Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення сухого напою для військовослужбовців та оцінка його якості(2024) Гаврилюк, Олександр Миколайович; Гойко, Ірина ЮріївнаПоказано, що використання ягідної сировини в напою, який може використовуватись у складі раціонів харчування військовослужбовців (норма №15), забезпечує військових необхідними мікро- та макроелементами, впливає на формування гарних показників якості, сприяє розширенню асортименту страв у сухих пайках та урізноманітнює меню військовослужбовців.Документ Розроблення напою для військовослужбовців(2024) Гаврилюк, Олександр Миколайович; Гойко, Ірина ЮріївнаРозроблено напій, який може використовуватись у складі раціонів харчування норми №15 для забезпечення військовослужбовців, що ведуть бойові дії, необхідними біологічно активними речовинами, мікро- та макроелементамиДокумент Обґрунтування використання ягідної сировини у виробництві напою для військовослужбовців(2023) Гаврилюк, Олександр; Гойко, Ірина ЮріївнаНапій з ягідної сировини - чорної смородини, обліпихи, червоної смородини, журавлини має чудові органолептичні властивості та допомагає покращити психоемоційний стан військовослужбовців.A drink made from berry raw materials - black currant, sea buckthorn, red currant, cranberry has excellent organoleptic properties and helps to improve the psycho-emotional state of military personnelДокумент Визначення найбільш доцільних та раціональних параметрів процесу фільтрування ферментованого напою типу "Комбуча" за допомоги картонного фільтра Colombo 18(2023) Савчук, Роман Олександрович; Удодов, Сергій ОлександровичТези доповіді присвячені дослідженню процесу фільтрування ферментованого напою типу "Комбуча" за допомоги фільтра Colombo 18 із розміром пластин 200х200мм та комірок від 0,6 до із 10 мкм. Визначено найбільш доцільний до застосування фільтрувальний картон із розміром комірок 10 мкм та час фільтрування до 100 хв, що відповідає приблизно 500 -600 л відфільтрованого напою. The abstracts of the report are devoted to the study of the process of filtering a fermented drink of the "Kombucha" type using a Colombo 18 filter with a plate size of 200x200mm and cells from 0.6 to 10 microns. The most appropriate filter cardboard with a cell size of 10 μm and a filtering time of up to 100 minutes, which corresponds to approximately 500-600 liters of filtered drink, has been determined.Документ Перспективи виробництва кисломолочного напою, збагаченого вишневим та грушевим пюре(2020-11) Гоцуляк, Віталій Ярославович; Гойко, Ірина ЮріївнаОбгрунтовано використання пюре із вишні та груші у виробництві кисломолочного напою. The use of cherry and pear puree in the production of sour milk drink is substantiatedДокумент Удосконалення технології ферментованих напоїв з використанням рису(2015) Мазуров, Сергій; Лавна, Марія Ігорівна; Карпюк, Інна Олександрівна; Нгуен Фіонг Донг; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичПеред харчовою промисловістю, зокрема безалкогольною галуззю, дуже гостро стоїть проблема випуску натуральної продукції. Це зумовлено тим, що більшість безалкогольних напоїв готують в основному на основі штучних або ідентичних натуральним харчових добавок – ароматизаторів, барвників, підсолоджувачів. Такі напої мають спрощену технологію, підвищені терміни зберігання, проте біологічна й харчова цінність їх досить сумнівна. Альтернативою таким напоям є ферментовані безалкогольні напої. Before the food industry, in particular non-alcoholic industry is a very acute problem of the production of natural products. This is because most soft drinks are prepared mainly on the basis of artificial or natural identical food additives – flavors, colors, sweeteners. Such drinks have simplified technology, increased shelf life, but the biological and nutritional value of them is highly questionable. The alternative to such beverages are fermented non-alcoholic beverages.Документ Удосконалення технології медових ферментованих напоїв з використанням ефективних способів підготовки води(2015) Самойленко, Богдана; Чуприна, Наталія Вікторівна; Олійник, Світлана Іванівна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичМедові напої – досі не відкритий сегмент в промисловому масштабі. Мед,як сировинна є чудовим джерелом біологічно-активних речовин. Тому отримані напої є не тільки смачними, але й мають оздоровчий ефект. Метою роботи є удосконалення технології медових ферментованих напоїв з використанням ефективних адсорбентів на стадії підготовки води. Honey drinks – still not open segment on an industrial scale. Honey,as raw is an excellent source of biologically-active substances. Therefore, the resulting drinks are not only delicious but also have healing effect. The aim is the improvement of the technology of honey fermented beverages using effective adsorbent in preparation of water.Документ Coffee market in Ukraine(2014) Mysnyk, NataliaCoffee is the most popular tonic drink and is loved by the people throughout the world. Кава є найпопулярнішим напоєм тонізуючим і люди люблять її по всьому світу.Документ Дослідження показників якості напою на основі молочної сироватки(2015) Шляхтова, Анастасія Володимирівна; Усатюк, Світлана ІванівнаЗабезпечення споживачів якісними харчовими продуктами є проблемою усіх розвинених країн світу. На сьогодні розроблюється багато функціональних напоїв на основі сироватки, до складу яких вводять різні натуральні рослинні соки. Напої на сироватці є доступними за ціною для більшої частини населення. Providing consumers with quality food is a problem of all developed countries. Today is developed many functional beverages based on whey, which is injected into the various natural vegetable juices. Drinks in serum is affordable for most people.Документ Створення безалкогольного напою на основі молочної сироватки з додаванням рослинних соків(2014) Помін, Марина Валеріївна; Усатюк, Світлана ІванівнаСтаттю присвячено питанням розробки напоїв з використанням вторинної сировини. Ця стаття становить інтерес для безалкогольної промисловості, спрямованої на розширення асортименту напоїв на основі молочної сироватки та рослинних соків. Як рослинну сировину було обрано журавлину та моркву. Моделювання інгредієнтного складу напою проводили, враховуючи фізіологічну потребу людини у вітаміні С. Article deals with the development of beverages using recycled materials. This article is of interest to soft drinks industry, aimed at expanding the range of beverages based on whey and vegetable juices. As the plant material was chosen cranberries and carrots. performed modelling of component composition of the drink, considering human physiological need for vitamin C.