Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 23
  • Ескіз
    Документ
    Functional ingredients of wild berries to include into diets for military personnel
    (2023) Simahina, Galina; Naumenko, Nataliia; Masliychuk, Olha
    The article represents the results of experimental studies over black currant biological value. There was confirmed that they are the rich source of the wholesome complex of biologically active substances necessary for normal functioning of a soldier’s body, especially during active combats. Therefore, using black currant in the new technologies to obtain the foodstuff with increased biological value is affirmed as the way to widen the range of food for military personnel, proven scientifically, expedient technologically, and profitable economically.
  • Ескіз
    Документ
    Борошно круп’яних культур як перспективна нетрадиційна сировина в хлібопеченні
    (2019) Гетьман, Інна Анатоліївна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Науменко, Оксана Василівна
    В роботі наведено результати теоретичного огляду хімічного складу деяких видів борошна – вівсяного, ячмінного, зеленої гречки, рисового.Показано,що багатий хімічний склад, біологічна та енергетична цінність круп’яних культур та продуктів їх переробки роблять їх цінною сировиною для виробництва хліба з функціональними властивостями. Вищезазначені види борошна є джерелами повноцінного білка, вітамінів( А,Е, РР, групи В), мікроелементів (Fe, K, P,Ca,Mg), харчових волокон. Вівсяне та ячмінне борошно особливо цінні за рахунок високого вмісту розчинних полісахаридів – пентозанів, зокрема, ß – D глюканів - потужних імуномодуляторів. Деякі з видів борошна (рисове, зеленої гречки) не містять глютену, що дозволяє вважати їх перспективною сировиною в технології безглютенових виробів, підвищуючи їх харчову цінність.
  • Ескіз
    Документ
    Мінеральний склад екстрактів чаю різного походження
    (2019) Соколова, Ольга Миколаївна
    Були проведені дослідження по визначенню вмісту натрію, калію та кальцію, як найбільш розповсюджених макроелементів, у зразках Карпатського чаю та фіточаю доктора Селезньова. Серед Карпатських чаїв найбільшим вмістом калію відрізнявся чай з м’яти, а найменшим – чай з малини. Значно менше виявлено натрію – від 25 до 150 мг/100 г. Вміст кальцію коливався від 120 до 800 мг/100 г. Карпатські чаї лісові ягоди, шипшина, суниця, малина, мультифрукт мали кислу реакцію середовища, рН чаїв було у межах від 2,8 до 3,1 одиниць. Тому людям, що мають шлунково-кишкові захворювання, споживати такий чай краще після консультації лікаря у визначених ним кількостях.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка композиційної суміші з кріопротекторними властивостями для січених напівфабрикатів
    (2016) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Скочко, Олексій Іванович
    Сучасні тенденції інноваційного розвитку виробництва м'ясних напівфабрикатів спрямовані на застосування функціональних харчових інгредієнтів, здатних впливати на зменшення кількості центрів кристалізації та їх розміру у технології м'ясних виробів тривалого зберігання при низьких температурах. Як відомо, м'ясо птиці характеризується високою харчовою та біологічною цінністю і є джерелом повноцінних білків, що легко засвоюються організмом людини, а також джерелом мінеральних речовин таких як магній, калій, фосфор, залізо, вітамінів A, Є, групи B, виробництво його в останні часи значно зросло, так саме як і виробництво напівфабрикатів з нього. Проведена систематизація наявних даних по переробленню плазми крові забійних тварин дозволила оцінити перспективні підходи до реалізації біологічного і функціонально-технологічного потенціалу білкового компоненту Vepro 75 PSC у виробництві січених напівфабрикатів з м’яса птиці. Modern tendencies of innovative development of production of meat semifinished products are intended to use functional food ingredients that can affect the reduction of the number of crystallization centers and their sizes in the technoterm storage of meat products at low temperatures. As you know, poultry meat is characterized by a high nutritional and biological level value is a source of valuable protein that is easily absorbed by the body man, as well as a source of minerals such as magnesium, potassium, phosphorus, iron, vitamins A, E, B, its products have recently increased significantly as the production of semi-finished products from it. Systematization is carried out available data on blood plasma treatment of slaughtered animals allowed to evaluate. The technological potential of the Vepro 75 PSC protein components in the production roasted poultry.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження дифузії мінеральних речовин для екстрактів чаю
    (2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна
    В роботі представлено вплив процесу екстрагування чаю зеленого та чорного проведених за оптимальних умов на зміни К, Na, Cа, Mn, Mg, Fe та Cu . Доведено, що збільшення температури екстрагування сприяє підвищенню виходу досліджуваних мінеральних речовин. The paper presents the influence of tea and green tea extraction process carried out under optimal conditions on changes in K, Na, Ca, Mn, Mg, Fe, and Cu. It is proved that an increase in the extraction temperature promotes an increase in the yield of the investigated mineral substances.
  • Ескіз
    Документ
    Enriching of bread for patients with diabetes by mineral substances
    (2016) Drobot, Vira; Shevchenko, Anastasiia; Bondarenko, Yuliia
    The work is devoted to the research of the impact of calcium, magnesium, zinc, iron citrates and their mixture on bread for diabetics. The effect of citrates on the technological process of making bread and quality of finished products has been set set.
  • Ескіз
    Документ
    Citrates of metals in technology of diabetic bakegoods
    (2015) Drobot, Vira; Prokhorova, Nadezhda; Shevchenko, Anastasiia
    The work is devoted to the research of the impact of calcium, magnesium, zinc, iron citrates and their mixture on technological process of bakery products for diabetics. The effect of citrates on the yeast fermentative activity, structural and mechanical properties of dough and quality of finished products is set.
  • Ескіз
    Документ
    Мінеральні речовини у технології хлібобулочних виробів для людей похилого віку
    (2016) Кравченко, Андрій Валерійович; Васильченко, Тетяна Олександрівна; Білик, Олена Анатоліївна
    Раціональне харчування людей похилого віку потребує створення асортименту продуктів, нутрієнтно адекватних специфіці їх потреб. Слід пам’ятати, що своєчасна організація геродієтичного харчування може зменшити кількість найпоширеніших захворювань цієї групи населення, таких, як цукровий діабет, захворювання опорно-рухового апарату, шлунково-кишкового тракту, органів зору, серцево-судинних. Nutrition older people requires the creation of product assortment, nutrient adequate to their specific needs. It should be remembered that the timely organization gerodietichnogo supply can reduce the number of common diseases in this population, such as diabetes mellitus, diseases of the musculoskeletal system, gastrointestinal tract, eyes, cardiovascular.
  • Ескіз
    Документ
    Використання сироватки молочної, збагаченої Mg і Mn, у технології хлібобулочних виробів
    (2016) Гільченко, Ганна Вікторівна; Білик, Олена Анатоліївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Хлібобулочні вироби за частотою споживання перебувають на першому місці у людей всіх вікових груп. Підвищення харчової цінності хлібобулочних виробів збагаченням мінеральними речовинами, дозволить донести їх до самих широких верств населення, в тому числі - людей похилого віку. Bakery products in frequency of consumption are in first place people of all ages. Improving the nutritional value of bakery products enriched with minerals, will bring them up to the general population, including - the elderly.
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення хліба для хворих на цукровий діабет мінеральними речовинами
    (2016) Шевченко, Анастасія Олександрівна; Дробот, Віра Іванівна
    Світовою науковою спільнотою визнано, що сучасний раціон харчування не забезпечує організм людини достатньою кількістю мінеральних речовин, що призводить до розвитку захворювань, серед яких - цукровий діабет. Це спонукає збагачувати продукти, і в першу чергу хліб, як продукт повсякденного вживання, цими речовинами.