Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Стулки гороху - нетрадиційне джерело біологічно активних речовин(2016) Прокопенко, Дарина Сергіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВивчення харчового статусу населення України в останні роки свідчить про тенденцію його погіршення, що зумовлено зміною екологічної і соціально- економічної ситуації. Study of the nutritional status of the population of Ukraine in recent years indicates a trend of its deterioration, due to changing environmental and socio-economic situation.Документ Нетрадиційна рослинна сировина як складова м'ясних виробів(2014) Гончаров, Георгій Іванович; Страшинський, Ігор Мирославович; Заворицька, Дар'я ГригорівнаНа сьогодні розв'язання проблеми здорового харчування є найважливішим та актуальним державним завданням, яке пов'язане із соціальною стабільністю в суспільстві і здоров'я населення. Згідно з сучасними науковими досягненнями форма харчування людини третього тисячоліття передбачає використання у харчуванні функціональних харчових продуктів. Nowadays solution healthy diet is the most important and important public task, which is associated with social stability in community and public health. According to modern scientific achievements form of the third millennium of human nutrition involves the use of diet of functional foods.Документ Дослідження показників якості екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини(2014) Романіка, Євгенія Ігорівна; Науменко, Ксенія АндріївнаОтримані екстракти з нетрадиційної сировини мають прийнятні для галузі безалкогольних та лікеро-горілчаних напоїв органолептичні та фізико-хімічні властивості, є джерелом ароматичних та біологічно активних речовин, що зумовлює перспективи їх використання під час розроблення нових напоїв. These extracts from non-traditional materials are suitable for the industry of soft and alcoholic beverages organoleptic and physico-chemical properties, is a source of aromatic and biologically active substances, which makes the prospects for their use in the development of new beverages.Документ Безалкогольний напій загальнозмінюючої дії з використанням екстрактів нетрадиційної рослинної сировини(2014) Романіка, Євгенія Ігорівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Соколова, Ольга МиколаївнаЗапропоновано використання нетрадиційної рослинної сировини у виробництві безалкогольних напоїв та наведено рецептуру безалкогольного напою «Вересневий», який сприятиме попередженню вільнорадикального окиснення структур організму і стимулюватиме опірність організму до несприятливих чинників навколишнього середовища. The use of alternative plant material in the manufacture of soft drinks and soft drink recipes are "The September", which will help prevent free radical oxidation structures of the body and stimulate the body's resistance to adverse environmental factors.Документ Обгрунтування використання нетрадиційної рослинної сировини у виробництві функціональних продуктів(2014) Гойко, Ірина ЮріївнаПроведені дослідження показали можливість використання не-традиційної рослинної сировини як джерела цінних БАР,що мають широкий спектр біологічної дії в якості функціональних інгредієнтів для збагачення харч, продуктів. Studies have shown the possibility of using non-traditional plant material as a source of biologically active substances, which have a wide range of biological effects as functional ingredients for food enrichment, food.Документ Удосконалення технології м’ясних січених напівфабрикатів з використанням амаранту(2012) Страшинський, Ігор Мирославович; Гончаров, Георгій ІвановичСеред різноманітних видів нетрадиційної рослинної сировини, що містить значну кількість білків, вуглеводів, жирів, одним з найбільш перспективних являється амарант. В роботі вивчена можливість технологічного застосування амарантового борошна при виробництві м’ясних січених напівфабрикатів. Виробництво м’ясних січених напівфабрикатів з використанням амарантового борошна відповідає концепції здорового харчування і має технологічні та економічні передумови для виробничої реалізації. Метою роботи є наукове обгрунтування та розробка рецептур м’ясних січених напівфабрикатів з використанням амарантового борошна. Among the various types of alternative plant materials containing large amounts of protein, carbohydrates, fats, one of the most promising is amaranth. In this paper studied the possibility of technological applications amaranth flour in the production of minced meat preparations. Concept of healthy food meets the production of semifinished meat minced with using amaranth flour, which has technological and economic preconditions for implementation in production. Purpose of work is scientific justification and development recipes of meat minced semi finished products with using amaranth flour.