Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 31
  • Ескіз
    Документ
    Лецитин, як харчова добавка із широким спектром застосування
    (2024) Мартинюк, Валерія Андріївна; Бойчук, Тетяна Михайлівна
    Проаналізовано літературу та встановлено, що соняшниковий лецитин широко використовують у харчовій промисловості в якості емульгатора, стабілізатора.
  • Ескіз
    Документ
    Використання прянощів при виробництві снеків з кабачків
    (2024) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Вовк, Софія Василівна
    Розглянуто можливості використання натуральних барвників та ароматизаторів у вигляді прянощів при виробництві снеків з кабачків. Підібрані композиції прянощів та розроблені рецептури для отримання солодких, солоних та гострих снеків.
  • Ескіз
    Документ
    Herbal bioflavonoids as the perspective source for рroduction of food additives
    (2024) Simahina, Galina; Naumenko, Nataliia
    Since the natural antioxidants do not cause any undesirable side effects, they have more preferences in comparison to those synthetic. Today, the scientists‘ attention is more and more drawn to P-active substances of phenolic origin (bioflavonoids): catechinins, anthocyanins, leucoanthocyanins, flavone glycosides, chlorogenous acid and others. There are many evidences advocating this fact. The objectives of this work are to choose the optimum parameters of maximal bioflavonoid extraction from 10 samples of medicinal herb with subsequent practical use in production of natural food additives.
  • Ескіз
    Документ
    The using of emulgators in the composition of complex food additives in the technology of meat products
    (2021) Strashynskyi, Igor; Marynin, Andriy; Omelchenko, Maksym
    Currently, in conditions of decreasing in the resources of raw meat materials, the using of raw materials of non-standard quality (for example, frozen meat with a long storage period, with a high content of fat and connective tissue, meat with signs of PSE, RSE and DFD), manufacturers are forced not only to constantly maintain the quality of their products, but also to ensure a reduction in its cost. В даний час в умовах зменшення ресурсів м'ясної сировини широко поширене використання сировини нестандартної якості (наприклад, заморожене м'ясо тривалого зберігання, з підвищеним вмістом жиру і сполучної тканини, м'ясо з ознаками PSE, RSE і DFD), виробники змушені не тільки постійно підтримувати якість своєї продукції, але й забезпечувати зниження її собівартості.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив бамбукової клітковини на вологозв’язуючу здатність м’ясних фаршевих систем та органолептичні показники готових виробів
    (2019) Гречко (Крепак), Вікторія Віталіївна; Страшинський, Ігор Мирославович
    Метою нашої роботи було удосконалення технології м'ясних січених напівфабрикатів з використанням бамбукової клітковини та дослідження її впливу на вологозв'язуючу здатність (ВЗЗ). як одну з важливих характеристик функціонально-технологічних властивостей фаршевих систем та органолептичних показників готових виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тренди та проблеми використання антиоксидантів для стабілізації харчових систем
    (2019) Ясінська, Ірина Леонідівна
    Існує величезний запит, в першу чергу з боку споживачів, а за ними і виробників, щодо відмови від використання синтетичних харчових добавок. Проводяться масштабні дослідження у сфері пошуку ефективних та безпечних натуральних замінників, зокрема рослинного походження. There is a huge demand for the refuse of using synthetic food additives. Large-scale research is being carried out in the field of the search for effective and safe natural additives, in particular vegetable origin.
  • Ескіз
    Документ
    Світовий ринок товарів з антиоксидантною дією: стан, перспективи розвитку та споживчі настрої
    (2018) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Проведено аналітичний огляд даних маркетингових організацій, торгівельних майданчиків та великих промислових виробників щодо стану та перспектив розвитку ринку товарів з антиоксидантною дією. Аналіз глобального ринку товарів з антиоксидантною дією показав, що існує стабільна динаміка зростання обсягів ринку, особливо це відчутно у сегменті антиоксидантів натурального походження. An analytical review of marketing organizations, marketplaces, and large industrial producers has been carried out on the state and development prospects of the antioxidant products market. An analysis of the global market of antioxidant products showed that there is a stable dynamics of market volume growth, especially in the segment of natural origin antioxidants.
  • Ескіз
    Документ
    Використання кріопротекторів при виготовленні посічених напівфабрикатів
    (2016) Скочко, Олексій Іванович; Тимченко, Оксана Андріївна
    Аналіз вітчизняної літератури дозволяє стверджувати, що виробництво м’ясних заморожених напівфабрикатів знаходиться на стадії планомірного зростання та має достатньо великий потенціал для розвитку. Одним із технологічних прийомі розв’язання проблеми пов’язаної зі станом м’ясної сировини після холодильного зберігання, є застосування харчових добавок, кріопротекторна дії яких пов'язаний зі зміною аморфної структури всередині продукту і зменшенням центрів кристалізації, що є особливо важливо для м’ясопродуктів глибокої заморозки і довготривалого холодильного зберігання. The analysis of domestic literature suggests that the production of meat frozen semi-finished products is at a stage of systematic growth and has a sufficiently large potential for development. One of the technological methods of solving the problem associated with the state of meat raw materials after refrigeration is the use of dietary supplements whose cryoprotective effects are associated with a change in the amorphous structure within the product and a decrease in the centers of crystallization, which is especially important for deep frozen products and long-term refrigerated storage.
  • Ескіз
    Документ
    Використання харчових добавок в молочних продуктах
    (2016) Слободян, Ольга Петрівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна
    В роботі розглянуто пріоритетні напрямки створення продуктів із заданими властивостями, з комплексним використанням сировини та харчових добавок. The paper considers the priority directions for the creation of products with given properties, with the integrated use of raw materials and nutritional supplements.
  • Ескіз
    Документ
    Харчові барвники та їх вплив на організм людини
    (2017) Шуліка, Аліна Олександрівна; Мазур, Лариса Михайлівна
    Проведені дослідження показали, що вишневі нектари ТМ «Sandora», «Повна чаша», гранатовий сік ТМ «Sandora» не містять штучних барвників. В безалкогольному напою ТМ «Бон Буассон» «Кавун» було виявлено синтетичний барвник, а саме азорубін (харчова добавка E 122), який призводить до зниження концентрації дитячої уваги та виникнення реакції гіперактивності. It was shown that cherry nectars TM «Sandora», «full cup" pomegranate juice TM «Sandora» contain no artificial colors. Synthetic dyes were found in soft drinks TM "Bon Boisson" and "Watermelon", namely azorubin (food additive E122), reducing concentration of children's attention and hyperactivity emergence reactions.