Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Вивчення впливу дисперстності кокосової копри на якість кокосової пасти(2023) Шелудько, Анастасія Володимирівна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ роботі досліджено вплив ступеня подрібнення кокосової копри на органолептичні показники готової кокосової пасти, її активну кислотність та густину. Паста подрібнена до розміру частинок 1,0…2,0 мкм легко розжовується, але містить коричневі включення, що свідчить про наявніть включень кожури горіха. Горіх подрібнений до частинок 3,5…5,0 мкм має достатньо велику дисперстність і тому така паста складно розжовується. Крім того дисперстність впливає на густину пасти і чим вона вища, тим менша густина.Документ Ситовий аналіз дисперсного складу подрібненої зернової сировини(2015) Чорний, Валентин Миколайович; Лапіна, Надія Володимирівна; Прищепа, Юлія Юріївна; Ляшко, Галина Василівна; Деканський, Вадим Євгенійович; Мисюра, Тарас Григорович; Запорожець, Юлія ВладиславівнаВиконано ситовий аналіз подрібненої зернової сировини, а саме солоду ячменю, вівса, кукурудзи, пшениці. Матеріали були розділені на фракції, визначені середні розміри частинок фракцій, побудовані диференціальні та інтегральні криві розподілу подрібненого матеріалу та знайдений ступінь відхилення розмірів частинок від їх середнього розміру. Sieve analysis of crushed grain raw materials, namely malt of barley , oats, corn, wheat, was performed. The materials were divided into fractions, the average sizes of fraction particles were determined, the differential and integral curves of the distribution of the crushed material were constructed, and the degree of deviation of particle sizes from their average size was found.Документ Стабілізація лікеро-горілчаних напоїв(2018) Острик, Олександр Миколайович; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Олійник, Світлана ІванівнаМетою роботи є дослідження методів стабілізації лікеро-горілчаних напоїв. The purpose of the work is to study the methods of stabilization of alcoholic beverages.Документ Дослідження дисперності сушеного м’яса(2013) Євлаш, Вікторія Владленівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Максименко, Анна ЄвгенівнаОдним з фізичних методів консервування м’яса є сушіння, що спрямоване на отримання продукту тривалого зберігання за максимального збереження їх вихідної якості без додавання консервантів. Сушене м'ясо являє собою концентрат різних біологічно активних речовин. One of the natural methods of preserving meat is dry that aims for long-term storage of the product at the maximum to preserve their original quality without any preservatives. Dried meat is a concentrate of various biologically active substances.Документ Інтенсифікація виробництва дизельного біопалива(2012) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Муштрук, Михайло МихайловичСучасні технології найбільш часто грунтуються на реалізації гетерогенних процесів, що протікають між двома або кількома неоднорідними середовищами в системах рідина — рідина та рідина — тверде тіло. Це процеси масообміну, процеси диспергування, поділу рідин і суспензій, кристалізації, запобігання накипформування на поверхнях теплообмінних апаратів і трубопроводів, полімеризації і деполімеризації тощо, а також різні хімічні і електрохімічні реакції. Швидкість протікання більшості гетерогенних процесів в звичайних умовах дуже мала і визначається величиною поверхні зіткнення реагуючих компонентів. Modern technology is most often based on the implementation of heterogeneous processes occurring between two or more heterogeneous environments in systems of liquid — liquid and liquid — solid. The processes of mass transfer, dispersion processes, the separation of liquids and suspensions, crystallization, prevent scale formation on the surfaces of heat exchangers and pipelines, polymerization and depolymerization, and the like, and various chemical and electrochemical reactions. The speed of the most heterogeneous processes in normal conditions is very small and is determined by the size of the surface of contact of the reacting components.Документ Метод визначення шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна СвятославівнаВ тезах наводиться методика розрахунку шкідливих викидів в атмосферу із відпрацьованим сатураційним газом.In theses the method of calculation of harmful extrass is pointed in an atmosphere with exhaust carbonation gas.Документ Вплив технологічних властивостей вапняного молока на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків(2005) Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Вєрченко, Лідія МихайлівнаПроцеси, які відбуваються між вапном і водою, вапняним молоком та дифузійним соком, гідроксидом кальцію та діоксидом вуглецю під час сатурації залежить від дисперсності твердої фази реагенту. Processes, which take place between a lime and water, by a limewater and diffusive juice, gidroksidom of calcium and dioxide of carbon, during saturacii depends on dispersion of hard phase of reagent.Документ Вплив порошку із моркви холодного розпилювального сушіння на дисперсність плазми збагаченого вершкового масла(2011) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаНаведено результати досліджень впливу порошку із моркви холодного розпилювального сушіння на дисперсність плазми вершкового масла. Показано переваги використання порошку холодного розпилювального сушіння при виробництві збагаченого вершкового масла. The results of studies of carrot powder spray drying cold plasma dispersion butter. Priorities have been set use of cold spray drying the powder in the manufacture of butter enriched.Документ Диспергування зважених частинок молочної сироватки під дією електроіскрових розрядів(НУХТ, 2012) Ардинський, Олексій Валерійович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Дашковський, Юрій Олександрович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Василів, Володимир ПавловичДосліджено вплив електроіскрових розрядів на диспергування білків молочної сироватки. Експериментально встановлено, що середній лінійний розмір частинок після оброблення при напрузі 45 кВ та 25 розрядів зменшується і не утворюється осад протягом 2-х діб. An influence of electric spark discharges on dispersion of whey protein is researched. It is experimentally established, the average linear dimension of the particles after processing at a voltage of 45 kV and 25 bits is reduced and the precipitate is not formed within 2 days.