Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Використання плодів черемхи при виробництві компотів асорті(2023) Король, Руслан Іванович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Крижановський, Станіслав ЙосиповичВ лабораторних умовах проводилися дослідження з розроблення рецептур компотів асорті з використанням плодів черемхи. В якості основної сировини використовували плоди вишні, черешні, чорної смородини та чорниці. Отримані компоти асорті відрізнялись високим вмістом біологічно активних речовин, гармонійним смаком та ароматомДокумент Використання черемхи у виробництві компотів та маринадів(2024) Король, Руслан Іванович; Торопець, Ілля Олександрович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаПроведені дослідження по виробництву копмотів та маринадів з використанням плодів черемхи. В результаті отримано продукцію з високим вмістом антоціанів та підвищеною харчовою цінністюДокумент Антоціани рослинної сировини та їх вплив на організм людини(2021) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Абовян, Софія ОлегівнаПроаналізовано плодово-ягідну та овочеву сировину з високим вмістом антоціанів. Лідерами є: чорниця, ожина, лохина, чорноплідна горобина, шовковиця, журавлина, чорна смородина, вишня, малина, виноград (темних сортів), баклажани, буряк, томати, капуста червоноголова, червоний перець, салат листовий (червонолистний). З метою забезпечення добової потреби організму в антоціанах, необхідно вживати овочі та ягоди як у свіжому вигляді, так і продукцію, виготовлену на їх основі.Документ Перспективи використання концентрованих соків в якості природних барвників(2020) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана ВасилівнаУ харчовiй промисловостi барвники застосовуються при виробництвi багатьох продуктiв з метою надання їм привабливiшого зовнiшнього вигляду. Особливе мiсце серед природнiх барвникiв займають антоцiани. У роботi як джерело антоцiанiв було використано ягоди бузини, чорницi, ожини та чорноплiдної горобини (аронiї). Було отримано соки з цих ягiд, а потiм проведено концентрування на роторному випарнику до вмiсту сухих речовин 68–70 %. Отриманi продукти були використанi при виробництвi кондитерських, хлiбобулочних, макаронних, кисломолочних виробiв та харчоконцентратiв.Документ Вплив сушених вичавок з червоного столового буряка на показники якості пшеничного хліба(2018) Жданов, Дмитро Юрійович; Грищенко, Анна МиколаївнаВ роботі наведено результати досліджень впливу сушених вичавок із столового буряка на якість пшеничного хліба. Сушені бурякові вичавки сприяють забарвленню тіста в червоний колір завдяки антоціанам, проте під час випікання вони руйнуються і колір м’якушки виробів стає коричневим. Об’єм виробів з вичавками значно менший, порівняно з контрольним зразком.Документ Дослідження застосування танінів для захисту антоціанів червоних столових вин(2018) Яковенко, Тетяна Олександрівна; Білько, Марина ВолодимирівнаМетою роботи є дослідження застосування танінів для захисту антоціанів червоних столових вин на прикладі модельних систем вин. The purpose of the work is to study the use of tannins to protect the anthocyanins of red table wines on the example of model wine systems.Документ Розширення асортименту консервів з чорноплідної горобини(2018) Посохов, Владислав; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаДослідження показали, що використання плодів чорноплідної горобини для виробництва цукатів, соусів, сиропів та інших продуктів дозволяє розширити асортимент консервованих продуктів, багатих на антоціани. Studies have shown that the use of fruits of aronia for the production of candied fruits, sauces, syrups and other products allows to expand the assortment of canned products rich in anthocyanins.Документ Отримання продуктів, багатих антоціанами, при комплексній переробці ожини(2018) Горохова, Я.; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаВ результаті комплексного підходу можна одержати декілька продуктів – сік та порошок з вичавок. Такі продукти можна використовувати у різних галузях харчової промисловості для збагачення продуктів антоціанами. As a result of the integrated approach, you can get several products - juice and powder from squeezes. Such products can be used in various industries in the food industry to enrich the products of anthocyanins.Документ Антоціанові барвники та їх індикаторні властивості(2014) Пурс, Анастасія Ігорівна; Рубан, Яна Миколаївна; Сімурова, Наталія ВячеславівнаЗ'ясовано, що антоціанові барвники, одержані з червонокачанної капусти та чорноплідної горобини мають високу чутливість до зміни рН середовища, тому їх можна з успіхом застосовувати в якості індикаторів для визначення незначних змін кислотності середовища та харчових барвників червоно-фіолетового кольору у слабо кислому або нейтральному середовищі. It was found that anthocyanin dyes derived from red cabbage and chokeberry are highly sensitive to changes in pH, so they can be successfully used as indicators to determine minor changes acidity and food coloring red-purple in weakly acidic or neutral environment.Документ Розроблення молочно-рослинної суміші з антиоксидантними властивостями(2014) Чепель, Наталія ВасилівнаОдним із сучасних напрямків молочноконсервної промисловості є виробництво комбінованих молоковмісних продуктів. їх створення, в яких поєднуються традиційні споживчі властивості з технологічними можливостями інгредієнтів рослинного походження, спрямоване на розширення сировинної бази молокопереробного комплексу та сприяє розв'язуванню проблеми зменшення дефіциту основних нутрієнтів та мінорних ессенціальних БАР у раціоні харчування людини. One of the trends of modern dairy industry is the production of combined molokovmisnyh products. their creation, which combines traditional consumer characteristics of the technological capabilities of ingredients of plant origin, aimed at expanding the resource base dairy sector and contributes to solving the problem of reducing the deficit of the main nutrients of essential minor and BAR in the diet of humans.