Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
226 результатів
Результати пошуку
Документ Огляд підходів для ефективного розроблення та впровадження інформаційної технології планування за концепцією «точно в строк» для харчових виробництв(2023) Шпаченко, Діана Валентинівна; Сєдих, Ольга ЛеонідівнаПроведено огляд підходів для ефективного розроблення та впровадження інформаційної технології планування за концепцією «точно в строк» для харчових виробництвДокумент Використання BI-дашбордів для ведення бізнесу(2024) Сєдих, Ольга Леонідівна; Чорнобай, Катерина ЮріївнаВ дослідженні було розглянуто та проаналізовано ВІ-дашборд та його особливості для подання, обробки та аналізу даних із відкритих джерел, у тому числі офіційної документації. Використання дашбордів у процесі прийняття управлінських рішень допоможе забезпечити оперативність, точність та ефективність при управлінні бізнесом, зменшуючи час на аналіз та підвищуючи якість прийнятих рішеньДокумент Розроблення візуальної новели з використанням сучасних інформаційних систем(2024) Терещенко, Ілля Олексійович; Грама, Михайло Петрович; Сєдих, Ольга ЛеонідівнаЦя стаття висвітлює створення візуальних новел за допомогою сучасних інформаційних систем. Ren'Py, механізм візуальних новел, використовує Python для створення сценаріїв, що дозволяє авторам створювати інтерактивні історії. Завдяки універсальності Python та інтуїтивно зрозумілій структурі Ren'Py автори можуть інтегрувати мультимедійні елементи, керувати розгалуженими сюжетними лініями та впроваджувати механізми ігрового процесу. Ця комбінація дає змогу авторам втілювати свої бачення в гру, пропонуючи динамічний і захоплюючий досвід для гравців, який охоплює аудиторію в усьому світіДокумент Біометричні системи розпізнавання образів(2019) Андріюк, Олена Петрівна; Чумаченко, Сергій Миколайович; Андріюк, Ігор Володимирович; Буряченко, Маргарита МиколаївнаДосліджено особливості біометричних систем ідентифікації людини. Проаналізовано методи розпізнання людей та етапи процесу розпізнавання обличчя за знімком для виявлення положення обличчя на фотографії та аутентифікації особистості. The peculiarities of biometric identification systems of a person are investigated. The methods of recognition of people and stages of the face recognition process for a photo are analyzed for revealing the position of a person in a photo and personality authentication.Документ Дослідження переваг та недоліків впровадження концепції «точно в строк» на харчових виробництвах(2022) Шпаченко, Діана Валентинівна; Грибков, Сергій Віталійович; Доля, Сергій ОлександровичУ роботі досліджено переваги та недоліки впровадження концепції «точно вчасно» у виробництві харчових продуктів. Крім того, розглянуто основні проблеми впровадження концепції «точно вчасно». Реалізація цієї концепції буде корисною для кінцевого споживача, для підприємства, а також для працівників цього виробництва. The paper examines the advantages and disadvantages of implementing the "just-in-time” concept in food production. In addition, the main problems of implementing the "just in time" concept were considered. The implementation of this concept will be useful for the end consumer, for the enterprise, as well as for the employees of this production.Документ Дослідження та розроблення інформаційної системи підтримки обрання замовлень на виконання послуг системним адміністратором комп’ютерних мереж(2022) Збаращук, Павло Васильович; Грибков, Сергій Віталійович; Сєдих, Ольга Леонідівна; Доля, Сергій ОлександровичУ роботі запропоновано створення системи підтримки прийняття рішень системним адміністратором, яка базується на рюкзаковому методі та модифікованих генетичних алгоритмах. Використання створеної системи дозволить системному адміністратору швидко приймати рішення при виборі та плануванні своєї роботи на заданий період часу. The paper proposes the creation of a decision support system for the system administrator, which is based on the backpack method and modified genetic algorithms. Using the created system will allow the system administrator to make quick decisions when choosing and planning their work for a given period of time.Документ Энергосберегающая технология спирта этилового технического(2020) Булий, Юрий Владимирович; Чумаченко, Сергей Николаевич; Юрик, Иван ИвановичРазработаны энергосберегающая технология спирта этилового технического (СЭТ) из углеродсодержащего сырья – зерна, мелассы, диффузионного сока сахарных заводов и аппаратурно-технологическая схема для ее реализации. В установке предусмотрена рекуперация теплоты водно-спиртовых паров бражной колонны для обогрева концентрационной колонны, работающей под вакуумом. Программное обеспечение поддерживает работу колонного оборудования в режиме контролированных циклов задержки жидкости на тарелках для увеличения времени контакта пара и жидкости. Техническое решение позволяет уменьшить металлоемкость оборудования, себестоимость товарного спирта и сократить расход греющего пара на 40 %, а воды на охлаждение теплообменного оборудования на 30 %. Вышеуказанные разработки внедрены в производство.Документ Комбінований алгоритм на основі алгоритмів косяку риб і зграї сірих волков для вирішення складних задач(2020) Грибков, Сергій Віталійович; Сєдих, Ольга ЛеонідівнаВ роботі запропоновано комбінований алгоритм, який базується на алгоритмах косяку риб (FSS-Fish School Search) і зграї сірих вовків (GWO - Grey Wolf Optimizer) для вирішення складних завдань управління харчового підприємства. Перевагами запропонованого алгоритму є формування альтернативних варіантів вирішення завдання управління виробництвом знаходження бажаного глобального оптимуму за прийнятний час з униканням локальних оптимумів. The paper proposes a combined algorithm based on the algorithms of a Fish School Search (FSS) and a Gray Wolf Optimizer (GWO) to solve complex problems of food business management. The advantages of the proposed algorithm are the formation of alternative solutions to the problem of production management finding the desired global optimum in a reasonable time while avoiding local optimums.Документ Модель оцінки наслідків аварій на харчових підприємствах(2021) Сєдих, Ольга Леонідівна; Грибков, Сергій ВіталійовичУ роботі представлена модель оцінки наслідків аварій на харчових підприємствах у разі пожежі. Розрахунки дають можливість графічно оцінити вплив на людину здоров'я. Запропонована модель дозволяє оцінити наслідки та забезпечити ефективність заходи щодо ліквідації аварій. The paper presents a model for assessing the consequences of accidents at food enterprises in the event of a fire. The calculations make it possible to assess graphically the impact on humanт health. The proposed model makes it possible to assess the consequences and provide effective measures to eliminate accidents.Документ Визначення констант швидкості зворотної хімічної реакції засобами MathCad(2021) Ковальчук, Назар Васильович; Овчарук, Володимир Олексійович; Сєдих, Ольга ЛеонідівнаРозглядається задача визначення констант швидкості зворотної хімічної реакції засобами MathCad. The problem of determining the rate constants of the reverse chemical reaction by means of MathCad is considered.