Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Інструментальні методи визначення фальсифікації меду(2023) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Позняк, Оксана МихайлівнаВстановлено, що хроматографічні методи є точними і надійними виявленням фальсифікаторів меду, але потребують багато часу, кваліфікованого персоналу, та витратних матеріалів. Спектроскопічні методи є більш швидкими та практичними, але менш точними. ЯМР є надійним, але дорогим і вимагає кваліфікованого персоналу.Документ Дослідження властивостей меду залежно від його походження(2023) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Пасічний, Василь МиколайовичЗа результатами досліджень було встановлено, що якість та збереженість гречаного та липового меду є вищою порівняно зі соняшниковим та квітковим медом згідно з діастазним числом Готе. Оцінка органолептичних властивостей продуктів підтвердила, що всі досліджені зразки меду (гречаний, соняшниковий, квітковий та липовий) відповідають вимогам ДСТУ 4497:2005 "Мед натуральний. Технічні умови" і мають високу якість.Документ Фальсифікація соків в Україні(2019) Ткаченко, Таісія Павлівна; Попова, Наталія ВікторівнаВ роботі викладена проблематика фальсифікації та актуальність розробки нових підходів до експертизи якості соків в Україні. The paper discusses the issues of falsification and the relevance of developing new approaches to juice quality expertise in Ukraine.Документ Експрес-методи ідентифікації фальсифікації харчових продуктів(2017) Біленький, Павло Сергійович; Віноградов, Валерій Максимович; Соколовська, Евеліна Юріївна; Роньшина, Крістина Олексіївна; Кузьмін, Олег ВолодимировичВ роботі розглянуто експрес-методи ідентифікації фальсифікації харчових продуктів.Документ Фальсифікація соків та методи її виявлення(2017) Волинська, Леся Сергіївна; Кузьмін, Олег ВолодимировичВ роботі розглянуто методи ідентифікації і фальсифікації соків. Methods of identification and falsification of juices.Документ Контроль якості та регіону походження меду методом ЯМР(2018) Коробка, Юлія Петрівна; Д’яченко, Антон; Вишняк, Володимир Вікторович; Літвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаЕкспрес-метод ЯМР дозволяє швидко визначати сорт меду, країну- виробника та регіон походження продукту, а також робити висновки стосовно факторів зовнішнього впливу на харчовий продукт та ідентифікувати фальсифікат. The express-method of NMR allows to determine quickly the sort of honey, country-producer and region of product origin and to draw conclusion as to the factors of external influence on a food product and to identify the falsification.Документ Промисловий контроль якості воскової сировини методом БІЧ-спектроскопії(2018) Дробот, Альона Олексіївна; Вишняк, Володимир Вікторович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Домбровський, Валерій ПетровичЕкспрес-метод ближньої інфрачервоної спектроскопії дозволяє контролювати якість воскової сировини та може бути застосований на підприємствах воскопереробної галузі у процесі виготовлення продукції. The express-method of near infra-red spectroscopy allows to control quality of waxen raw material and can be applied on the enterprises of wax-processing industry in the process of product making.Документ Встановлення фальсифікації натуральних композиційних ароматизаторів з ефірних олій(2012) Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Чепель, Наталія ВасилівнаБезпечність композиційних ароматизаторів значною мірою визначається натуральністю використаних ефірних олій, які часто фальсифікують заміною їх синтетичними аналогами. Safety flavoring composition is largely determined naturalness used essential oils, which are often falsify their replacement by synthetic analogues.Документ Фальсифікація твердих сичужних сирів(2014) Латенко, НаталіяТверді сичужні сири фальсифікують найчастіше шляхом асортиментної фальсифікації, заміни молочного білку соєвим, використанням рослинних жирів. Hard rennet cheeses are often falsified by falsifying product line, replace the milk with soy protein, the use of vegetable fats.Документ Виявлення фальсифікації жирів під час технологічної обробки(2014) Конончук, Вікторія Миколаївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаЗастосування сучасних технологій в масложировому виробництві ускладнює виявлення фальсифікатів. Класичні методи аналізу харчових продуктів вже не дозволяють точно та достовірно встановлювати підробки. Одним з сучасних методів визначення справжності жирів є капілярна газова хроматографія. The use of modern technologies in the fats and oils manufacturing counterfeit detection difficult. Classical methods of analysis of food are not accurately and reliably install fake. One of the modern methods of determining the authenticity of fat is capillary gas chromatography.