Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Використання комплексних завантажень у водопідготовці для приготування напоїв
    (2015) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Сівер, Таїсія Галаніївна
    Досліджено спеціальне фільтрувальне завантаження та можливості його застосування у водопідготовці для лікеро-горілчаного виробництва. Встановлено, основні властивості спеціального завантаження, оптимальні технологічні параметри очищення, які забезпечують одержання води підготовленої згідно з СОУ 15.9-37-237:2005: швидкість потоку при робочому циклі, витрату хлориду натрію на регенерацію. The special filtering boot and its application in water preparation for distillery production have been investigated. The basic properties of special loading, optimal technological parameters of purification, which provide the reception of water prepared in accordance with СОУ 15.9-37-237: 2005, are determined: flow velocity during a working cycle, consumption of sodium chloride for regeneration.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження іонітів для видаляння органічних сполук з технологічної води у виробництві лікеро-горілчаної продукції
    (2009) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович
    Встановлено ефективність видалення органічних сполук з технологічної води для лікеро-горілчаного виробництва крупнопористими іонітами-органопоглиначами марок Purolite А500Р та Purolite А860 становить 80-98 % у порівняні з активним вугіллям марки Фільтрасорб F-300 (контрольний зразок) – 50-90 %. Ступінь регенерації становить 90-95% у порівнянні з активним вугіллям – до 40 %. The efficiency of removing organic compounds from technological water for the distillery production of large porous organoleptic ion exchangers of the brands Purolite A500P and Purolite A860 is 80-98% compared to the active charcoal of the brand Filtrazorb F-300 (control sample) - 50-90%. The degree of regeneration is 90-95% compared to activated carbon - up to 40%.
  • Ескіз
    Документ
    Теплова регенерація шунгіту для багаторазового використання у виробництві соків
    (2015) Шейко, Таміла Володимирівна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Зіновій Петрович
    Досліджено, що для підвищенні ефективності багаторазового використання природного мінерала шунгіта, який застовують для очищення та освітлення плодо - овочевих соків в харчовій промисловості, з метою скорочення енерговитрат доцільно проводити регенерацію шунгіта перегрітою парою. Investigated that increasing the efficiency of reusable natural mineral shungite, which zastovuyut cleaning and lighting fruit - vegetable juices in the food industry to reduce energy regeneration should be performed Shungites superheated steam.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу регенерації іонообмінних мембран після електродіалізу молочної сироватки
    (2012) Змієвський, Юрій Григорович; Оліферчук, О. В.; Мирончук, Валерій Григорович; Кучерук, Дмитро Дмитрович
    Область застосування електродіалізу в харчовій промисловості досить широка: знесолення молочної сироватки, стабілізація виноматеріалів, водопідготовка тощо. Область применения электродиализа в пищевой промышленности достаточно широка: обессоливания молочной сыворотки, стабилизация виноматериалов, водоподготовка. Use electrodialysis food industry is quite broad: desalting whey, wine stabilization, water treatment.
  • Ескіз
    Документ
    Recovering adsorptive properties of schungite after processing red beet juice
    (2013) Melnyk, Lyudmila; Melnyk, Zinoviy
    When producing food dye from red beet juice part of impurities, especially pectin substances, is adsorbed by the carbon adsorbent - shungite, containing fullerenes and fullerene nanotubes. During adsorption of red beet juice, surface and pores of shungite are filled with impurities, resulting in decrease of its adsorptive properties.The purpose of the present studies was to select an effective method for regeneration of adsorbent and to establish rational technological parameters of this process.When choosing a method of regeneration, the authors of this paper were motivated by economic feasibility and took into account the availability of necessary equipment at canning factories.
  • Ескіз
    Документ