрійович; Калита, Вадим СергійовичВ роботі розглянута можливість встановлення сезонної льодової ковзанки на території спорткомплексу НУХТ. Для функціонування льодової арени передбачалась холодильна установка з конденсацією парів холодильного агента, як навколишнім повітрям так і водою теплової мережі спорткомплексу.Документ Вплив схемного рішення теплового насосу типу «вода-вода» на його енергетичні показники(2022) Пилипенко, Олексій Юрійович; Степаніщєв, ДаніілТеплові насоси типу «вода-вода» розроблені за класичної схемою мають прийнятні енергетичні показники. Проте, значна витрата води зі свердловини обмежує можливості використання такого насосу. Видається можливим підвищити енергетичну ефективність теплового насосу типу «вода-вода» за рахунок використання регенеративних теплообмінників різного призначення, а також зменшити витрату джерельної води.Документ Потенціал отримання електричної енергії за допомогою холодильної установки(2021) Пилипенко, Олексій Юрійович; Голуб, Олександр ВікторовичСучасні побутові та комерційні холодильні установки мають достатньо високі рівні енергоефективності, при цьому маючи необоротні втрати. Наприклад, теплота конденсації – компресор витрачає роботу на стиснення, а відповідно і нагрів холодоагенту. Вентилятори конденсаторів витрачають енергію на відвід теплоти конденсації в навколишнє середовище. В побутових холодильниках конденсатори повинні мати більшу площу теплообміну, а відповідно і металоємність, щоб забезпечити відвід теплоти конденсації без примусової циркуляції повітря. З іншого боку, пари холодильного агенту після випарника ще мають низьку температуру і можуть відводити теплоту від навколишнього середовища. На нашу думку, цю різницю потенціалів можливо використовувати для виробітку електроенергії за допомогою термоелектричних перетворювачів.Документ Статистичний аналіз теплообміну під час природної та змішаної конвекції у воді в області інверсії густини(2021) Грищенко, Роман Володимирович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Форсюк, Андрій ВасильовичНа сьогоднішній день більшість досліджень присвячених змішаній конвекції ‒ про локальну ламінарну змішану конвекцію, з яких, в свою чергу, більшість - про супутні та протилежні потоки, що прилягають до вертикальної поверхні. Відповідно, основний метод узагальнення дослідних результатів сформований до особливостей ламінарної змішаної конвекції. Так, густина води в діапазоні температур 0°С…4°С збільшується зі збільшенням температури до її максимальної густини при 4°С на відміну від звичайної зміни густини рідин, яка зменшується з температурою.Документ Дослідження кріоскопічної температури плодовоягідного купажного напівфабрикату(2021) Польовик, Володимир Вікторович; Березова, Ганна Олександрівна; Корецька, Ірина Львівна; Масліков, Максим МихайловичДокумент Низькотемпературні термоелектричні сушарки періодичної дії(2021) Фесюн, Сергій Володимирович; Потапський, Олександр Володимирович; Бабич, Ірина Михайлівна; Пилипенко, Олексій ЮрійовичВиконано аналітичний огляд літератури та патентний пошук. Розроблено принципові схеми та ескізні креслення низькотемпературної та багатозональної термоелектричних сушарок періодичної дії.Документ Процес купажування у виробництві коньяків(2022) Сидоренко, Валентин Олегович; Величко, Володимир Омелянович; Пилипенко, Олексій Юрійович; Бабич, Ірина МихайлівнаОбгрунтовано інноваційну технологію періодичного купажування коньяків, а саме установку для змішування інгрідієнтів у потоці, з використанням таких компонентів як спиртовані води, цукровий сироп, духм’яні води, коньячні спирти, цукровий колер.Документ Порівняння установок пом’якшення води для систем холодопостачання(2022) Пилипенко, Олексій Юрійович; Бабич, Ірина Михайлівна; Грищенко, Роман ВолодимировичВиконано аналітичний огляд нормативної документації та вимог до води провідних виробників обладнання для холодильної техніки. Прораховано кількість та проаналізовані способи утилізації стічних вод з систем хімічного пом’якшення води та систем зворотного осмосу. Встановлені супутні витрати роботи систем пом’якшення.Документ Удосконалення дієтичних ягідних соусів(2023) Голобородько, Ірина Юріївна; Корецька, Ірина Львівна; Польовик, Володимир Вікторович; Масліков, Максим МихайловичРозглянуто питання спільного використання рослинної сировини у технології напівфабрикатів для подальшого використання в кулінарії та у технологіях соусів. Шляхом проведених експериментальних досліджень визначено технологічні режими приготування та зберігання купажних напівфабрикатів та солодких соусів