Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Створення композиції фіточаю «Оздоровчий» та аналіз його органолептичних властивостей
    (2023) Козлова, Ярослава Володимирівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Проведено фармакогностичний аналіз рослинної сировини, яку було використано для створення фітокомпозиції. За результатами якісних реакції,було підтверджено наявність у даній фіто композиції вітаміну С, речовин з Р-вітамінною активністю, пектинових речовин, фенольних сполук та ефірних олій. Органолептичний аналіз фіто чаю «Оздоровчий» здійснено описовим методом. Згідно класифікації, було створено повсякденно-побутовий змішаний чай
  • Ескіз
    Документ
    Herbal bioflavonoids as the perspective source for рroduction of food additives
    (2024) Simahina, Galina; Naumenko, Nataliia
    Since the natural antioxidants do not cause any undesirable side effects, they have more preferences in comparison to those synthetic. Today, the scientists‘ attention is more and more drawn to P-active substances of phenolic origin (bioflavonoids): catechinins, anthocyanins, leucoanthocyanins, flavone glycosides, chlorogenous acid and others. There are many evidences advocating this fact. The objectives of this work are to choose the optimum parameters of maximal bioflavonoid extraction from 10 samples of medicinal herb with subsequent practical use in production of natural food additives.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив основних хімічних речовин хмелю на процес виробництва пива
    (2022) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна Василівна
    У тексті обговорюється проблема низької ефективності більшості технологій екстрагування цільових компонентів із рослинної сировини, зокрема з хмелю. Це пов'язано з недосконалістю екстракційної апаратури, яка не забезпечує достатньої пористості для протитечійного безперервного екстрагування, погано транспортується і ущільнюється. Це призводить до ефекту екранування, коли значна частина поверхні контакту фаз втрачає свою активність в процесі масопередачі.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз використання рослинної сировини у виробництві збитої десертної продукції
    (2017) Дейниченко, Людмила Григорівна
    У статті проаналізовано останні розробки щодо виробництва збитої десертної продукції з використанням рослинної сировини. The article analyzes the latest developments in the production of whipped dessert products made with the use of plant raw materials.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз дисперсного стану рослинної сировини зернового походження
    (2015) Чорний, Валентин Миколайович; Прищепа, Юлія Юріївна; Лапіна, Надія Володимирівна; Ляшко, Галина Василівна; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна
    Представлено результати досліджень дисперсного аналізу рослинної сировини зернового походження. На підставі отриманих даних побудовано диференціальні та інтегральні криві дисперсного складу сировини зернового походження різного помелу. Results of the research of dispersed analysis of plant material grain origin. Based on these data constructed differential and integral curves of particulate materials of different origin grain milling.
  • Ескіз
    Документ
    Research of electrical treatment of plant raw materials in vibroextraction
    (2018) Zavialov, Volodymyr; Zaporozhets, Yuliia; Mysiura, Taras; Popova, Nataliia; Sukmanov, Valeriy; Chornyi, Valentyn
    The paper presents the results of research on the influence of low-frequency mechanical oscillations and electric discharges on morphological changes in a structure of hop raw material for vibroextraction. Shown expedience of preliminary processing of water-hops suspension by electropulse discharges in order to intensify vibroextraction of plant raw material with low extractive property. Determined rational process parameters. Представлено результати досліджень впливу низькочастотних механічних коливань та електричних розрядів на морфологічні зміни структури хмелевої сировини при виброекстракції. Показано доцільність попередньої обробки водно-хмільної суспензії електроімпульсними розрядами з метою інтенсифікації вібекстрагування рослинної сировини з низькою екстрактивною властивістю. Визначено раціональні параметри процесу.
  • Ескіз
    Документ
    Місце екстемпоральних лікарських засобів на основі рослиної сировини в системі цивільної та військової медицини
    (2018) Майборода, Олена Іванівна; Шматенко, Олександр Петрович; Кучмістова, Олена Федосіївна; Кучмістов, Віктор Олексійович; Приходько, Тетяна Володимирівна
    Важливим напрямом реалізації концепції персоналізованих ліків є більш широке використання для лікування різних захворювань екстемпоральних ЛЗ (тобто в умовах аптеки) на основі рослинної сировини. Узагальнена авторами інформація щодо наявної в Україні сировинної бази ЛР, характеристики та технологічних аспектів виготовлення 14 видів ЛФ з рослинної сировини сприятиме підвищенню якості лікування в системі охорони здоров‘я. На сучасному етапі ЛЗ на основі рослинної сировини розглядаються як цінний фармакотерапевтичний агент, суттєва складова комплексних превентивних заходів та реабілітаційної терапії в залежності від характеру патології, клінічного ходу захворювання та стадії його розвитку. Проведене дослідження дає підставу для аргументованого подальшого розширення екстемпоральної рецептури, у т.ч. із застосуванням цілющої вітчизняної флори. An important direction of the implementation of the concept of personalized drugs is a wider use for the treatment of various diseases of the drug and drugs based on vegetable raw materials. The information compiled by the authors on the characteristics and technological aspects of the production of 14 types of plant-based medicinal plant forms in Ukraine’s raw material base of medicinal plants will improve the quality of treatment in the health care system. At the present stage, drugs based on plant raw materials are considered as a valuable pharmacotherapeutic agent, an essential component of comprehensive preventive measures and rehabilitation therapy depending on the nature of the pathology, the clinical course of the disease and the stage of its development. The study provides a basis for a reasoned further expansion of the extremal formulation, including with the use of healing domestic flora.
  • Ескіз
    Документ
    Перетравлюваність білків організмом людини
    (2016) Фурсік, Оксана Петрівна; Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович
    Проаналізована інформація по здатності до перетравлення білків тваринного та рослинного походження. Дослідженнями встановлено, що білки тваринного походження засвоюються значно краще рослинних. Так, відомо, що білки м’яса, молока, риби, яєць засвоюються на 96-98%, в той час як засвоюваність білків рослинної сировини не перевищує 70-75%, а білків пшона дорівнює 60-65%. The information on the ability to digestion animal and plant origin proteins is analyzed. Studies have found that animal origin proteins are absorbed much better than plant origin proteins. It is known that proteins of meat, milk, fish, eggs are assimilated by 96-98%, while the digestibility of plant material protein does not exceed 70-75%, and protein of wheat is 60-65%.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання кріопротекторів в інноваційних технологіях заморожування плодово-ягідної сировини
    (2013) Сімахіна, Галина Олександрівна; Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна
    Найбільш ефективним способом вирішення проблеми збереження хімічного складу рослинної сировини є використання штучного холоду при заготівлі сільськогосподарської продукції, її транспортуванні, переробленні, зберіганні та реалізації.The most effective way to solve the problem of keeping the chemical composition of fruit and berries undamaged is the usage of artificial cold (in such processes as stocking up, transportation, procession, storage, and realization).