Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Фізіологічні впливи природних дієтичних добавок на організм людини(2023) Сімахіна, Галина ОлександрівнаСучасна наука припускає, що фізичні, інтелектуальні та духовні сили людини взаємопов’язані на ще не досить вивченому, глибокому рівні. І дуже ймовірно, що в усіх цих сил одна й та сама основа – харчування. Бо поліпшені якості навіть звичайної, повсякденної їжі (не кажучи вже про функціональні продукти) неодмінно покращують дію всіх органів та систем, що дає підстави стверджувати: відновлення здоров’я починається з фізичного стану потім поширюється на всі інші, включаючи інтелект та духовність.Документ Використання принципів НАССР у виробництві йогурту, збагаченого екстрактом шипшини(2021) Гойко, Ірина ЮріївнаРозроблено новий вид йогурту, збагаченого екстрактом шипшини та запропоновано заходи щодо впровадження системи НАССР в його технології для забезпечення його якості і безпечності. Developed a new type of yogurt enriched with rose hip extract and proposed measures to implement the HACCP system in its technology to ensure its quality and safety.Документ Розроблення нового виду йогурту, збагаченого курагою та ягодами журавлини(2020) Гойко, Ірина Юріївна; Возіян, ВікторіяПоказано перспективність використання кураги та пюре журавлини у якості функціональних інгредієнтів для збагачування йогурту, що дозволяє розширити асортимент кисломолочних напоїв оздоровчого призначення. The prospects of using dried apricots and cranberry puree as functional ingredients for yogurt enrichment are shown, which allows to expand the range of sour milk drinks for health purposes.Документ Характеристика складу та фізико-хімічних властивостей порошку зі стулок зеленого горошку(2019) Стеценко, Наталія ОлександрівнаПроведені дослідження дозволили встановити, що стулки зеленого горошку - це багата на біологічно активні речовини вторинна сировина, тому збагачення нею різних харчових основ є актуальним із соціальної та економічної точок зору. Результати проведених досліджень доцільно використовувати для розроблення рецептур нових оздоровчих продуктів та дієтичних добавок. Studies have shown that green pea leaflets are secondary raw materials rich in biologically active substances, therefore the enrichment of various food bases by it is relevant from a social and economic point of view. The results of the research it is advisable to use for the formulation of new health products and dietary supplements.Документ Дослідження біохімічного складу натуральних збагачувачів на основі ягід журавлини(2016) Стеценко, Наталія Олександрівна; Кожухівська, Ірина МиколаївнаЗбалансоване і оздоровче харчування передбачає збільшення в раціоні людини частки продуктів, що містять функціональні інгредієнти: незамінні амінокислоти, вітаміни, мінеральні речовини, харчові волокна тощо. A balanced fitness and nutrition would increase the share in the human diet products containing functional ingredients: essential amino acids, vitamins, minerals, dietary fiber and more.Документ Использование лактулозы и сырья, содержащего физиологически активные ингредиенты в хлебопечении(2014) Дробот, Вера Ивановна; Бондаренко, Юлия Викторовна; Мисечко, Наталья ОрестовнаСтатья посвящена проблеме снижения гликемического индекса хлебобулочных изделий для больных диабетом. В материалах статьи обоснована необходимость обогащения хлеба функциональными ингредиентами с низким гликемическим индексом и высокой физиологической активностью наряду с заменой в их рецептуре сахара. Доказана целесообразность обогащения хлебобулочных изделий с заменителями сахара (фруктозой, лактулозой) пшеничными отрубями, сухой пшеничной клейковиной, соевым маслом, йодированной солью, содержащие функциональные ингредиенты, которые улучшают спектр физиологических свойств этих изделий. The article is devoted to the problem of lowering the glycemic index of bakery products for diabetics. In the article the necessity of enrichment of bread functional ingredients, with a low glycemic index and high physiological activity, together with the replacement in their recipe sugar. Proved that the enrichment of bakery products with the substitutes of sugar (fructose, lactulose) wheat bran, dry wheat gluten, soy oil, iodized salt, containing functional ingredients that improve range of physiological properties of these products.Документ Збагачення хлібобулочних виробів з цукрозамінниками сировиною, що містить функціональні інгредієнти(2014) Місечко, Наталія Орестівна; Дробот, Віра ІванівнаПроведені дослідження показали доцільність збагачення виробів з цукрозамінниками пшеничними висівками, СПК та соєвою олією, йодованою сіллю і стали підґрунтям для розробки і затвердження рецептур і технологічних інструкцій на нові види функціональних виробів.Документ Правильні стереотипи харчової поведінки як складова ефективності оздоровчого харчування(2014) Науменко, Наталія ВалентинівнаПроведення роз'яснювальної роботи із переваг здорового харчування, формування відповідного стереотипу харчової поведінки має включати і розуміння того, що здорове харчування є найбільш ефективним у разі, якщо воно адекватне поточним фізіологічним потребам індивідуального організму, враховує його фізичну активність та стан здоров'я. Conducting advocacy of the benefits of healthy eating, formation of the stereotype of eating behavior and should include an understanding of what a healthy diet is most effective if it is adequate current physiological needs of the individual organism, it takes into account physical activity and health.Документ Обґрунтування вибору кореню імбиру для збагачення харчових продуктів(2014) Сімахіна, Галина Олександрівна; Шевченко, Анатолій МарковичКорінь імбиру як представник групи пряно-смакових речовин є цінним природним джерелом есенціальних сполук – вітамінів, мінеральних елементів, білків тощо. Ginger root, a representative of a group of spicy and tasteful substances, is a valuable natural source of essential compounds like vitamins, mineral elements, proteins etc.Документ Біохімічний склад анатомічних частин плодового тіла макроміцетів(2014) Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаГриби за своїм біохімічним складом є досить цінним, порівняно з іншими харчовими продуктами, видом сировини з високим природним вмістом функціональних інгредієнтів.Thanks to their biochemical composition, mushrooms are very valuable kind of natural raw material, comparatively to other foodstuffs, containing the high amount of functional ingredients.