Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції розвитку обладнання для надтонкого подрібнення компонентів лікарських, косметичних засобів та клітинної біомаси
    (2022) Омеляненко, Костянтин; Грінінг, Катерина Робертівна; Губеня, Олексій Олександрович
    Бісерні млини застосовується для над тонкого подрібнення продукту, зокрема, компонентів лікарських, косметичних засобів та клітинної біомаси, фарбувальних речовин, деяких продуктів у харчовій галузі. Сучасні конструкції бісерних млинів оптимізуються для досягнення повного подрібнення з використанням найменшої кількості енергії. Все це обумовлено специфічною конструкцією таких млинів, та розміщенням їх робочих органів які перемішують продукт для подрібнення. Конструктивні особливості робочих органів мають унеможливити утворення застійних зон в середині робочої камери. Метою даного огляду є визначення переваг та недоліків сучасних конструкцій бісерних млинів та формулювання завдань на подальші експериментальні та аналітичні дослідження процесу надтонкого подрібнення компонентів лікарських, косметичних засобів та клітинної біомаси.
  • Ескіз
    Документ
    Зміна гранулометричного складу суспензій лікарських та косметичних засобів під час оброблення у бісерному млині
    (2022) Грінінг, Катерина Робертівна; Яремчук, Павло Володимирович; Губеня, Олексій Олександрович
    Вимоги до якості фармацевтичної, косметичної, керамічної та інших галузей промисловості призвели до збільшення попиту на все більш і більш дрібні компоненти твердої фази засобу з жорсткішими характеристиками не тільки за середнім діаметром частинок, але і розкиданням розподілу частинок за розмірами. Метою дослідження є визначити зміни в гранулометричному складі суспензій лікарських та косметичних засобів під час оброблення в бісерному млині. Отримані результати досліджень зміни гранулометричного складу суспензій дають змогу відслідковувати та коригувати необхідні параметри процесу надтонкого подрібнення для досягнення необхідної якості продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз вмісту лігнанів у різних фракціях подрібненого насіння льону
    (2020) Стеценко, Наталія Олександрівна; Краєвська, Світлана Петрівна
    Метою роботи було визначення оптимальних умов подрібнення та розділення насіння льону для вилучення лігнановмісної фракції. Було встановлено, що менший вміст жиру і більша кількість лігнанів міститься у фракціях з розмірами частинок, які не проходять через сито з діаметром отворів 2 мм. Фракції з дрібнішими частинками краще використовувати для виробництва лляного борошна з високим вмістом білку, олії і меншим вмістом лігнанів та харчових волокон. The aim of the work was to determine the optimal conditions for grinding and separating flax seeds to extract the fraction containing lignans. It was found that less fat and more lignans are contained in fractions with particle sizes that do not pass through a sieve with a hole diameter of 2 mm. Fines are best used to produce flaxseed flour that is high in protein, oil and lower in lignans and fiber.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості процесу подрібнення насіння льону при створенні снеків оздоровчого призначення
    (НУХТ, 2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Шумчук, Андрій Миколайович
    Розроблення технологій комплексного перероблення та повного використання компонентів насіння льону - це актуальний сучасний напрям створення харчових продуктів нового покоління із заданим хімічним складом та властивостями. Була запропонована технологія отримання фракції оболонок з високим вмістом лігнанів і борошна на основі перероблення насіння льону олійного.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний правний інструмент для правлення абразивних кругів під час шліфування
    (2014) Кузнєцова, Тетяна Едуардівна; Кадомський, Сергій Віталійович
    Серед методів фінішної абразивної обробки займає урізне фасонне шліфування, що здійснюється профільними колами. Створення метода непереривного зубошліфування черв'ячним шліфувальним кругом стало важливим етапом розвитку фінішної обробки загартованих зубчастих коліс. Among the methods of finishing abrasive processing takes locks shaped grinding undertaken specialized circles. Methods for continual zuboshlifuvannya worm grinding wheel was an important step in the development of finishing hardened gears.
  • Ескіз
    Документ
    Високодисперсне борошно з насіння квасолі
    (2014) Кондратенко, Євгеній Володимирович; Перегуда, Микола Антонович
    Аналіз отриманих даних показав, що крупність і вологість впливає на процес подрібнення. Кращою сировиною для виробництва високодисперсного борошна з насіння квасолі є дрібна квасоля (маш), з орієнтованою крупністю 330 -340 г і вологістю 16,0 %. Analysis of the data showed that the particle size and moisture affect the grinding process. The best raw material for the production of high flour from the seeds of beans are small beans (mash) with oriented particle size of 330 -340 g and 16.0% moisture.
  • Ескіз
    Документ
    Гранулометричні характеристики подрібненої кукурудзи
    (2014) Бабіч, Вячеслав; Євтухов, Артем; Харченко, Євген Іванович
    З метою ефективної переробки зерна кукурудзи в крупи, борошно та інші харчові продукти, важливим питанням залишається повне виділення зародка із зерна кукурудзи. For the purpose of efficient processing of corn into grits, flour and other food products, an important issue is the full allocation from corn germ.
  • Ескіз
    Документ
    Усовершенствование процесса измельчения мяса в куттере конвейерного типа
    (2013) Бабанов, Игорь Геннадиевич
    Важным и неотъемлемым процессом при производстве колбасных изделий является тонкое измельчение мяса на куттере. Important and integral process in the production of sausages is fine grinding meat cutter.