Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз енергетичної ефективності схемних рішень холодильних машин для льодової арени НУХТ
    (2024) Пилипенко, Олексій Юрійович; Калита, Вадим Сергійович
    В роботі розглянута можливість встановлення сезонної льодової ковзанки на території спорткомплексу НУХТ. Для функціонування льодової арени передбачалась холодильна установка з конденсацією парів холодильного агента, як навколишнім повітрям так і водою теплової мережі спорткомплексу.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив схемного рішення теплового насосу типу «вода-вода» на його енергетичні показники
    (2022) Пилипенко, Олексій Юрійович; Степаніщєв, Данііл
    Теплові насоси типу «вода-вода» розроблені за класичної схемою мають прийнятні енергетичні показники. Проте, значна витрата води зі свердловини обмежує можливості використання такого насосу. Видається можливим підвищити енергетичну ефективність теплового насосу типу «вода-вода» за рахунок використання регенеративних теплообмінників різного призначення, а також зменшити витрату джерельної води.
  • Ескіз
    Документ
    Енергія сонця: сучасний досвід і найкращі практики застосування сонячної енергії у хлібопекарському виробництві в контексті загальної енергоефективності хлібопекарської галузі
    (2024) Грін, Сергій Вікторович; Махинько, Валерій Миколайович
    Хлібопекарська галузь споживає багато енергетичних ресурсів, що позначається на вартості кінцевої продукції. Сонячна енергія є перспективним напрямом зниження собівартості продукції і підвищення стабільності функціонування хлібопекарського бізнесу. Розглянуто особливості використання сонячної генерації для підприємств різної продуктивності
  • Ескіз
    Документ
    Екологічність і корисність: енергоефективна пекарня з виготовлення органічних хлібних виробів
    (2023) Махинько, Валерій Миколайович; Грін, Сергій Вікторович
    Продукція органічного виробництва зазвичай має вищу вартість. Це зумовлено багатьма причинами. Розглянуто перспективність виготовлення органічних хлібобулочних виробів в умовах пекарні з підвищеною енергоефективністю. Запропоновано заходи з енергозбереження, спрямовані на зменшення вартості кінцевої продукції
  • Ескіз
    Документ
    Synthesis of functional mechatronic modules in a system of packaging machines
    (2023) Kryvoplias-Volodina, Liudmyla; Tokarchuk, Serhii; Gavva, Oleksandr M.; Zaporozhets, Oleksandr
    The process of creating a packaging machine for a flow-processing system consists of separate stages: the first - a clear definition of technological functions of the equipment and description of the operating conditions of the packaging machine; the second - the search for principles of construction and organization of the structure of the packaging machine for a particular type of food product; the third - the creation of a pilot technical project, evaluation of the main criteria and parameters to ensure all necessary requirements for operation.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення енергоефективності при виробництві хлібобулочної продукції з використанням інфрачервоного випромінювання
    (2016) Родіонов, Євген Валерійович; Ковальов, Олександр Володимирович
    Використання електричного нагріву в хлібопекарному виробництві ефективне, особливо при використанні ІЧ-випромінюючих елементів. Плоска скляна ІЧ- випромінююча панель відрізняється високою ефективністю та надійністю і може бути використана при проектуванні пічного обладнання. The use of electric heating in bakery production efficient, especially when using the IR-emitting elements. Flat glass IR radiating panel features high efficiency and reliability and can be used in the design of heating equipment.
  • Ескіз
    Документ
    Енергозбереження в процесах фасування газованих напоїв
    (2014) Коваль, Ольга Володимирівна; Піддубний, Володимир Антонович
    У сучасному виробництві в умовах економічної кризи актуальним завданням є впровадження енергозберігаючих технологій, однією із важливих складових яких є ощадне використання енергетичних ресурсів. Концепція енергозбереження - це проведення аналізу енерговитрат, пошук, розробка та впровадження сучасного енергозберігаючого устаткування, автоматизація управління технологічними процесами, можливості застосування рекуперативного енергозбереження, виявлення і ретельна теплоізоляція ділянок та технологічного обладнання виробництва, застосування теплообмінних апаратів, що працюють при малому температурному перепаді тощо.
  • Ескіз
    Документ
    Методика аналізу енергетичної ефективності теплотехнологічного комплексу цукрового виробництва
    (2014) Самійленко, Сергій Миколайович; Василенко, Сергій Михайлович; Мельник, Зіновій Петрович
    Розроблено методику аналізу енергетичної недосконалості та ефективності теплотехнологічного комплексу цукрового виробництва, як єдиної термодинамічної системи, що дозволяє аналізувати основні фактори впливу на енергетичну ефективність комплексу безвідносно до перебігу процесів, що реалізуються всередині системи. The technique of analysis of the energy efficiency and imperfections teplotehnologicheskoj complex sugar production as a single thermodynamic system, which allows to analyze the main factors influencing the energy efficiency of the complex without regard to the flow of processes implemented within the system